Conecteaza-te cu noi
stelian ion

Politica

Nicolae Ciucă, despre donarea unui sistem Patriot către Ucraina: Trebuie să analizăm bine toate consecințele

Published

on

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a spus luni că donarea unui sistem Patriot către Ucraina este un subiect care nu trebuie politizat.

Nicolae Ciucă a declarat ieri că donarea unui sistem Patriot Ucrainei este un subiect care nu trebuie politizat și că este o decizie care va fi luată după analiza structurilor responsabile în acest domeniu.

„Este un subiect care nu trebuie politizat. Este o decizie care se va lua în CSAT, așa cum a anunțat și domnul președinte, după analiza structurilor responsabile în acest domeniu. Pe baza detaliilor care însoțesc o astfel de hotărâre va urma o decizie asumată de la cel mai înalt nivel”, a afirmat Nicolae Ciucă, luni.

Întrebat dacă i se pare potrivit ca România să livreze Ucrainei unul dintre cele patru sisteme Patriot, Nicolae Ciucă a spus că „Aici nu contează părerea personală a cuiva, nici măcar a mea. Este o chestiune atât de complexă, trebuie să avem pe masă o analiză cât se poate de bine dezvoltată și acoperitoare la toți factorii și la toate consecințele”.

În același timp, premierul Marcel Ciolacu a declarat duminică, într-o intervenție la Antena 3 că președintele Klaus Iohannis va purta discuții cu ministrul apărării CSAT, pe această temă.

Advertisement
palaz

”În fapt, dacă noi avem, acum vorbesc în nume personal, avem un sistem de apărare, îl montăm în România să ne apere tot de partea estică, da? Dacă este al nostru, dar îl montăm un pic mai încolo, adică în Ucraina şi ne apără tot pe noi, adică chiar e mai bine cumva şi pentru noi. E o decizie strategică care va fi luată. Am spus, sunt argumente şi pentru acest lucru. Am şi declaraţia domnului Donald Tusk, premierul Poloniei. Polonia are două baterii, a câte 16 lansatoare. Fiecare baterie are opt. Nu avem suficiente Patriot pentru a le putea oferi în acest moment”, a spus Ciolacu.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions