Conecteaza-te cu noi

Politica

Nicolae Moroianu: ”Primarul taxă” a mai inventat un bir ilegal pentru cetățenii Mangaliei

Published

on

Consilierul local Nicolae Moroianu din Mangalia denunță pe Facebook faptul că primarul Cristian Radu a inventat un nou impozit pentru proprietarii de terenuri din localitate. Moroianu spune că va ataca la instanța de contencios administrativ hotărârea Consiliului Local prin care se majorează cu 50% impozitul datorat terenurilor fără construcții pe ele, care figurează în categoria curți-construcții.

Iată mai jos ce a scris Nicolae Moroianu pe Facebook legat de acest subiect:

”Radu Cristian a inventat un nou impozit pe teren
cetățenii cu teren intravilan fără construcție, plătesc cu până la 50% mai mult. Deși Codul Fiscal prevede că impozitul pe teren se stabilește luând în calcul suprafața terenului, rangul localității în care este amplasat terenul, zona și categoria de folosință a terenului, Radu Cristian a inventat, în cazul terenurilor intravilane cu construcții, un impozit nou pentru terenurile încadrate la categoria de folosinta ”cu construcții”, pe care nu se află edificate construcții!
Codul Fiscal, prin art.465, alin. (1), limitează clar numărul de criterii pe baza cărora se stabilește impozitul pe teren, în cuprinsul acestui articol nefiind menționat criteriul ”construcție edificată”! Ba mai mult, acesta și-a denumit noul impozit ”impozitul pe terenul cu construcții”!

Îl anunț pe domnul primar că primăriile nu pot inventa impozite după bunul plac, acestea sunt clar stabilite de Codul Fiscal și țin să îl asigur pe acesta că în România nu există impozitul pe terenul cu construcții, exista doar impozitul pe teren!
De aceea, împreună cu colegii consilieri locali ai ALDE Mangalia, voi ataca la instanța de contencios administrativ această hotărâre prin care ”primarul taxă” a mai inventat un bir ilegal pentru cetățenii Mangaliei, care și așa plătesc deja cele mai mari taxe și impozite din România!”.

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este fondator și redactor-șef al publicației Ordinea.Ro. Activează în presa locală constănţeană din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigații la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro, redactor de investigații la Constanța.ro. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui master de filosofia culturii (2000). Este autor al volumului „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, Editura Ex Ponto, Constanța, 2014, și coautor coordonator al volumului ”O istorie a orașului Cernavodă”, Editura Star Tipp, Slobozia, 2015.

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions