Politica Slide

Nicolae Moroianu: ”Primarul taxă” a mai inventat un bir ilegal pentru cetățenii Mangaliei

feb. 28, 2018 Adrian Cârlescu

Consilierul local Nicolae Moroianu din Mangalia denunță pe Facebook faptul că primarul Cristian Radu a inventat un nou impozit pentru proprietarii de terenuri din localitate. Moroianu spune că va ataca la instanța de contencios administrativ hotărârea Consiliului Local prin care se majorează cu 50% impozitul datorat terenurilor fără construcții pe ele, care figurează în categoria curți-construcții.

Iată mai jos ce a scris Nicolae Moroianu pe Facebook legat de acest subiect:

”Radu Cristian a inventat un nou impozit pe teren
cetățenii cu teren intravilan fără construcție, plătesc cu până la 50% mai mult. Deși Codul Fiscal prevede că impozitul pe teren se stabilește luând în calcul suprafața terenului, rangul localității în care este amplasat terenul, zona și categoria de folosință a terenului, Radu Cristian a inventat, în cazul terenurilor intravilane cu construcții, un impozit nou pentru terenurile încadrate la categoria de folosinta ”cu construcții”, pe care nu se află edificate construcții!
Codul Fiscal, prin art.465, alin. (1), limitează clar numărul de criterii pe baza cărora se stabilește impozitul pe teren, în cuprinsul acestui articol nefiind menționat criteriul ”construcție edificată”! Ba mai mult, acesta și-a denumit noul impozit ”impozitul pe terenul cu construcții”!

Îl anunț pe domnul primar că primăriile nu pot inventa impozite după bunul plac, acestea sunt clar stabilite de Codul Fiscal și țin să îl asigur pe acesta că în România nu există impozitul pe terenul cu construcții, exista doar impozitul pe teren!
De aceea, împreună cu colegii consilieri locali ai ALDE Mangalia, voi ataca la instanța de contencios administrativ această hotărâre prin care ”primarul taxă” a mai inventat un bir ilegal pentru cetățenii Mangaliei, care și așa plătesc deja cele mai mari taxe și impozite din România!”.

 

Comments

comments

Adrian Cârlescu

About The Author

Adrian Cârlescu este absolvent al Facultăţii de Filozofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui masterat de filozofia culturii în cadrul aceleiaşi facultăţi (2000). Activează în presa locală, constănţeană, din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigaţii la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro. De-a lungul timpului a publicat anchete jurnalistice despre retrocedările lui Radu Mazăre, introducerea Pădurii Comorova în intravilan şi vânzarea ei, abuzul judiciar de la Fruvimed Medgidia SA, geneza Fondului Proprietatea, jaful din piscicultură, interesele din zona investiţiilor în energia eoliană, averea ascunsă şi faptele reprobabile ale unor politicieni, magistraţi sau oameni de afaceri abonaţi la lucrări publice. În 2014, a publicat cartea-document „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”. În 2015, a publicat, alături de dr. Sorin Marcel Colesniuc, lucrarea „O istorie a oraşului Cernavodă”, redactând, în baza documentelor de arhivă, secţiunea dedicată evoluţiei oraşului din 1878 până în prezent.