Connect with us

Administratie

Nicolae Moroianu, susținut pentru Primăria Mangalia și de Partidul Verde: “Un primar trebuie să fie expresia unui pachet de principii”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

De mai bine de două săptămâni, Mangalia a găsit soluția pentru alegerile locale. Este vorba despre Nicolae Moroianu, candidat pentru funcția de primar al municipiului Mangalia susținut de mai multe formațiuni politice reunite sub mottoul “Uniți pentru Mangalia”, o alianță politică împotriva actualului edil. Astfel, PSD, ALDE, PNȚCD și independentul Zanfir Iorguș îl vor susține pe Nicolae Moroianu la alegerile locale din acest an. Lor li s-a alăturat și Partidul Verde.

Marian Dorner, președintele Partidului Verde, a postat pe contul său de Facebook un mesaj prin care își arată susținerea pentru candidatura lui Moroianu.

Dorner susține că Mangalia așteaptă acum, după anunțul public privind intenția de a candida, și un plan, “nu de a scoate orașul din letargia actuală, ci de a ridica acele principii la nivel de valoare politică”

Iată mesajul complet:

Am spus demult că nu mai scriu politichie, dar în Mangalia se întâmplă ceva. Trei luni și foarte puțin mai avem până la următoarele alegeri locale și nu ne putem încumeta să socotim cine ar putea fi viitorul primar la Mangalia. La cele politicești, o anume predictibilitate e întotdeauna semn de sănătate, în vreme ce prea desele întâlniri cu neprevăzutul ar trebui să îndemne, mai degrabă, la îngrijorare. Ca atare, orice prognoză e imposibilă, pentru bunul motiv că nu avem nici cea mai mică idee, cu două excepții, despre cine vor fi candidații. Asta nu mi se pare o situație tocmai fericită, nici semn de mare sănătate. Candidații scoși din pălărie, în grabă, fără necesarul răgaz al atentei scrutări publice, nu cred că sunt tocmai leacul de care am avea nevoie. Dar spre binele Mangaliei nu avem nevoie de prea mulți candidați. Unul dintre candidații cerți este Radu Cristian, care cică este manager sadea, în măsura în care managementul ăsta e judecat ca o băgare a nasului în toate tigăile, nu măsurând ”prosperitatea” de care se ”bucură” Mangalia după 8 ani în care a tot manageriat el. Dacă ai chef să pleci urechea pe la colțurile Mangaliei, vei observa că, de la simplu muncitor până la medic, de la femeia de serviciu la cadru didactic, toți resimt o cumplită dezamăgire despre acest manageriat al ultimilor 8 ani în Mangalia. Nu am de gând să fac un inventar al eșecurilor, pentru că asta mi se pare o diversiune și o pierdere de vreme. Mă tem că Radu e un candidat talentat, dar fără stofă pentru mai mult. Celălalt candidat pe care îl cunoaștem este Nicu Moroianu susținut de Coaliția „Uniți pentru Mangalia”. Această coaliție este un acord al forțelor politice majoritare din oraș, iar la această luptă pun umărul ALDE, PSD, PNȚCD și Zanfir Iorguș, fostul primar al orașului. O coaliție împotriva lui Radu Cristian! Spuneam la un moment dat că un primar ar trebui să fie expresia unui pachet de principii, unui set de valori, iar exerciţiul puterii ar fi tocmai calea prin care acele principii formulează soluţii pentru problemele pe care le are în acel moment societatea. Prosteala din vorbe şi înşelăciunea din făgăduieli ţine până la vot. După vot se schimbă socoteala, iar alesul face fix ce crede el că-i prinde bine lui şi alor lui, pentru că nu se simte nicicum legat de făgăduielile făcute. Iar asta nu e doar o fentare a democraţiei, ci fraudă în toată legea, chiar dacă, a devenit singurul mod, aproape, în care se face politică. Iată de ce actualul primar ne va pierde voturile. Acum Mangalia așteaptă de la Nicu Moroianu un plan, nu de a scoate orașul din letargia actuală, ci de a ridica acele principii la nivel de valoare politică. Altfel, Mangalia va rămâne în continuare un fel de câmp de luptă sirian. De aceea, în calitate de președinte al Partidului Verde, Mangalia, voi susține Coaliția ”Uniți pentru Mangalia”, respectiv pe Nicu Moroianu.

La rândul său, candidatul Moroianu îi transmite lui Dorner că printre obiectivele pe care Alianța “Uniți pentru Mangalia” și le-a propus se regăsește și cel privind coordonarea activităților administrative în Mangalia “pe baza unor principii și valori corecte.”

“Multumesc Partidului Verde si domnului presedinte Marian Dorner pentru sustinere si increderea acordata! Unul din obiectivele noastre este sa demonstram ca Mangalia se poate conduce pe baza unor principii si valori corecte!”, este răspunsul lui Nicolae Moroianu pentru Marian Dorner.

Vă recomandăm și:

Coaliție împotriva lui Cristian Radu, manifest pentru LIBERTATE. Alianța “Uniți pentru Mangalia” vrea să câștige Primăria cu Nicolae Moroianu

 

Comments

comments

Administratie

După un scandal public, Primăria Constanța anulează licitația pentru capturarea câinilor fără stăpân

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Municipiului Constanța a anunțat că anulează achiziția ”Serviciului de capturare, transport şi predare a câinilor fără stăpân de pe domeniul public al municipiului Constanța”. Această decizie a fost luată ca urmare a faptului că a fost semnat contractul pentru ”Servicii de consultanță privind întocmire Studiu de fundamentare în vederea stabilirii oportunității concesionării serviciului specializat pentru gestionarea câinilor fără stăpân din municipiul Constanța”, în urma căruia, în Regulamentul de organizare și funcționare al serviciului vor interveni modificări, care vor fi supuse dezbaterii publice și aprobării prin hotărâre de Consiliu Local, arată Primăria.

„De asemenea, în cel mai scurt timp, vor fi demarate procedurile necesare pentru reamenajarea și modernizarea adăpostului public pentru câini fără stăpân al municipiului Constanța. Reamintim că, de astăzi, în municipiul Constanța nu se mai capturează niciun câine. Adăpostul public este plin, iar echipele Serviciului Gestionare Animale Abandonate vor acționa doar în situații de urgență.“, mai arată Primăria.

Amintim că Ordinea.ro a notat, ieri, că dat publicității unui anunț privind atribuirea ”Serviciului de capturare, transport și predare a câinilor fără stăpân de pe domeniul public al municipiului Constanța”. Valoarea estimată a contractului se ridică la 1.134.912 de lei, fără TVA, 1.350.545.28 de lei cu TVA.

Legat de acest contract, mai mulți iubitori de câini s-au arătat revoltați că Primăria dă atât de mulți bani pentru „acțiuni de hinghereală“.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța invită asociațiile neguvernamentale pentru a rezolva problema câinilor fără stăpân

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

După ce în urmă cu o zi, primarul Constanței, Vergil Chițac, a anunțat că nu se mai capturează niciun câine pentru că adăpostul public este plin, viceprimarul Ionuț Rusu a spus, astăzi că vor fi organizate întâlniri online cu cetățenii și orice asociație pentru a găsi soluții.

„Când ne gândim la administrația locală, avem în minte serviciile pe care le punem la dispoziție cetățenilor. Dar orașul are și locuitori patrupezi, suflete de care trebuie să avem grijă. Sunt iubitor de animale și de fiecare dată, mai ales în prag de iarnă, mă gândesc la cățeii care nu au adăpost. Primăria are datoria să se implice în această problemă, în primul rând pentru siguranța cetățenilor și în al doilea rând pentru ființele nevinovate care trăiesc din mila oamenilor. Împreună cu primarul Vergil Chițac, îi invităm pe constănțenii iubitori de animale să intrăm în dialog pentru a găsi cele mai bune soluții de a avea grijă de prietenii noștri necuvântători. Voi organiza un zoom meeting cu cetățenii și orice asociație care dorește să se implice în subiect. Obiectivul este să strângem cât mai multe idei, să le prioritizăm și să le punem în plan pe cele mai bune cât mai repede. Iarna bate la ușă și trebuie să ne mobilizăm să facem ce putem mai bine să fim buni cu toate sufletele aflate în nevoie. Problema câinilor fără stăpân nu va mai fi ignorată, e o prioritate și împreună o vom rezolva cu blândețe, cu implicare și cu idei bune din partea constănțenilor. Voi reveni cu detaliile pentru întâlnirea de pe zoom și până atunci, îi rog pe iubitorii de animale să nu ezite să îmi scrie pe adresa de mail ionut.rusu@primaria-constanta.ro.”, a spus Rusu.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța va ridica noi mașini abandonate

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a semnat dispoziția prin care mai multe vehicule care ocupă abuziv domeniul public vor fi ridicate și transportate în parcul de mașini abandonate. Astfel, în perioada următoare, polițiștii locali vor ridica 34 de vehicule fără proprietar sau care au fost abandonate pe domeniul public al orașului și le vor transporta în parcul de mașini al municipalității.

„Eliberarea domeniului public de 23 vehicule abandonate și 11 autovehicule fără proprietar care afectează imaginea orașului este finalul unei acţiuni de durată a polițiștilor locali. Mai exact, după apelul constănțenilor care anunță existența unor mașini abandonate în diferite zone ale orașului, colegii noștri verifică sesizările iar în cazul celor care se confirmă, proprietarii sunt somaţi să îşi ridice singuri vehiculele de pe stradă. În cazul în care acest lucru nu se întâmplă, atunci ele sunt ridicate de administraţia locală.“, notează Primăria.

Conform legii privind regimul juridic al vehiculelor fără proprietar sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public, după 10 zile de la aplicarea somaţiei pe autovehicul, primarul poate dispune ridicarea, inventarierea și depozitarea autovehiculului într-un loc special amenajat de către autorităţile administraţiei publice locale. Dacă în termen de zece zile de la data anunţului privind ridicarea vehiculului proprietarul sau deţinătorul legal al maşinii nu se prezintă pentru a o ridica, aceasta trece de drept în proprietatea unităţii administrativ-teritoriale din raza căreia a fost ridicată, prin dispoziţie a primarului, şi urmează să fie valorificată prin vânzare, în condiţiile legii. Proprietarii autovehiculelor care vor să le recupereze trebuie să se prezinte la sediul Poliției Locale.

„Polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației rutiere desfășoară zilnic activități de identificare și somare a deținătorilor de autovehicule care ocupă domeniul public și afectează imaginea orașului. În cursul anului trecut au fost somați 359 de proprietari și doar 281 dintre aceștia s-au conformat solicitărilor și au eliberat domeniul public. Celelalte au fost ridicate și transportate în parcul de mașini abandonate. Menționăm că pentru a fi declarate abandonate sau fără stăpân autovehiculele au trebuit să îndeplinească cumulativ condițiile prevăzute de Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor abandonate sau fără stăpân, respectiv să fi stat cel puțin 6 luni nemișcate pe domeniul public, să le lipsească elemente de caroserie, lipsă sistem de iluminare-semnalizare, sistem de rulare deteriorat, geamuri sparte și alte indicii care confirmă neutilizarea îndelungată a vehiculului. Facem apel la constănțeni ca în cazul în care au cunoștință despre existența unor autovehicule care au fost abandonate pe domeniul public să sesizeze Direcția Generală Poliția Locală la numărul de telefon 0241.484205 sau 0799.606142 (WhatsApp).“, mai spune Primăria.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: