Connect with us

Administratie

Nicolae Moroianu, susținut pentru Primăria Mangalia și de Partidul Verde: “Un primar trebuie să fie expresia unui pachet de principii”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

De mai bine de două săptămâni, Mangalia a găsit soluția pentru alegerile locale. Este vorba despre Nicolae Moroianu, candidat pentru funcția de primar al municipiului Mangalia susținut de mai multe formațiuni politice reunite sub mottoul “Uniți pentru Mangalia”, o alianță politică împotriva actualului edil. Astfel, PSD, ALDE, PNȚCD și independentul Zanfir Iorguș îl vor susține pe Nicolae Moroianu la alegerile locale din acest an. Lor li s-a alăturat și Partidul Verde.

Marian Dorner, președintele Partidului Verde, a postat pe contul său de Facebook un mesaj prin care își arată susținerea pentru candidatura lui Moroianu.

Dorner susține că Mangalia așteaptă acum, după anunțul public privind intenția de a candida, și un plan, “nu de a scoate orașul din letargia actuală, ci de a ridica acele principii la nivel de valoare politică”

Iată mesajul complet:

Am spus demult că nu mai scriu politichie, dar în Mangalia se întâmplă ceva. Trei luni și foarte puțin mai avem până la următoarele alegeri locale și nu ne putem încumeta să socotim cine ar putea fi viitorul primar la Mangalia. La cele politicești, o anume predictibilitate e întotdeauna semn de sănătate, în vreme ce prea desele întâlniri cu neprevăzutul ar trebui să îndemne, mai degrabă, la îngrijorare. Ca atare, orice prognoză e imposibilă, pentru bunul motiv că nu avem nici cea mai mică idee, cu două excepții, despre cine vor fi candidații. Asta nu mi se pare o situație tocmai fericită, nici semn de mare sănătate. Candidații scoși din pălărie, în grabă, fără necesarul răgaz al atentei scrutări publice, nu cred că sunt tocmai leacul de care am avea nevoie. Dar spre binele Mangaliei nu avem nevoie de prea mulți candidați. Unul dintre candidații cerți este Radu Cristian, care cică este manager sadea, în măsura în care managementul ăsta e judecat ca o băgare a nasului în toate tigăile, nu măsurând ”prosperitatea” de care se ”bucură” Mangalia după 8 ani în care a tot manageriat el. Dacă ai chef să pleci urechea pe la colțurile Mangaliei, vei observa că, de la simplu muncitor până la medic, de la femeia de serviciu la cadru didactic, toți resimt o cumplită dezamăgire despre acest manageriat al ultimilor 8 ani în Mangalia. Nu am de gând să fac un inventar al eșecurilor, pentru că asta mi se pare o diversiune și o pierdere de vreme. Mă tem că Radu e un candidat talentat, dar fără stofă pentru mai mult. Celălalt candidat pe care îl cunoaștem este Nicu Moroianu susținut de Coaliția „Uniți pentru Mangalia”. Această coaliție este un acord al forțelor politice majoritare din oraș, iar la această luptă pun umărul ALDE, PSD, PNȚCD și Zanfir Iorguș, fostul primar al orașului. O coaliție împotriva lui Radu Cristian! Spuneam la un moment dat că un primar ar trebui să fie expresia unui pachet de principii, unui set de valori, iar exerciţiul puterii ar fi tocmai calea prin care acele principii formulează soluţii pentru problemele pe care le are în acel moment societatea. Prosteala din vorbe şi înşelăciunea din făgăduieli ţine până la vot. După vot se schimbă socoteala, iar alesul face fix ce crede el că-i prinde bine lui şi alor lui, pentru că nu se simte nicicum legat de făgăduielile făcute. Iar asta nu e doar o fentare a democraţiei, ci fraudă în toată legea, chiar dacă, a devenit singurul mod, aproape, în care se face politică. Iată de ce actualul primar ne va pierde voturile. Acum Mangalia așteaptă de la Nicu Moroianu un plan, nu de a scoate orașul din letargia actuală, ci de a ridica acele principii la nivel de valoare politică. Altfel, Mangalia va rămâne în continuare un fel de câmp de luptă sirian. De aceea, în calitate de președinte al Partidului Verde, Mangalia, voi susține Coaliția ”Uniți pentru Mangalia”, respectiv pe Nicu Moroianu.

La rândul său, candidatul Moroianu îi transmite lui Dorner că printre obiectivele pe care Alianța “Uniți pentru Mangalia” și le-a propus se regăsește și cel privind coordonarea activităților administrative în Mangalia “pe baza unor principii și valori corecte.”

“Multumesc Partidului Verde si domnului presedinte Marian Dorner pentru sustinere si increderea acordata! Unul din obiectivele noastre este sa demonstram ca Mangalia se poate conduce pe baza unor principii si valori corecte!”, este răspunsul lui Nicolae Moroianu pentru Marian Dorner.

Vă recomandăm și:

Coaliție împotriva lui Cristian Radu, manifest pentru LIBERTATE. Alianța “Uniți pentru Mangalia” vrea să câștige Primăria cu Nicolae Moroianu

 

Comments

comments

Administratie

Primăria Constanța anunță că a pus la dispoziție o platformă online pentru depunerea cererilor

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța anunță că face pași importanți în direcția digitalizării serviciilor instituției, pentru a reda constănțenilor timpul pe care îl pierdeau stând la ghișee. De aceea, spune autoritatea locală, sunt oferite constănțenilor o platformă online pentru depunerea cererilor necesare în interacțiunea cu administrația locală.

„Din 17 iunie 2021, Primăria Constanța se conectează cu locuitorii municipiului prin platforma PMC Online pentru Cereri. Pentru început, au fost configurate o serie de tipuri de cereri, urmând ca în curând să fie configurate și disponibile și alte tipuri de cereri online.

Accesați https://cereri.primaria-constanta.ro/, creați-vă cont de utilizator sau utilizați contul deja creat pe sesizări online și puteți depune cereri online pe diverse domenii/categorii. Puteți atașa documente scanate.

După ce ați trimis cererea, veți primi un număr de ordine/așteptare de pe platformă pentru solicitarea dumneavoastră, care va fi analizată de un funcționar, iar după validarea acesteia veți primi numărul oficial de înregistrare al cererii în cadrul instituției. Din acest moment, veți putea urmări oricând prin platforma de cereri online stadiul soluționării cererii dumneavoastră. Veți fi notificați printr-un email la înregistrarea și la rezolvarea acesteia și veți putea descărca răspunsul formulat de inspectorii din cadrul instituției.“, notează Primăria.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

RAEDPP Constanța scoate la licitație mai multe autoturisme

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public şi Privat” Constanţa, cu sediul în Constanța, B-dul Tomis nr. 101, organizează licitație publică cu plic închis, în vederea vânzării următoarelor autoturisme:

1.         Skoda Superb, an fabricație 2002, motorizare motorină, cilindree motor 1896 cmc, km parcurși – 316.573, preț pornire licitație 1.300 EURO, fără TVA.

2.         Skoda 1U/Octavia, an fabricație 2002, motorizare motorină, cilindree motor 1896 cmc, km parcurși – 210.403, preț pornire licitație 1.200 EURO, fără TVA.

3.         Skoda 1U/Octavia, an fabricație 2002, motorizare motorină, cilindree motor 1896 cmc, km parcurși – 256.976, preț pornire licitație 1.000 EURO, fără TVA.

Documentația pentru licitație poate fi achizitionată începând cu data publicării anunțului până la data de 28.06.2021, ora 14:00, de la sediul Regiei – Registratură (etaj 1).

Oferta va fi depusă conform caietului de sarcini, la sediul RAEDPP Constanța, Registratură (etaj 1), până la data de 28.06.2021, ora 14:00, pentru licitația care va avea loc în data de 29.06.2021, ora 10:00.

Informații suplimentare se pot obține la nr. de telefon 0721.266.439.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

ATENȚIE, șoferi! Plata parcării în Constanța intră în vigoare de vineri, 18 iunie!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța anunță că tarifarea locurilor de parcare din municipiul Constanța se va realiza din 18 iunie. În prima etapă, până la o nouă comunicare, plata parcării se va putea realiza numai pentru Zona 0. Noua versiune a aplicației de plată a parcării „Constanța Parking va fi disponibilă începând de vineri, 18.06.2021, spune Primăria.

„Aplicația va permite efectuarea plății parcărilor de scurtă durată prin SMS și CARD BANCAR, pentru parcările aflate în zona 0, zona 1 și zona 2 ale orașului. Aplicația „Constanța Parking” poate fi descărcată gratuit din Google Play si AppStore. Noua versiune a aplicației propune o interfață eficientă și ușor de utilizat pentru a plăti timpul de parcare. Prin trimiterea unui SMS generat de aplicație sau folosind cardul bancar pentru plata parcării prin aplicație, evitați manipularea bancnotelor și pierderea de timp cauzată de metodele clasice de plată prin numerar. De asemenea, pentru a evita situația neplăcută de a fi sancționat, în cazul depășirii accidentale a timpului de parcare, veți fi notificat înainte de expirarea timpului de parcare. Notificarea poate fi setată din aplicatie de fiecare utilizator între 5 si 25 minute. Plata parcării în municipiul Constanța este reglementată conform HCL nr. 123/2021. Conform acestei hotărâri, primele 30 de minute sunt gratuite. Următoarele 30 de minute din prima oră de parcare se tarifează la jumătate din prețul zonei. După utilizarea oricărui tarif evidențiat, plata se va efectua doar la tariful întreg. Taxarea prin SMS se va face la numărul 7475 valabil momentan în rețelele Vodafone și Orange, cu precizarea că codurile SMS nu sunt încă disponibile pentru rețelele Digi și Telekom. În funcție de zona în care se face parcarea și de intervalul dorit, conținutul SMS-ului va fi diferit. Tarifele pentru plata parcării se vor achita în zonele în care sunt amplasate panouri informative.

Ca metode alternative de plată, cetățenii vor putea efectua plata parcării online cu card bancar pe site-ul https://payment.uppark.io/payment/ și cu numerar prin tichete răzuibile. În curând, vor fi achiziționate parcometre stradale.

Tichetele răzuibile vor fi comercializate, începând de vineri, 18 iunie, în următoarele locații:

– sediul SC Confort Urban SRL – strada Vârful cu Dor, nr. 10, luni-vineri, între orele: 07:30-15:30;

– parcul de ridicări auto- strada Caraiman, nr. 1, luni-duminică, între orele: 00:00-24:00;

– parcarea supraetajată din zona Spitalului Județean Constanța- strada Nicolae Iorga, luni-duminică, între orele 00:00-24:00.

– punctele de vânzare CT BUS.

Instituțiile publice și de interes public, precum și persoanele juridice și persoanele fizice autorizate care își desfășoară activitatea comercială sau profesională în zonele 0, 1 și 2, pot solicita eliberarea unui abonament de parcare. Solicitările se trimit pe adresa de e-mail: secretariat@conforturban-ct.ro

Detalii referitoare la modalitățile de plată a parcării sunt disponibile pe site-ul SC Confort Urban SRL, accesând următorul link:  https://conforturban-ct.ro/DOCUMENTE/PARCARI/Modalitati%20de%20plata%20parcari.pdf“, notează Primăria Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: