Connect with us

Administratie

Nicolae Moroianu, susținut pentru Primăria Mangalia și de Partidul Verde: “Un primar trebuie să fie expresia unui pachet de principii”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

De mai bine de două săptămâni, Mangalia a găsit soluția pentru alegerile locale. Este vorba despre Nicolae Moroianu, candidat pentru funcția de primar al municipiului Mangalia susținut de mai multe formațiuni politice reunite sub mottoul “Uniți pentru Mangalia”, o alianță politică împotriva actualului edil. Astfel, PSD, ALDE, PNȚCD și independentul Zanfir Iorguș îl vor susține pe Nicolae Moroianu la alegerile locale din acest an. Lor li s-a alăturat și Partidul Verde.

Marian Dorner, președintele Partidului Verde, a postat pe contul său de Facebook un mesaj prin care își arată susținerea pentru candidatura lui Moroianu.

Dorner susține că Mangalia așteaptă acum, după anunțul public privind intenția de a candida, și un plan, “nu de a scoate orașul din letargia actuală, ci de a ridica acele principii la nivel de valoare politică”

Iată mesajul complet:

Am spus demult că nu mai scriu politichie, dar în Mangalia se întâmplă ceva. Trei luni și foarte puțin mai avem până la următoarele alegeri locale și nu ne putem încumeta să socotim cine ar putea fi viitorul primar la Mangalia. La cele politicești, o anume predictibilitate e întotdeauna semn de sănătate, în vreme ce prea desele întâlniri cu neprevăzutul ar trebui să îndemne, mai degrabă, la îngrijorare. Ca atare, orice prognoză e imposibilă, pentru bunul motiv că nu avem nici cea mai mică idee, cu două excepții, despre cine vor fi candidații. Asta nu mi se pare o situație tocmai fericită, nici semn de mare sănătate. Candidații scoși din pălărie, în grabă, fără necesarul răgaz al atentei scrutări publice, nu cred că sunt tocmai leacul de care am avea nevoie. Dar spre binele Mangaliei nu avem nevoie de prea mulți candidați. Unul dintre candidații cerți este Radu Cristian, care cică este manager sadea, în măsura în care managementul ăsta e judecat ca o băgare a nasului în toate tigăile, nu măsurând ”prosperitatea” de care se ”bucură” Mangalia după 8 ani în care a tot manageriat el. Dacă ai chef să pleci urechea pe la colțurile Mangaliei, vei observa că, de la simplu muncitor până la medic, de la femeia de serviciu la cadru didactic, toți resimt o cumplită dezamăgire despre acest manageriat al ultimilor 8 ani în Mangalia. Nu am de gând să fac un inventar al eșecurilor, pentru că asta mi se pare o diversiune și o pierdere de vreme. Mă tem că Radu e un candidat talentat, dar fără stofă pentru mai mult. Celălalt candidat pe care îl cunoaștem este Nicu Moroianu susținut de Coaliția „Uniți pentru Mangalia”. Această coaliție este un acord al forțelor politice majoritare din oraș, iar la această luptă pun umărul ALDE, PSD, PNȚCD și Zanfir Iorguș, fostul primar al orașului. O coaliție împotriva lui Radu Cristian! Spuneam la un moment dat că un primar ar trebui să fie expresia unui pachet de principii, unui set de valori, iar exerciţiul puterii ar fi tocmai calea prin care acele principii formulează soluţii pentru problemele pe care le are în acel moment societatea. Prosteala din vorbe şi înşelăciunea din făgăduieli ţine până la vot. După vot se schimbă socoteala, iar alesul face fix ce crede el că-i prinde bine lui şi alor lui, pentru că nu se simte nicicum legat de făgăduielile făcute. Iar asta nu e doar o fentare a democraţiei, ci fraudă în toată legea, chiar dacă, a devenit singurul mod, aproape, în care se face politică. Iată de ce actualul primar ne va pierde voturile. Acum Mangalia așteaptă de la Nicu Moroianu un plan, nu de a scoate orașul din letargia actuală, ci de a ridica acele principii la nivel de valoare politică. Altfel, Mangalia va rămâne în continuare un fel de câmp de luptă sirian. De aceea, în calitate de președinte al Partidului Verde, Mangalia, voi susține Coaliția ”Uniți pentru Mangalia”, respectiv pe Nicu Moroianu.

La rândul său, candidatul Moroianu îi transmite lui Dorner că printre obiectivele pe care Alianța “Uniți pentru Mangalia” și le-a propus se regăsește și cel privind coordonarea activităților administrative în Mangalia “pe baza unor principii și valori corecte.”

“Multumesc Partidului Verde si domnului presedinte Marian Dorner pentru sustinere si increderea acordata! Unul din obiectivele noastre este sa demonstram ca Mangalia se poate conduce pe baza unor principii si valori corecte!”, este răspunsul lui Nicolae Moroianu pentru Marian Dorner.

Vă recomandăm și:

Coaliție împotriva lui Cristian Radu, manifest pentru LIBERTATE. Alianța “Uniți pentru Mangalia” vrea să câștige Primăria cu Nicolae Moroianu

 

Comments

comments

Administratie

Investiții de milioane de euro în comuna Castelu

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Administrația publică din Castelu are în derulare mai multe investiții în cele două localități ale comunei, Castelu și Nisipari, care se ridică la câteva milioane de euro. Printre proiectele cum fonduri europene care se află în derulare se numără modernizarea și dotarea Căminului Cultural din localitatea Nisipari, modernizare drumuri de interes local în comuna Castelu, modernizare strada Gării și strada Bisericii din localitatea Castelu și amenajarea unui spațiu public de recreere pentru populația rurală în satul Nisipari.

O atenție deosebită în ultimii patru ani a fost acordată educației, care a reprezentat o prioritatea zero pentru administrația locală din comuna Castelu. De aceea, autoritățile locale au investit sume importante de bani în crearea de condiții moderne de studiu pentru copiii din cele două localități ale comunei, Castelu și Nisipari. În această idee, a fost modernizată și dotată grădinița din localitatea Castelu. Acest proiect are valoarea totală de 2,7 milioane de lei. Vorbim de fonduri atrase de administrația locală de la Guvernul României. Grădinița a funcționat într-un imobil vechi, însă grație acestui proiect copiii din Castelu au o grădiniță nouă cu patru săli de grupă, o sală multifuncțională, cancelarie, încăpere pentru programul cornul și laptele, cabinet pentru asistentul medical și spații de depozitare și de odihnă. Viceprimarul comunei, Antoneta Prodan, spune că noua grădiniță oferă condiții la standarde europene. În paralel cu amenajarea noii grădinițe din Castelu, în Nisipari, Primăria construiește și o grădiniță cu patru săli în satul Nisipari. Proiectul este finanțat din fonduri guvernamentale prin Programul Operațional Regional. Execuția lucrării va costa 1.314.651,89 de lei.

O altă investiție majoră a Primăriei Castelu vizează modernizarea a 17 străzi din cele două localități ale comunei, cu o lungime totală de 8,334 km. Modernizarea celor 17 străzi din comună constă în asfaltarea în două straturi pe zonele pietruite și din pământ și turnarea unui strat de asfalt de uzură pe zonele cu asfalt existent, care prezintă numeroase degradări, fisuri longitudinale și transversale. Pentru apele pluviale s-au propus șanțuri/rigole din beton și pământ, astfel încât apele pluviale și micile ravene existente să nu afecteze structura drumului proiectat. Proiectul de modernizare a drumurilor din comuna Castelu este finanţat cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR). Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 1.121.703 de euro, din care 895.674 de euro reprezintă finanţare publică prin PNDR şi 226.029 Euro reprezintă cofinanţarea beneficiarului, adică a Primăriei Castelu.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Acces rutier îmbunătățit în zona Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Albatros”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Municipiului Constanța acționează constant pentru crearea unor condiții mai bune în unitățile de învățământ din oraș. În acest sens, echipele SC Confort Urban SRL au intervenit cu utilaje pentru turnarea asfaltului pe strada Barbu Ștefănescu Delavrancea, pentru a facilita accesul către Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Albatros”.

Strada de pământ a beneficiat de o infrastructură rutieră modernă, lucrarea fiind cuprinsă în programul de investiții în trama stradală pe care Primăria Municipiului Constanța îl implementează în cartierele orașului.

Facem din nou apel către locuitorii din zonă să nu parcheze mașinile în zonele în care se efectuează lucrări, pentru a nu îngreuna intervenția utilajelor.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Stațiile de autobuz din Constanța, dotate cu sistem de supraveghere și soft pentru detectarea agresiunilor

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Pentru creșterea nivelului de siguranță în orașul nostru, Primăria Municipiului Constanța, prin CT BUS, continuă implementarea proiectului stațiilor SMART CT BUS. Stațiile inteligente de la Poarta 1 și Parcul Arheologic sunt monitorizate, de astăzi, cu un sistem performant format din câte 5 camere de supraveghere dotate cu un soft capabil să detecteze orice incidente ce au loc în raza lor de acțiune (persoană căzută pe stradă, altercații, accidente, acte de vandalism etc.) Mai mult, imediat după detectarea incidentului, softul, care va fi conectat la o interfață controlată de autorități, alertează oamenii legii, care pot veni în sprijinul cetățenilor în cel mai scurt timp.

Decebal Făgădău – primarul municipiului Constanța:

„Stațiile cu facilități de tip SMART CITY sunt prototip și au fost puse gratuit la dispoziția municipalității de către compania producătoare. Este un proiect pe care îl vom îmbunătăți continuu și ne propunem să îl extindem și în alte zone din oraș”.

Bogdan Niță – directorul CT BUS:

„Este vorba de un proiect aflat în faza de testare. Vorbim despre mai multă siguranță în stațiile de autobuz. Acest soft va fi conectat la dispeceratul CT BUS și la dispeceratul Poliției Locale, așa că vom putea să reacționăm în cazul unei agresiuni. Alături de identificarea agresiunilor în stațiile de autobuz, mai avem un element foarte important – numărarea pasagerilor care se află în stație. Acest lucru, coroborat cu numărarea pasagerilor din autobuzele noi, poate să ajungă la o concluzie referitoare la gradul de încărcare a liniei de autobuz”.
Sistemul performant din stațiile inteligente CT BUS poate detecta pericolul la orice oră din zi și din noapte.

Marius Miroslav – reprezentantul firmei producătoare:

„Sistemul emite alerte în cazul unei agresiuni, în cazul în care o mașină staționează prea mult în stație și autobuzul nu poate opri, poate emite alerte atunci când oamenii stau înghesuiți. Detectează practic orice pericol și, pe lângă asta, aceste stații inteligente sunt dotate și cu un buton de panică ce transmite foarte repede în dispecerat informația”.
Cele două stații inteligente sunt echipate cu ecrane de mari dimensiuni, prin care călătorii află în timp real informații de interes public, traseele mijloacelor de transport în comun, timpul de sosire dar și evenimente importante din oraș.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: