Connect with us

Administratie

Nicușor Constantinescu află azi dacă va fi eliberat condiționat

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

UPDATE: Tribunalul Constanța a amânat pronunțarea cu privire la cererea fostului președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Daniel Constantinescu, de liberare condiționată. Magistrații constănțeni au respins, pe fond, cererea lui Nicușor Constantinescu.

Emoții mari pentru Nicușor Daniel Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța: află dacă va fi eliberat condiționat. Dosarul se află pe rolul Tribunalului Constanța, iar decizia va fi definitivă.

Luni, 11 martie a.c., în sala 2 a Tribunalul Constanța, completul C2 secția penală se dezbate judecarea cererii de eliberare condiționată depusă de Nicușor Daniel Constantinescu, cf. art. 587 NCPP, în dosarul 39/256/2019 privind presupusa subfinanțare a Centrului Militar Zonal Constanța.

Amintim că, pe data de 4 ianuarie, Nicuşor Daniel Constantinescu a solicitat Judecătoriei Medgidia eliberarea condiţionată. Pe data de 23 ianuarie, magistraţii au respins cererea privind liberarea condiţionată a fostului şef al CJC, ca nefondată. Pe data de 25 ianuarie, Nicuşor Constantinescu a contestat decizia la Tribunalul Constanţa, dosarul ajungând pe rolul acestei instanţe pe data de 22 februarie. Astăzi, fostul șef al administrației județene din Constanța află dacă va fi eliberat condiționat.

Oricare va fi decizia Tribunalului Constanţa, aceasta va fi definitivă.

Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, se află în pușcărie, după ce a fost condamnat la cinci ani de închisoare în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa. În dosarul privind presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa, fostul şef al CJC a luat tot cinci ani de închisoare.

Ambele pedepse sunt definitive.

Recent, Nicușor Constantinescu a solicitat instanței contopirea celor două condamnări definitive. Documentul se află pe rolul Tribunalului Constanţa. Primul termen a fost stabilit pentru data de 19 martie.

sursa foto: evz.ro

Comments

comments

Administratie

Continuă modernizarea bulevardului Tomis. Faza: reabilitarea trotuarelor!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța informează că se lucrează în continuare la modernizarea bulevardului Tomis!

„Vă rugăm nu parcați în zona în care se lucrează! Îmbunătățirea accesului pietonal în zona centrală a orașului reprezintă o prioritate pentru Primăria Constanța. În acest sens, municipalitatea a demarat astăzi procesul de reabilitare a trotuarelor pe bulevardul Tomis, tronsonul delimitat de străzile Poporului și Nicolae Iorga. Angajații SC Confort Urban SRL vor amplasa borduri moderne iar ulterior vor fi montate pavele. Constănțenii care locuiesc sau tranzitează zona respectivă sunt rugați să NU își parcheze autoturismele pe trotuar sau pe carosabil. De asemenea, conducătorii auto sunt rugați să respecte regulile de circulație și semnificația mijloacelor de semnalizare rutieră și să manifeste atenție sporită în zona în care se reabilitează infrastructura rutieră“, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Încă un cui bătut la „jungla urbană“ a lui Făgădău: „Nu mai avansez niciun termen, pentru că m-am fript de mai multe ori“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Consilierii locali municipali din Constanța au fost convocați, astăzi, de primarul Decebal Făgădău într-o ședință extraordinară pentru a urgenta semnarea două proiecte importante ce vizează atracția de fonduri europene. Ambele proiecte au fost votate cu unanimitate de voturi. Primul dintre acestea vizează „acces și mobilitate în zona pietonală a municipiului Constanța“. Concret, este vorba de modernizarea zonei centrale a orașului, cu străzile adiacente. Proiectul are o valoare a 89 de milioane de lei, cea mai mare parte a lor urmând să fie atrași de la Uniunea Europeană.

„Astăzi s-au făcut toate modificările cerute de autoritatea de management, de organismul intermediar. Sper ca proiectul să ajungă cât mai repede la semnat la București și să demarăm licitația pentru execuție. Avem proiectul tehnic, avem toate detaliile. Proiectul își propune să renască centrul Constanței, mai exact strada Ștefan cel Mare. La acest proiect muncim de patru ani. Nu mai avansez niciun termen pentru implementarea lui, mai ales că m-am fript în mai multe sitații“, a spus Făgădău.

El a mai spus că se confruntă cu lipsa de personal pentru implementarea proiectului, în condițiile în care documentația este extrem de stufoasă și anevoioasă. Primarul Constanței a afirmat că va discuta cu proprietarii pentru ca fiecare să își înlocuiască rețelele electrice, sanitare și termoficare, pentru că, după realizarea lucrărilor de modernizare a străzii Ștefan cel Mare, nu se va mai putea interveni.

Amintim că, în urmă cu câteva săptămâni, Primăria Constanța prezenta proiectul privind modernizarea unei artere importante din Constanța. Este vorba de modernizarea bulevardelor 1 Decembrie, Alexandru Lăpuşneanu şi o parte a bulevardului Aurel Vlaicu, de la Gară și până la intrarea în staţiunea Mamaia. Acum, administrația locală vine și prezintă proiectul privind modernizarea zonei centrale a Constanței, care ar trebui să intre într-un amplu proces de reabilitare, cu fonduri europene. Valoarea totală a investiției pentru îmbunătăţirea accesului și a mobilităţii pietonale se ridică la aproape 90 de milioane de lei. Mai exact, 89.854.757,70 lei.

„Zona pietonală nu înseamnă strict strada Ștefan cel Mare, ci și străzile laterale, unde vom schimba tot ce înseamnă astăzi infrastructură, dalaj, iluminat și vom adăuga spațiu verde, pentru că ne dorim să avem un spațiu public de calitate, este un capitol la care suferim”, a declarat Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța.
Datele proiectului:

Pentru strada Ștefan cel Mare:

Refacere infrastructură pietonală, ocazional carosabilă

Extinderea traseelor pietonale

Fântâni arteziene

Spații verzi fixe și amovibile, inclusiv irigații automatizate

Marcaje speciale pentru persoanele cu dizabilități

Mobilier urban inteligent

Sisteme de informare

Sistem de supraveghere video

Iluminat public

Canalizație unică subterană

Supraînălțarea trecerilor de pietoni

Modernizare pasaj pietonal

Pentru strada Mircea cel Bătrân, bulevardul Mamaia, strada Mihai Viteazul, strada I.G. Duca, strada Atelierelor, strada Ștefan Mihăileanu, strada Cuza Vodă, strada General Manu, strada Răscoalei din 1907, strada Miron Costin, strada Ion Lahovari, strada Jupiter:

Modernizare și resistematizare rutieră

Introducerea benzii unice de transport public

Reabilitarea/ extinderea traseelor pietonale

Realizarea de piste de biciclete

Spații verzi mediane și irigații

Semnalizare verticală și orizontală

Mobilier urban inteligent

Stații de autobuz

Iluminat smart pentru trecerile de pietoni

Canalizare unică subterană pentru comunicații și rețea electrică de iluminat

Amintim că, în urmă cu aproape patru ani, Făgădău, pe atunci viceprimar cu atribuţii de primar Decebal Făgădău, susținea că „strada Ştefan-cel-Mare va arăta ca o junglă urbană. Va fi toată verde.”

Al doilea proiect votat astăzi vizează modernizarea Teatrului de Stat (fostul Fantazio). În acest caz, valoarea proiectului se ridică la 1,2 milioane de euro, aproape 5 milioane de lei. Prin acest proiect, autoritățile își propun să restaureze întreg imobilul, să înlocuiască toate4 instalațiile electrice, sanitare și de încălzire.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Făgădău vrea să îi dea jos din autobuzele RATC pe călătorii nespălați

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

În ultima perioadă, în municipiul Constanța s-au înregistrat peste 100 de cazuri de hepatită de tip A. Multe dintre aceste cazuri s-au înregistrat la Şcoala nr. 12 din muncipiul Constanţa. În ultimele luni, peste 130 de persoane, cu hepatita, au fost internate la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, din care cel puțin 100 dintre pacienti au fost copii. Primăria Constanța recomandă părinților să aibă grijă de igiena copiilor.

„Fac apel la părinți la copii de școală să crească igiena, mai ales în cazul celor care folosesc mijloacelor de transport în comun. Împreună cu Poliția Locală am avut discuții și sper să găsim formula legală prin care să îi dăm jos pe cei care nu se spală. Știm foarte bine că există anumite trasee și intervale orare în care oamenii de bună credință trebuie să-i suporte pe unii certați cu igiena. Vrem să intervenim pentru a nu face din autobuzele noastre un focar de infecție. Așadar, aștept de la grupurile de mămici ce putem face noi, administrația locală, să conștientizăm, să educăm și pentru a preveni răspândirea Hepatitei de tip A. De asemenea, fac apel la părinți să își vaccineze copiii“, a punctat Făgădău.

În altă ordine de idei, primarul Constanței a spus că se impune extinderea spitalului de infecțioase Constanța.

„Urmează să avem o ședință cu conducerea spitalului să vedem unde putem construi această secție. De asemenea, corpul neutilizat va fi demolat, iar împreună CJC să fie amenajat un centru Institutul de Medicină Legală“, a mai spus Făgădău.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: