Actual

Ninge puternic în tot judetul! Vedeti unde se circula cu dificultate

feb. 26, 2018 Maria Ionescu

În județele Constanța și Tulcea se circulă în condiții de iarnă pe cele mai multe drumuri, dar nu sunt semnalate deocamdata probleme deosebite. Potrivit RAJDP, în judeţul Constanţa ninge viscolit, iar pe anumite drumuri vizibilitatea este foarte redusă.

“Până la această oră nu avem drumuri blocate. Zone mai afectate de viscol sunt Negru Voda-Cerchezu; Dumbraveni-Independenta; Valeni-Sipotele-Deleni. Se acționează cu 46 utilaje pentru a mentine deschise drumurile județene. Sunt pregătite să intervină 6 freze și 2 senilate (Topraisar si Băneasa)” – a precizat Lucian Lungoci, directorul RAJDP Constanţa. Zone mai afectate de viscol: Negru Vodă-Cerchezu; Dumbrăveni-Independența; Văleni-Șipotele-Deleni.  Se acționează cu 46 de utilaje pentru a menține deschise drumurile județene.

De asemenea, potrivit Centrului Infotrafic din Poliţia Română, din cauza vântului puternic, în judeţul Constanţa au fost închise porturile Midia, Constanţa Nord şi Constanţa Sud-Agigea. Autorităţile recomandă conducătorilor auto să plece la drum doar în caz de strictă necesitate și doar dacă au autovehiculele echipate de iarnă. Se recomandă de asemenea conducătorilor auto să se informeze înainte de a pleca la drum despre starea zonelor tranzitate, să adapteze viteza la condițiile din trafic și să respecte eventualele restricții de circulație impuse.

Potrivit CNAIR, toate Direcțiile Regionale ale Companiei sunt mobilizate si intervin pentru a asigura traficul rutier în condiții de siguranță, acolo unde se impune. De asemenea, regionalele unde fenomenele meteo sunt moderate vor veni în ajutorul celor care se confruntă cu fenomene extreme, deplasând utilaje acolo unde va fi nevoie. În cazul în care, din cauza viscolului puternic, vizibilitatea va scădea până la limita de siguranță, CNAIR împreună cu Poliția Rutieră vor decide închiderea traficului pe anumite sectoare de drum.

Recomandăm conducătorilor auto să plece la drum doar în caz de strictă necesitate și doar dacă au autovehiculele echipate de iarnă. Recomandăm de asemenea conducătorilor auto să se informeze înainte de a pleca la drum despre starea zonelor tranzitate, să adapteze viteza la condițiile din trafic și să respecte eventualele restricții de circulație impuse.

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!