Connect with us

Administratie

Noi blocuri vor fi ridicate în Mamaia. Avătavului (PNL): „Băieții deștepți încă găsesc sprijin în Consiliul Local“

Tatian Iorga

Publicat

la

Consilierii locali municipali din Constanța au votat, astăzi, două proiect de hotărâre ce vizează construcții de blocuri în stațiunea Mamaia. Este vorba despre ridicarea unor blocuri de 8 și, respectiv, 9 nivele.

Iată proiectele caare au fost votate în CLM.

Proiectul nr. 38

Proiect de hotarare privind aprobarea raportului de evaluare, actualizat, ce stabileste diferenta de pret rezultata ca urmare a modificarii reglementarilor urbanistice ale terenului situat in statiunea Mamaia, aleea Lamia nr. 8 (Careu C2, lot 33).

Prin raportul de evaluare nr 173673/10.09.2019 actualizat, ce stabileste diferenta de pret in suma de 521.985,12 euro fara TVA, se modifica reglementarile urbanistice ale terenului in suprafata de 2.858 mp din “VILE TURISTICE P+2”  in construire ansamblu cu functiuni pentru turism, apartamente de vacanta, (POT 62,54%, CUT=4, P+8E suprafata construita la sol= 1.787,43 mp, suprafata desfasurata totala 11.429,10 mp)

Proiectul nr. 35

Proiect de hotarare privind aprobarea raportului de evaluare, ce stabileste diferenta de pret rezultata ca urmare a modificarii reglementarilor urbanistice ale terenului situate in statiunea Mamaia, zona Teatrul de vara –  Complex Cleopatra.

Prin raportul de evaluare nr 33080/18.02.2020 ce stabileste diferenta de pret in suma de 60.225,67 euro fara tva, se modifica reglementarile urbanistice ale terenului in suprafata de 1.610 mp (372mp + 1.087mp + 151 mp) din “SPATII COMERCIALE, SPATII ALIMENTATIE PUBLICA CU TERASA CIRCULABILA, COMERT, CAZARE, PARCARE” in construire imobil “ S+P+8-9E retras – structura de primire turistica tip apartamente cu spatii comerciale si servicii la parter”

Consilierul local al PNL Costin Avătavului a declarat că este cea de-a treia încercare a primarului Decebal Făgădău de a trece proiectele.

„În Constanta, nicio minune nu durează mai mult de 30 de zile. Vă spuneam că la ultima ședință de CLM primarul Decebal Făgădău propunea doua proiecte de hotărâre prin care se permitea construirea unui Bloc de 8 etaje pe plaja în Mamaia Nord și a unui bloc de 9 etaje pe spațiul verde din zona Cleopatra. Proiectul era supus votului și respins. Astăzi, aceleași doua proiecte apar, din nou, pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local Municipal la inițiativă primarului. Fără să sufere vreo modificare și fără să primim explicații suplimentare, proiectele sunt supuse votului și sunt aprobate cu majoritatea asigurata de consilierii PSD și PMP. Acum sunt sigur că obiceiurile din epoca Mazăre nu au dispărut, iar “băieții deștepți” încă găsesc sprijin în Consiliul Local pentru a-și susține interesele imobiliare.“, notează Avătavului într-o postare pe Facebok.

Comments

comments

Administratie

Mai multe străzi din cartierul Compozitorilor, în plin proces de reabilitare

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Proiectul de investiții în trama stradală implementat de Primăria Municipiului Constanța schimbă aspectul zonei rezidențiale, străzile de pământ se află în plin proces de reamenajare.

Lucrările de consolidare a infrastructurii rutiere s-au extins pe aleea Iosif Sava. Terenul este excavat în etapa premergătoare asfaltării.

În același timp, echipele SC Confort Urban SRL continuă intervențiile pe aleea Colindelor și strada Sabin Drăgoi. Pe aleea Colindelor se efectuează lucrări de compactare în timp ce pe strada Sabin Drăgoi suprafața care urmează să fie asfaltată este pregătită prin turnarea mai multor straturi de piatră.

Se va executa prima etapă a procesului de amenajare a carosabilului, care prevede doar un strat de asfalt și un acostament de 50 de cm de piatră. După ce această etapă este finalizată, se trece la faza doi de proiect care înseamnă intervenții pe partea exterioară, borduri și trotuare.

Facem apel către conducătorii auto să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră și să nu staționeze autovehiculele în zonele în care se execută lucrări. (comunicat de presă Primăria Constanța)

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța cumpără serviciu de mentenanță pentru aplicația de gestionare a locurilor de veci

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Primăria municipiului Constanța anunță intenția de a achiziționa serviciu de mentenanță și suport tehnic pentru aplicația de gestionare a locurilor de veci.

Conform unui anunț publicat pe pagina de internet a administrației locale, Primăria urmează să plătească 36.000 de lei fără TVA pentru “Serviciul De Mentenanță Și Suport Tehnic Pentru Aplicație Soft Gestionare Locuri De Veci – CIMTAX”.

http://www.primaria-constanta.ro/docs/default-source/61-mentenanta-cimtax/anunt.pdf?sfvrsn=2

Atribuirea se face în baza criteriului “prețul cel mai scăzut”, iar ofertele se vor transmite electronic, prin e-mail, la adresa: monica.son@primaria-constanta.ro până în data de 17.08.2020 ora 23:59.

sursa foto: Ziua de Constanta

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

RAEDPP anunță că persoanelor „certate cu legea“ din Henri Coandă li se vor rezilia contractele de închiriere

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Conducerea Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public și Privat Constanța vine cu date despre razia forțelor de ordine din această dimineață în Campusul social Henri Coandă. Conducerea RAEDPP spune că în total, peste 180 de forțe de ordine s-au mobilizat pentru a verifica toți chiriașii RAEDPP Constanța, care locuiesc în 10 blocuri de locuințe sociale, respectiv 1.438 de spații locative. Astfel, au fost verificați și legitimați, în total, 1.197 de locatari, mai mulți dintre ei au fost amprentați și fotografiați și, totodată, au fost verificate 20 de autoturisme.

„Încă dinainte de zorii acestei zile, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, cu sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Constanța și G.J.M Tomis, însoțiți de câini de serviciu, polițiști locali și reprezentanți ai RAEDPP Constanța și-au unit forțele pentru a desfășura acțiunea de amploare, care a vizat identificarea persoanelor căutate în baza unor mandate, cele care locuiesc fără forme legale, precum și în vederea prevenirii și combaterii infracționalității stradale și a faptelor antisociale. În urma rezultatelor raportului pe care îl vor întocmi reprezentanții Poliției municipiului Constanța, Regia va aplica măsurile care se impun. Astfel, persoanelor despre care se constată că sunt certate cu legea li se vor rezilia contractele de închiriere. Acțiuni de acest gen vor continua și în perioada următoare la locuințele pe care RAEDPP Constanța le are în administrare.“, se arată într-un comunicat al RAEDPP.

Amintim că, în cursul zilei de astăzi, în intervalul orar 06.00-09.00, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța, împreună cu luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, cu sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Constanța și G.J.M Tomis, polițiști locali și reprezentanți ai R.A.E.D.P.P. au desfășurat o acțiune în cartierul Henri Coandă din municipiul Constanța, pe linia prevenirii și combaterii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii publice, precum și pentru verificarea respectării măsurilor prevăzute de Legea nr. 55/2020.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: