Connect with us

Administratie

Noi blocuri vor fi ridicate în Mamaia. Avătavului (PNL): „Băieții deștepți încă găsesc sprijin în Consiliul Local“

Publicat

la

Consilierii locali municipali din Constanța au votat, astăzi, două proiect de hotărâre ce vizează construcții de blocuri în stațiunea Mamaia. Este vorba despre ridicarea unor blocuri de 8 și, respectiv, 9 nivele.

Iată proiectele caare au fost votate în CLM.

Proiectul nr. 38

Proiect de hotarare privind aprobarea raportului de evaluare, actualizat, ce stabileste diferenta de pret rezultata ca urmare a modificarii reglementarilor urbanistice ale terenului situat in statiunea Mamaia, aleea Lamia nr. 8 (Careu C2, lot 33).

Prin raportul de evaluare nr 173673/10.09.2019 actualizat, ce stabileste diferenta de pret in suma de 521.985,12 euro fara TVA, se modifica reglementarile urbanistice ale terenului in suprafata de 2.858 mp din “VILE TURISTICE P+2”  in construire ansamblu cu functiuni pentru turism, apartamente de vacanta, (POT 62,54%, CUT=4, P+8E suprafata construita la sol= 1.787,43 mp, suprafata desfasurata totala 11.429,10 mp)

Proiectul nr. 35

Proiect de hotarare privind aprobarea raportului de evaluare, ce stabileste diferenta de pret rezultata ca urmare a modificarii reglementarilor urbanistice ale terenului situate in statiunea Mamaia, zona Teatrul de vara –  Complex Cleopatra.

Prin raportul de evaluare nr 33080/18.02.2020 ce stabileste diferenta de pret in suma de 60.225,67 euro fara tva, se modifica reglementarile urbanistice ale terenului in suprafata de 1.610 mp (372mp + 1.087mp + 151 mp) din “SPATII COMERCIALE, SPATII ALIMENTATIE PUBLICA CU TERASA CIRCULABILA, COMERT, CAZARE, PARCARE” in construire imobil “ S+P+8-9E retras – structura de primire turistica tip apartamente cu spatii comerciale si servicii la parter”

Consilierul local al PNL Costin Avătavului a declarat că este cea de-a treia încercare a primarului Decebal Făgădău de a trece proiectele.

„În Constanta, nicio minune nu durează mai mult de 30 de zile. Vă spuneam că la ultima ședință de CLM primarul Decebal Făgădău propunea doua proiecte de hotărâre prin care se permitea construirea unui Bloc de 8 etaje pe plaja în Mamaia Nord și a unui bloc de 9 etaje pe spațiul verde din zona Cleopatra. Proiectul era supus votului și respins. Astăzi, aceleași doua proiecte apar, din nou, pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local Municipal la inițiativă primarului. Fără să sufere vreo modificare și fără să primim explicații suplimentare, proiectele sunt supuse votului și sunt aprobate cu majoritatea asigurata de consilierii PSD și PMP. Acum sunt sigur că obiceiurile din epoca Mazăre nu au dispărut, iar “băieții deștepți” încă găsesc sprijin în Consiliul Local pentru a-și susține interesele imobiliare.“, notează Avătavului într-o postare pe Facebok.

Comments

comments

Administratie

Acțiuni de dezinsecție aeriană în orașul Năvodari

Publicat

la data de

Scris de

Acțiuni de dezinsecție aeriană în orașul Năvodari.

Primăria Orașului Năvodari va realiza o nouă dezinsecție aeriană timp de două zile, 27 și 28 Iulie 2021.

Potrivit reprezentanților administrației orașului, se va acționa pentru combaterea insectelor care creează disconfort populației, precum şi pentru eliminarea riscurilor de transmitere a unor boli.

“Aeronava va realiza dezinsecția pe toată suprafața orașului Năvodari (parcuri, spații publice, zone cu vegetație bogată, cartierele orașului etc.). Substanța folosită pentru dezinsecție – Cymina Plus nu este toxică, este avizată de Ministerul Sănătății și prestatorii autorizați, fiind destinată utilizării împotriva instectelor zburătoare și târâtoare, cum ar fi: țânțari – inclusiv țânțarul tigru, gândaci, căpușe, molii, purici etc. Atenționăm apicultorii de pe raza orașului Năvodari că trebuie să își ia toate măsurile de protecție necesare pentru evitarea contactului cu produsul biocid!”, transmite Primăria orașului Năvodari.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Atenție, șoferi! Pe strada Pictor Ștefan Luchian se va circula în regim de dublu sens

Publicat

la data de

Scris de

Noua reglementare rutieră va fi instituită ca urmare a solicitărilor venite din partea cetățenilor. Astfel, începând de miercuri, 28 iulie, strada Pictor Ștefan Luchian se transformă în arteră rutieră cu dublu sens. În urma discuțiilor dintre reprezentanți ai Primăriei Constanța și cei ai Inspectoratului de Poliției Județean Constanța, în urma dezbaterii acestui subiect în Comisia de Circulație, s-a decis trecerea la un regim de circulație în sens dublu.

„Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban, execută în această perioadă lucrări de reconfigurare urbană a arealului delimitat de bulevardul Alexandru Lăpușneanu și strada Primăverii. Proiectul implică o serie de lucrări edilitare care vor schimba aspectul spațiului urban. Recomandăm participanților la trafic să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră și să nu afecteze fluenţa şi siguranţa circulaţiei.“, notează Primăria Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Chițac vrea să cheltuiască aproape 350.000 de lei pentru amenajarea de ceasuri stradale

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Constanței Vergil Chițac va propune Consiliului Local rectificarea bugetului local pe anul 2021. Printre altele, edilul Constanței vrea să aloce 343.000 de lei pentru montarea unor ceasuri stradale, bani pe care îi ia de la cheltuieli asimilate investițiilor „Forare puțuri pentru sistem irigat“. De asemenea, primarul Vergil Chițac mai propune alocarea unei sume importante de bani pentru amenajarea unui nou sistem de videoconferință pentru organizarea ședințelor de Consiliu Local.

„Se suplimentează poziția 4 „Diverse echipamente informatice și licențe softwere“ cu suma de 118 mii lei, alocația provine prin transfer de la poziția 2 Capitolul 61 C Studii și proiecte „Proiect tehnic infrastructură IT pentru noul sediu al Direcției Generale Poliția Locală“, poziție care se elimină;

Se înscrie la poziția 12 bou creată „Sistem videoconferință pentru organizare ședințe“ cu suma de 15 mii lei, buget local, alocația provine prin transfer de la Capitolul 51 – cheltuieli materiale;

Se înscrie la poziția 13 nou creată aplicație soft pentru interacțiune cu mass media și informare cetățeni cu suma de 80 mii lei, buget alocat, alocația provine prin transfer de la Capitolul 51 – cheltuieli materiale;

Se înscrie la poziția 14 nou creată „Licențe soft utilitare cu suma de 83 mii lei, buget local, alocația provine prin transfer de la poziția 17, care se elimină Capitolul 51C Studii și Proiecte „Proiect tehnic infrastructură rețea, servere și securitate“;

Se înscrie la poziția 15 nou creată „Certour II for a better SME Management BSB – 17 (echipament IT)“ cu suma de 19 mii de lei“, se arată în proiect de rectificare la capitolul „Dotări independente și utilaje“. Per ansamblu, la acest capitol, alocația bugetară se suplimentară cu suma de 263.000 de lei.

Sursa foto: joienegru.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: