Conecteaza-te cu noi

Actual

Noi detalii despre nava scufundată în Marea Neagră

Published

on

elicopter in misiune de cautare

Nava sub pavilion Tanzania care s-a scufundat în Marea Neagră s-a ciocnit anterior cu una sub pavilion Comore care se află acum în portul Varna din Bulgaria, au transmis reprezentanții Parchetului Curții de Apel Constanța pentru News.ro.

„Nava care nu s-a scufundat este în portul bulgăresc Varna şi se fac cercetări atât de către noi, dar şi de autorităţile din Bulgaria, pentru a stabili exact cum s-a întâmplat coliziunea”, au precizat reprezentanţii Parchetului Curţii de Apel Constanţa.

Vă reamintim că nava s-a scufundat sâmbătă, 18 mai a.c., la 26 mile marine de Sfântu Gheorghe, iar opt membri ai echipajului au fost salvaţi, trei fiind daţi dispăruţi. Căutările pentru cei trei au fost sistate luni, a anunțat Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare.

Alerta a fost primită în jurul orei 4.00, iar ofiţerii MRCC au trimis imediat în zonă navele ARSVOM, SAR Artemis şi SAR Apollo.

„A fost cerut şi sprijinul Poliţiei de Frontieră, care a trimis spre locul accidentului navele MAI 2110 şi MAI 1106. Totodată, două nave comerciale aflate în apropiere au fost imediat alertate să se alăture operaţiunii de căutare şi salvare de vieţi omeneşti”, au anunţat reprezentanţii Autorităţii Navale Române.

INFO! Nava scufundată, Mohammed Z, sub pavilion Tanzania, avea la bord 11 membri de echipaj, nouă cetăţeni sirieni şi doi cetăţeni egipteni, iar opt dintre aceştia au fost salvaţi de către nava comercială Michel, care se afla cel mai aproape de locul accidentului şi care a fost coordonată de ofiţerii Centrului Maritim de Coordonare. Cei trei membri ai echipajului daţi dispăruţi, toţi de naţionalitate siriană, au fost căutați timp de două zile înainte ca operațiunea să fie oprită de Centrul Maritim de Coordonare.

foto cu rol ilustrativ

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions