Connect with us

Actual

Noi directori generali adjuncți la Nuclearelectrica. Ce atribuții au primit

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

SN Nuclearelectrica SA informeaza actionarii si investitorii  ca in sedinta din data de 13.12.2017, Consiliul de Administratie al SNN, a numit, prin Decizia nr. 206, pe domnii Dan Laurentiu Tudor si Toni Viorel-Lary in functiile de Director General Adjunct in cadrul SNN pentru o perioada provizorie de 4 luni incepand cu data de 03.01.2018, in conformitate cu prevederile art. 20 alin. 1 din Actul Constitutiv al SNN, art. 35 alin. 1 si art. 64 indice 2 alin. 1 din OUG nr. 109/2011 cu modificarile si completarile ulterioare si cu prevederile  art. 143 alin. 1 si 4 din Legea 31/1990 privind societatile comerciale.

Comitetul de Nominalizare si Remunerare intrunit in sedinta in data de 06.12.2017 a recomandat Consiliului de Administratie numirea domnilor Dan Laurentiu Tudor si Toni Viorel-Lary pentru functiile de Director General Adjunct in cadrul SNN, cu mandat provizoriu de 4 luni . Recomandarea a avut in vedere urmatoarele considerente:

–          Necesitatea adoptarii unor masuri in cadrul SNN pentru indeplinirea obiectivelor inscrise in Strategia de dezvoltare a societatii pe termen lung (2015-2025);

–          Faptul ca Planul strategic de investitii pe termen lung cuprinde simultan o serie de investitii majore, cum ar fi retehnologizarea Unitatii 1 CNE Cernavoda, realizarea unei instalatii de detritiere, extinderea si dezvoltarea, in continuare, a DICA, dublarea capacitatii de productie fascicule combustibil nuclear corelata cu continuarea dezvoltarii Proiectului Unitatilor 3 si 4 CNE Cernavoda etc., obiective care presupun coordonare multidisciplinara a managementului companiei, in scopul, in primul rand, al realizarii acestor investitii si, in subsidiar, al imbunatatirii performantelor in activitatea curenta, printr-o mai buna corelare intre activitatile/sarcinile/responsabilitatile diferitelor structuri organizatorice interne ale acesteia;

–          Cresterea competitivitatii companiei avand in vedere liberalizarea totala a pietei de energie din ianuarie 2018;

–          Faza avansata in care se afla negocierile dintre SNN si partenerul chinez CGN, privind Proiectul Unitatilor 3 si 4 CNE Cernavoda, precum si etapele viitoare de dezvoltare a Proiectului, situatie in care eforturile SNN – organizatorice, umane, etc. – vor fi considerabil marite;

–          Necesitatea reorganizarii unor activitati curente ale societatii, in scopul unei mai bune integrari a acestora in procesul managerial general;

–          Implementarea unor strategii de resurse umane in vederea cresterii nivelului de identificare si retentie personal.

Astfel, domnul Dan Laurentiu Tudor va coordona activitatile referitoare la achizitii publice, juridic, afaceri corporatiste si strategii si politici de resurse umane la nivel de companie.

Domnul Toni Viorel-Lary va coordona activitati aferente dezvoltarii proiectelor de investitii si activitati de realizare a veniturilor aferente tranzactiilor cu energie. (comunicat de presa SNN)

Documentul a fost transmis bvb.ro și este semnat de Iulian Robert Tudorache, președintele Consiliului de Administrație.

Comments

comments

Actual

În timpul uraganului Sally, un comandant de navă român a salvat 4 marinari

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Duminică, 13 septembrie 2020, nava “COSCO Malaysia” la comanda căreia se afla comandantul de cursă lungă român Bogdan Rusu, a salvat 4 marinari aflați pe un velier în Golful Mexic.
Evenimentul a avut loc la aproximativ 68 de mile vest de Clearwater, în jurul orei 11 dimineața (local GMT),
în timpul furtunii tropicale Sally.
Cei 4 marinari ai velierului „Yes Dear” erau în mare pericol după ce nava lor a luat apă, iar US Coast Guard a abandonat salvarea cu un elicopter HH – 60 Jayhawk din cauza vremii nefavorabile.
Nava „COSCO Malaysia”, înregistrată în Hong Kong, sub conducerea comandantului Bogdan Rusu, a înfruntat uraganul și a lansat o acțiune de salvare a celor 4 marinari, debarcându-i apoi în siguranță în portul Tampa Bay.
US Coast Guard a mulțumit comandantului navei pentru curajul și efortul echipajului, prin președintele Grupului de Căutare și Salvare, Benjamin Strong, afirmând că “salvarea unei vieți pe mare este o provocare, salvarea a patru vieți într-o furtună tropicală este un lucru extraordinar”.
Bogdan Rusu, comandantul care și-a asumat riscul de a înfunta marea, pentru a-și salva semenii, merită propus pentru premiul “Bravery at Sea”, conferit de Secretariatul General al Organizației Maritime Internaționale ( IMO), pentru acte de bravură pe mare. Propunerile pentru acest premiu se fac anual către Secretariatul General al Organizației Maritime Internaționale ( IMO) până în luna aprilie a anului următor.
”Bogdan Rusu este membru al Asociației Comandanților de Navă din România, potrivit declarației
comanadantului Marius Țuțuianu, președinte al acesteia.”, a precizat Ovidiu Sorin Cupșa, Ambasador maritim IMO. 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Portul Midia. Tigări de contrabandă ascunse în saci din plastic

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța au descoperit în Portul Midia, într-un autoturism condus de un cetăţean sirian, 500 pachete țigări de contrabandă.

În data de 18.09.2020, în jurul orei 02.00, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au depistat în zona Porții de acces nr. 2 a Portului Midia, un autoturism înmatriculat în România, la volanul căruia se afla un cetățean sirian, în vârstă de 61 ani.

În urma controlului efectuat în portbagajul autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit doi saci din plastic de culoare neagră, ce conţineau 500 pachete ţigări de contrabandă, diferite mărci, care aveau aplicate timbrul pentru produse accizabile.

Cantitatea de țigări  fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

”În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal, la finalizare urmând a fi luate masurile legale ce se impun.”, precizează reprezentanții Biroului de presă al Gărzii de Coastă Constanța.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Tânăr din Năvodari urmărit internațional pentru furt calificat comis în Olanda

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţişti de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Constanța au depistat un bărbat care era urmărit internaţional pentru infracțiuni ce ar fi fost comise pe teritoriul Olandei. Schimbul de date şi informaţii a fost asigurat prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională.

La data de 17 septembrie a.c., poliţişti de investigații criminale au depistat un bărbat, de 24 de ani, din Năvodari, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autorităţile olandeze.

Cel în cauză a fost dat în urmărire internaţională, fiind bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat, faptă comisă în orașul Leidschendam din Olanda.

Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Constanța, urmând a fi predat autorităţilor olandeze în vederea executării pedepsei cu închisoarea.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: