Connect with us

Administratie

Noi zone de relaxare în orașul Ovidiu. Până la sfârșitul anului vor fi amenajate două parcuri

Publicat

la

Săptămâna trecută au fost emise două certificate de urbanism pentru noi locuri de recreere în orașul Ovidiu. Este vorba despre un parc ce va fi realizat în zona Grădiniței ”Licurici”, pe Șoseaua Națională, și altul care va fi în curtea Liceului Tehnologic ”Ion Podaru”.

Primarul George Scupra a precizat că aceste proiecte au termen de finalizare sfârșitul anului 2022.

”Ne dorim, ca pe lângă proiectele finanțate din fondurile guvernamentale sau europene, să maximizăm investițiile din bugetul propriu. În acest an, după ce am finalizat documentațiile tehnice începute în anul 2021, ne-am propus să demarăm o serie de lucrări/investiții ce au ca scop dezvoltarea orașului.

An de an, am încercat să acoperim toate palierele de investiții: utilități publice, lucrări edilitare, spații verzi, investiții în școli și grădinițe, cultură, sport , curățenia orașului, siguranța cetățenilor și nu în ultimul rând atragerea de investitori pentru crearea de noi locuri de muncă și creșterea veniturilor la bugetul local.

Astfel, săptămâna trecută, a fost emis certificatul de urbanism pentru un nou loc de relaxare, destinat copiilor cât și adulților ce va fi realizat pe Șos. Națională în zona Grădiniței ’’Licurici’’, între str. Primăriei și str. Primăverii. Acest proiect va fi finanțat din bugetul propriu al primăriei Ovidiu și are termen de finalizare sfârșitul anului 2022.”, a precizat George Scupra, primarul orașului Ovidiu.

De asemenea, curtea Liceului Tehnologic ,,Ion Podaru’’ va fi redată tuturor cetățenilor prin execuția unor lucrări de reamenajare a parcului, cu mobilier urban nou și reconfigurarea zonelor verzi.

În această vară vor începe lucrările, urmând a se finaliza până la sfârșitul anului.

Și acest proiect va fi executat din bugetul propriu al primăriei Ovidiu.

Primarul George Scupra a menționat că își dorește ca în cel mult un an să fie transformat radical aspectul Șoselei Naționale, prin crearea cât mai multor spații verzi, parcări, mobilier urban modern și schimbarea pavajului pietonal.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Chițac: „În viziunea mea, parcările rezidențiale trebuie licitate“

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Constanței, Vergil Chițac, s-a lăudat, astăzi, într-o conferință de presă, că a reușit să adune la masă tot spectrul politic din Consiliul Local pentru a da o nouă formă regulamentului parcărilor. Deși s-a opus din răsputeri modificării acestuia, Chițac a afirmat cu nonșalanță că nu a spus că actualul regulament al parcărilor are o formă foarte bună. Chițac a spus că nouă formă a regulamentului parcărilor va fi urcată spre consultare publică săptămâna viitoare, iar apoi supusă aprobării Consiliului Local. Primarul a mai spus că, totuși, are o nemulțumire legată de faptul că, în viziunea sa, parcările rezidențiale trebuie licitate.

El a mai spus că, toți banii strânși din parcări vor fi cheltuiți tot pentru parcări.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Răsăuțeanu taxează dur ipocrizia lui Chițac: „În 2020 susținea sistemul centralelor de cartier. Acum vrea un CET nou“

Publicat

la data de

Scris de

Liderul consilierilor PSD, Costin Răsăuțeanu îl taxează dur pe primarul Vergil Chițac și îl acuză de ipocrizie, atât pe el, cât și pe liberali. Răsăuțeanu afirmă că, în campania electorală din 2020, candidatul Vergil Chițac susținea că singura soluție pentru încălzirea apartamentelor în municipiul Constanța este sistemul centralelor de cartier.

„Le găsise și locația: structura actualelor puncte termice. Așa după cum era notat în programul său electoral. Program care a dispărut de Altfel, șters fiind de pe site-ul primarului în exercițiu! Mai mult decât atât, candidatul Vergil Chițac înfiera cu mânie liberală soluția pe care administrația PSD a prezentat-o încă din 2019, respectiv construcția unui CET nou cu instalații de cogenerare! Ca să nu mai amintim și faptul că, la acel moment, PNL a votat împotriva propunerii social – democraților.

În 2022, mai precis în cadrul ședinței extraordinare desfășurată ieri, primarul Vergil Chițac în postură de inițiator (!!!) a supus votului proiectul „Sursă de producţie energie utilă termic şi electrică prin cogenerare de înaltă eficienţă, în municipiul Constanţa“. Adică fix ce hulea cu doar doi ani în urmă! Așa cum au procedat și liberalii. Cei care, ieri, l-au votat!

Drept este că acum au fost supuse votului și cheltuielile  legate de proiect în vederea depunerii acestuia în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. La fel de adevărat este, însă, și că banii din PNRR sunt acolo, dar nu ajung în visteria municipiului dacă administrația publică locală nu știe cum să-i acceseze. Iar până acum, administrația Chițac nu a dat dovadă de prea multă pricepere în accesarea de fonduri!“, spune Răsăuțeanu.

„Astăzi (ieri, n.r.) s-a votat un proiect extrem de important pentru Constanța și constănțeni: am trecut într-o nouă etapă a Strategiei de termoficare în sistem centralizat a municipiului Constanța, inițiată de PSD în 2019. Se pare că, până la urmă, soluția PSD a fost una foarte bună, având în vedere faptul că actualul primar o preia și o pune în practică. Trebuie să nu se greșească atunci când se va depune proiectul pentru a primi finanțare. În același timp, trebuie să ne mișcăm repede pentru a nu pierde oportunitatea finanțării prin PNRR. Banii sunt acolo, dar trebuie să știm cum să îi accesăm. Altfel putem să îi pierdem definitiv.

Prețul enorm pe care îl plătesc astăzi constanțenii pe gigacalorie poate să scadă semnificativ, dacă lucrurile se vor mișca rapid și cum trebuie. Constănțenii nu mai pot aștepta ani de zile pentru ca prețul gigacaloriei să scadă și să ajungă la un nivel acceptabil”, mai afirmat Costin Răsăuțeanu.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța va cheltui 1,2 milioane de lei pe muzică de petrecere. Evenimentele vor avea loc în perioada 2 – 4 septembrie

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța caută o firmă care să organizeze evenimentele din perioada 2 – 4 septembrie 2022, care vor avea loc în parcarea de la Plaja Modern. Este vorba despre un spectacol de muzică românească lăutărească și de petrecere, precum și cele ale etniilor. Recitalurile vor fi susținute de artiști, orchestre, tarafuri și ansambluri.

Valoarea totală estimată a acestui spectacol 1.091.230 de lei fără TVA sau 1.298.563 de lei cu TVA.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: