Connect with us

Politica

Norica Nicolai și Renate Weber vin la Constanța. Liderii ALDE vor discuta despre respectarea statului de drept

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Europarlamentarii Norica Nicolai și Renate Weber din partea ALDE vin pe 25 ianuarie la Constanța. Într-o conferință de presă organizată la Hotel Ibis din municipiul Constanța, liderii ALDE vor discuta despre statul de drept, între percepție și realitate.

Evenimentul începe de la ora 10.00, este organizat de Filiala Constanța a ALDE și este dedicat, potrivit unei informări de presă, comunității constănțene, în vederea informării corecte privind respectarea statului de drept și a drepturilor omului.

“Ne dorim ca acest eveniment să fie un forum de prezentare si dezbatere a statului de drept, plasat între percepție și realitate, reunind reprezentanti ai politicii românești și al mediului academic”, transmit liderii ALDE Constanța prin intermediul documentului de presă.

Pe lângă liderii europeni ai ALDE, la discuții vor participa și senatorul Ion Popa, președintele interimar al ALDE Constanța, Valeria Drăniceanu, președintele femeilor din ALDE Constanța, precum și reprezentanți ai mediului academic din Constanța.

Comments

comments

Politica

Iohannis: „Guvernul va repara legile Justiției stricate de PSD“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, după discuția cu premierul Orban, că legile justiției trebuie reparate, precizând că Guvernul va veni cu inițiativă legislativă în acest sens. Iohannis a spus că legile jusţiei trebuie reparate şi a anunţat că în perioada următoare Guvernul va veni cu iniţiative legislative pentru a repara aceste legi.

„Am urmărit în spațiul public, a început o discuție ciudată în PSD, între ei, încep să-și plătească polițe. Au fost așa-numite dezvăluiri în presă din perioada când PSD a atacat violent legile justiției. Din fericire, am reușit să oprim câteva atacuri. Eu am reușit să duc legile la CCR, parlamentul – în special PNL și alte partide au reușit. Dar românii au făcut cel mai important pas, la referendum, când au spus stop procedurii de măcelărire a justiției. PSD a încercat să pună piciorul pe justiție. Faptul că au început acum să-și plătească polițe, e o chestiune care ține de cancan. Aceste legi ale justiției trebuie reparate și asta a fost discuția cu premierul. E nevoie de un pas hotărât și curajos”, a spus Klaus Iohannis.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Decizie CCR: Legea privind prelungirea mandatelor aleșilor locali este NECONSTITUȚIONALĂ

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Curtea Constituţională a României (CCR) a discutat, astăzi, sesizarea privind Legea referitoare la prelungirea mandatelor autorităţilor administraţiei publice locale, care stipulează că data alegerilor locale este stabilită de Parlament. Legea privind prelungirea mandatelor primarilor este neconstituțională, a decis CCR. La fel și Ordonanța de Urgentă a Guvernul cu privire la prelungirea mandatelor. Surse din cadrul CCR susțin că Parlamentul va trebui de urgență de emită o lege prin care să prelungească mandatele aleșilor locali și să fixeze și data alegerilor sau dacă dorește poate delega acest atribut guvernului. Practic, judecătorii CCR trebuie să decidă cine va hotărî data alegerilor locale: Guvernul sau Parlamentul.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Candidatul PMP la Primăria Năvodari conduce în cel mai recent sondaj online pentru alegerile locale

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Un sondaj de opinie efectuat pe o pagină de Facebook, „Doar în Năvodari“, indică faptul că candiatul PMP, Costel-Aurelian Dumitrașcu, este în fruntea preferințelor electoratului pentru postul de primar al orașului Năvodari. La întrebarea „Dacă mâine ar fi alegerile, cu cine ați vota?“, 755 de persoane au votat cu Dumitrașcu. Pe locurile doi și trei sunt doi reprezentanți ai alianței USR-PLUS, Valentin Sterpu și Gheorghe Timofei, cu 374 de voturi și, respectiv, 311 voturi. Pe locul patru figurează Daniel Dumitrescu din partea PNL cu 100 de voturi, în timp ce fostul și actualul primar al orașului Năvodari, Nicolae Matei (PNR) și Florin Chelaru (PSD) cu 43 și, respectiv, 31 de voturi.

Costel-Aurelian Dumitrașcu a declarat că sondajul a fost făcut Zilele trecute o pagină de Facebook care nu este deținută de PMP a organizat un sondaj politic.

„Din păcate sondajul a fost șters, dar cu o zi înainte cineva a apucat să-i fac un printscreen la rezultat. Pentru mine este îmbucurător faptul că partidele de dreapta locale reușesc să adune tot mai mulți susținători. Asta înseamnă că șansele să readucem normalitatea în administrația locală cresc, însă nu trebuie să ni se urce rezultatele la cap. Susțin ceea ce am afirmat încă din luna februarie, la Năvodari doar cu un candidat comun putem să batem PSD-ul!“, notează Dumitrașcu în postare.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: