Connect with us

Politica

Noua organigramă a Primăriei Constanța: Făgădău face angajări și îi amenință pe cei care nu își fac treaba. Vezi declarații video!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Consilierii locali municipali au aprobat, astăzi, în ședința ordinară a lunii iulie, propunerea primarului Decebal Făgădău privind modificarea organigramei de funcționare a Primăriei Municipiului Constanța, respectiv a aparatului din subordinea primarului municipiului.

Astfel, dispar unele direcții, apar altele noi, se fac angajări. Primarul Făgădău susține că se vor opera și recompense pentru aceia care își vor face treaba, dar anunță și sancțiuni pentru cei care nu își fac treaba. Concret, vor fi înființate noi departamente în cadrul Primăriei municipiului Constanța, care au, potrivit primarului Decebal Făgădău, scopul de a eficientiza activitatea administrației locale în toate domeniile de activitate. Așa se face că va apărea un departament de turism prin care edilul vrea să promoveze turismul din municipiul Constanța și cel din stațiunea Mamaia, anunțând schimbări majore despre care evită să discute înainte ca provocările să fie lansate. Mai departe, va dispărea Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat , autoritate care va fi înlocuită de Direcția Autoritzări și Sprijin Economic, direcție în cadrul căreia vor fi operate schimbări majore.

“Scopul este acela de sprijin acordat operatorului economic. Va dura mult până se va schimba modalitatea, dar proiectul arată disponibilitatea mea pentru acest sector de activitate și am convingerea că se va face totul așa cum ne-am propus”, a spus Decebal Făgădău.

De asemenea, se va înființa Direcția Tehnică Administrativă, în cadrul căreia vor lucra un număr de 34 persoane, domeniu în care activau doar 3. Totodată, edilul vorbește despre cei ce-l vor ajuta să pună în aplicare un nou proiect administrativ pe care îl construiește în această perioadă.

“Interesul nostru este să venim incusiv în sprijinul instituțiilor de învățământ, a directorilor de școli din municipiul Constanța. Îi vom învăța cum să transmită problemele consilierilor locali pentru ca acestea să devină priecte de hotărâre ce trebuie duse la implementare. Ne propunem realizări pe mai multe direcții; este necesar, chiar dacă unii dintre colegi se vor plânge că vor fi testați. Vor exista și metode de a-i recompensa pe cei care au randament și sancționare a celor care nu își fac treaba. Nu putem schimba nimic dacă principiul după care funcționăm este EU SUNT PRIMĂRIA! Nu putem ține orașul pe loc, asta este clar! Orașul are nevoie de un branding, trebuie să lucrăm la asta și eu voi cultiva orice vine de la constănțeni, mai ales punctele de vedere negative, doar așa putem realiza ceea ce ne propunem. Mitul TĂTUCULUI trebuie să nu mai existe. Va fi un an în care nu voi mai fi așa popular, vom vorbi despre amenzi, taxe, gunoaie. Voi aduce în discuție puțin spre deloc problemele legate de sărăcie și mă voi axa pe dezvoltare. Este un principiu pe care trebuie să funcționăm. Vom avea alături de 100 de noi polițiști locali, plus alte 200 de persoane care să vină și să lucreze cu noi. Nu vom crește organigrama și nici nu mărim fondul de salarii pe care l-am prevăzut la începutul anului, însă anunț că vom face recrutare. În 2020, orașul va fi altfel!”, promite primarul de parcă s-ar poziționa cu o lună înaintea alegerilor locale, fără să uite să aducă amenințări pentru cei ce nu-i vor respecta cuvântul.

Mai multe declarații în video:

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Alexandru Ioniţă, noul preşedinte PMP Cumpăna

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Alexandru Eduard Ioniţă a fost numit în funcţia de preşedinte al organizaţiei PMP Cumpăna, prin decizia Comitetului Executiv Judeţean din 28.10.2020, ca urmare a expirării mandatului interimar al fostului preşedinte, Constantin Solomon.

„Am luat decizia de a-l nominaliza pe Alexandru Ioniţă la conducerea PMP Cumpăna văzând implicarea de care a dat dovadă în timpul campaniei de la alegerile locale. Alexandru Ioniţă este un profesionist în activitatea pe care o desfăşoară zi de zi şi sunt convins că de acelaşi profesionalism va da dovadă şi în conducerea PMP Cumpăna. M-am bucurat că a primit votul de încredere al colegilor din CEJ şi îi urez mult succes în noua funcţie, fiind convins că în 2024 Alexandru Ioniţă şi organizaţia PMP Cumpăna vor reprezenta o alternativă serioasă, evidentă, profesionistă pe care să se pună ştampila VOTAT”, a declarat Claudiu Palaz, preşedintele PMP Constanţa.

PMP precizează că Alexandru Ioniţă activează în mediul privat, fiind un cunoscut inginer proiectant din judeţul Constanţa.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Sondaj. PNL pierde teren în fața PSD și USR-PLUS

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Cu o săptămână înaintea declanșării campaniei electorale, un sondaj IMAS realizat la comanda Europa FM, indică faptul că liberalii sunt în scădere, în timp ce PSD și USR-PLUS sunt pe trend crescător. Concret, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, PNL ar obține 32,6% din voturi, față de 34,7 % în septembrie. În schimb, crește alianța USR-PLUS și ajunge la 20,4%, o creștere cu 3 procente față de luna precedentă. De asemenea, PSD este pe trend crescător, iar social-democrații ar obține 21,7%. PRO România rămâne aproximativ la același nivel: ar fi votat de 8,9% la sută dintre alegători. Ar mai trece pragul electoral doar UDMR – 5,1%, iar PMP, cu 4,8%, este la limită, ținând cont de marja de eroare. ALDE e, de asemenea, în acest sondaj, cu 2,5 la sută, dar între timp a fuzionat cu Pro România. Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM în perioada 7 – 28 octombrie, pe un eșantion de 1.010 persoane și are o marjă de eroare de 3,1%. Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Mircea Dobre, atac dur la ministrul Educației: „Declarația pentru părinți este abuzivă, o invenție a unui ministru incompetent“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Deputatul de Constanța al PRO România, Mircea-Titus Dobre, spune, într-o postare pe Facebook, că este revoltat de faptul că ministrul Educației, Monica Anisie, a introdus o declarație-tip obligatorie pentru părinţii care îşi vor duce copiii la şcoală. Adultul semnează că nu îşi va trimite copilul la cursuri dacă cel mic este suspect de Covid sau a intrat în contact cu o persoană infectată. Parlamentarul este indignat și de faptul că ministrul Anisie îi amenință pe părinți cu Codul Penal dacă mint în declarație.

„Dragi români,

Ca părinte al unui copil de gimnaziu și ca politician, sunt indignat de șirul interminabil de gafe, bâlbe și abuzuri care vin din partea Ministerului Educației.

Vă rog și vă îndemn să nu semnați această declarație abuzivă – cea mai recentă invenție a ministrului Anisie Monica, cea care parcă se străduiește să distrugă tot ce a mai rămas din sistemul nostru de educație. Cu o colosală incompetență, ne impune acum un document care sfidează legislația în vigoare.

Nu poți veni în fața românilor să inventezi o declarație pe proprie răspundere în care, la final, să faci trimitere la Codul Penal. În orice lege sunt prevăzute sancțiuni pentru cei ce încalcă prevederile legale, nefiind necesare alte declarații – mai ales cu trimitere la Codul Penal.

Această declarație este abuzivă și se face o suprareglementare, fără a avea la bază un temei legal. Este doar o invenție a acestui ministru care ne uimește prin incompetență.

În logica ei, ar trebui să semneze și ea același tip de declarație pe proprie răspundere, cu trimitere la Codul Penal, pentru tot ce face la minister! Dacă ar fi făcut așa ceva, ar fi avut mii de dosare penale pe numele ei, până azi.

Să stea liniștită dna Anisie, că nu va sta nimeni să înregistreze cursurile, pentru că nu acesta este scopul părinților. Sunt părinte și mă interesează ca și copilul meu și toți copiii să aibă acces la un sistem de educație cât mai performant, dar din păcate, acest guvern din care face parte și Anisie Monica nu face altceva decât să îngroape și umbra de învățământ care mai exista, provocând haosul în care se zbat profesorii, elevii și părinții. Din păcate profesorii sunt folosiți, fiind băgați la mijloc, ca intermediari între guvernul ucigaș al sistemului de învățământ și părinți… însă singurii care au DOAR de pierdut din tot ceea ce se întâmplă în sistemul de învățământ actual, sunt copiii.“, spune Mircea Dobre.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: