Connect with us

Politica

Noua organigramă a Primăriei Constanța: Făgădău face angajări și îi amenință pe cei care nu își fac treaba. Vezi declarații video!

Publicat

la

Consilierii locali municipali au aprobat, astăzi, în ședința ordinară a lunii iulie, propunerea primarului Decebal Făgădău privind modificarea organigramei de funcționare a Primăriei Municipiului Constanța, respectiv a aparatului din subordinea primarului municipiului.

Astfel, dispar unele direcții, apar altele noi, se fac angajări. Primarul Făgădău susține că se vor opera și recompense pentru aceia care își vor face treaba, dar anunță și sancțiuni pentru cei care nu își fac treaba. Concret, vor fi înființate noi departamente în cadrul Primăriei municipiului Constanța, care au, potrivit primarului Decebal Făgădău, scopul de a eficientiza activitatea administrației locale în toate domeniile de activitate. Așa se face că va apărea un departament de turism prin care edilul vrea să promoveze turismul din municipiul Constanța și cel din stațiunea Mamaia, anunțând schimbări majore despre care evită să discute înainte ca provocările să fie lansate. Mai departe, va dispărea Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat , autoritate care va fi înlocuită de Direcția Autoritzări și Sprijin Economic, direcție în cadrul căreia vor fi operate schimbări majore.

“Scopul este acela de sprijin acordat operatorului economic. Va dura mult până se va schimba modalitatea, dar proiectul arată disponibilitatea mea pentru acest sector de activitate și am convingerea că se va face totul așa cum ne-am propus”, a spus Decebal Făgădău.

De asemenea, se va înființa Direcția Tehnică Administrativă, în cadrul căreia vor lucra un număr de 34 persoane, domeniu în care activau doar 3. Totodată, edilul vorbește despre cei ce-l vor ajuta să pună în aplicare un nou proiect administrativ pe care îl construiește în această perioadă.

“Interesul nostru este să venim incusiv în sprijinul instituțiilor de învățământ, a directorilor de școli din municipiul Constanța. Îi vom învăța cum să transmită problemele consilierilor locali pentru ca acestea să devină priecte de hotărâre ce trebuie duse la implementare. Ne propunem realizări pe mai multe direcții; este necesar, chiar dacă unii dintre colegi se vor plânge că vor fi testați. Vor exista și metode de a-i recompensa pe cei care au randament și sancționare a celor care nu își fac treaba. Nu putem schimba nimic dacă principiul după care funcționăm este EU SUNT PRIMĂRIA! Nu putem ține orașul pe loc, asta este clar! Orașul are nevoie de un branding, trebuie să lucrăm la asta și eu voi cultiva orice vine de la constănțeni, mai ales punctele de vedere negative, doar așa putem realiza ceea ce ne propunem. Mitul TĂTUCULUI trebuie să nu mai existe. Va fi un an în care nu voi mai fi așa popular, vom vorbi despre amenzi, taxe, gunoaie. Voi aduce în discuție puțin spre deloc problemele legate de sărăcie și mă voi axa pe dezvoltare. Este un principiu pe care trebuie să funcționăm. Vom avea alături de 100 de noi polițiști locali, plus alte 200 de persoane care să vină și să lucreze cu noi. Nu vom crește organigrama și nici nu mărim fondul de salarii pe care l-am prevăzut la începutul anului, însă anunț că vom face recrutare. În 2020, orașul va fi altfel!”, promite primarul de parcă s-ar poziționa cu o lună înaintea alegerilor locale, fără să uite să aducă amenințări pentru cei ce nu-i vor respecta cuvântul.

Mai multe declarații în video:

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Cîțu îl amenință pe Orban după declarația legată de relația cu Iohannis: „Dacă nu își clarifică poziția, o clarificăm noi pentru el”

Publicat

la data de

Scris de

Nici bine nu a fost instalat în funcția de președinte, că Florin Cîțu a trecut deja la amenință. El a spus că îi va cere fostului președinte al PNL, Ludovic Orban, să își clarifice declarația prin care a anunțat că orice parteneriat între el și Klaus Iohannis este inexistent. Cîțu îl amenință pe Orban și susține că, în caz contrar, va clarifica el pentru Orban această poziție.

„Am văzut o declarație a domnului Orban, eu sper că era la supărare. Membrii PNL m-au votat pe mine și pentru parteneriatul cu președintele Klaus Iohannis. Așa că, în primul BEX, îi voi cere domnului Orban să își clarifice această poziție, pentru că planurile noastre de viitor sunt strâns legate de parteneriatul cu președintele Iohannis. Îi voi cere să ne clarifice această poziție, dacă nu o vom clarifica noi pentru el.”, a spus Florin Cîțu.

Fostul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, a comentat ironic declarația lui Florin Cîţu, care spusese că îi va cere lămuriri despre declaraţiile privind încetarea parteneriatul cu preşedintele Klaus Iohannis, potrivit News.ro.

”De când îmi cere mie lămuriri Florin?” a comentat râzând Orban.

Surse: stiripesurse.ro, g4media.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Orban: Demisionez din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Între mine și Iohannis nu mai e niciun parteneriat

Publicat

la data de

Scris de

Pierzătorul de azi la Congresul PNL, Ludovic Orban a anunțat în urmă cu câteva momente că premierul Florin Cîțu va avea luni, la prima oră, demisia sa din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Totodată că între mine și președintele Klaus Iohannis nu mai e niciun parteneriat.

„Încep prin al le mulțumi coligilor care mi-au acirdat învredeea în condițiile îm care s-a desfășurat acest congres. Îl felicit pe Florin Cîțu. Am apărat valorile liberale și am cționat pentru a pune în practică idealurile liberale, Vioi rămâne constat pentru apărarea valorilor liberale și voi contina să acționez așa cum am făcut-o. Demisia mea va fi luni la prima oră pe masa președinetului ales Florin Cîțu. Din momentul de față, între Ludovic Orban și Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat.”, a spus Orban.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Florin Cîțu este noul președintele al PNL

Publicat

la data de

Scris de

Votul privind alegerea preşedintelui PNL s-a încheiat. În urma exercitării voturilor celor peste 4.800 de delegați, premierul Florin Cîțu a fost ales noul președinte al PNL.

Florin Cîțu a câștigat șefia PNL cu 60,2% din voturi, Ludovic Orban a luat 39,7%. Cîțu a primit 2.878 de voturi, Orban – 1898 de voturi, iar 72 au fost nule.

Cîțu l-a învins în această cursă pe Orban, cel care a deținut funcția de președinte al PNL timp de 4 ani.

Cel învins, Ludovic Orban, a acuzat în timpul scrutinului unii dintre delegații care votează la congresul PNL arată buletinul de vot coordonatorilor. El a dat exemplul unora dintre filialele judeţene, susţinând că acest fenomen nu se aplică delegaţilor din toate judeţele. „Să le fie ruşine! Asta nu e democraţie!”, potrivit News.ro. Ludovic Orban a arătat, în timpul votului pentru funcţia de preşedinte al PNL, că există „mai multe modalităţi de verificare” a votului delegaţilor din unele filiale ale partidului.

„Sunt semnale că sunt cel puţin 14 organizaţii în care sunt oameni cărora li s-a cerut foarte clar să-şi arate votul”, a declarat Ludovic Orban în timpul desfăşurării scrutinului intern.

El a dat ca exemplu fialele din Constanţa, Vaslui, Neamţ și Teleorman.

„Să le fie ruine! Asta nu e democraţie!”, a adăugat Orban.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: