Connect with us

Actual

Nu contează că e sau nu sărbătoare: Mulți șoferi circulă beți pe străzi

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Mereu am încercat să găsim puncte comune între oamenii care beau iar apoi se urcă la volan și produc accidente ușoare sau extrem de grave. Am observat că acest lucru nu ține cont de vârstă, de localitatea de domiciliu, de pregătirea profesională, de religie etc. Nu ține seama decât de nesăbuința lor care, uneori, ce-i drept, se plătește.

Iar azi  ne așteptam să avem detalii referitoare la bețivi prinși la volan de Sf. Constantin și Elena. Au fost, e adevărat acest lucru, dar numărul lor nu a diferențiat de cel al cazurilor depistate înaintea acelei zile sau după.

Potrivit datelor oferite de către IPJ Constanța, doi bărbați au fost identificați la volan după ce au consumat băuturi alcoolice în data de 20 mai. Unul dintre ei a fost prins la Viișoara, iar altul la Pietreni. Ambii s-au ales cu dosare penale.

A doua zi, sărbătoare mare… Era de așteptat ca numărul celor care au condus fără permis sau băuți să fie mai mare dar nu a fost. Tot doi șoferi au fost prinși, dintre care unul băut și fără permis, iar altul fără permis.

Primul dintre ei, de numai 23 de ani, a fost identificat în localitatea Chirnogeni. Oamenii legii au constatat că tânărul are permis de conducere însă este reținut și, în plus, se afla sub influența băuturilor alcoolice. A fost transportat la Spital pentru prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Tot în cursul zilei de ieri, 21 mai, polițiștii din cadrul Secției 2 Rurală Mihail Kogălniceanu au depistat un bărbat, în vârstă de 41 de ani, din localitatea Nicolae Bălcescu, care a condus un autoturism pe strada Primăverii, din localitate. Nu băuse omul însă a circulat fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

Și în noaptea care a trecut polițiștii au prins doi șoferi care circulau sub influența băuturilor alcoolice. Unul dintre ei a fost prins pe strada Ștefan Panaitescu din Constanța, iar altul la Mihail Kogălniceanu.

Cel care a fost prins la Kogălniceanu are 28 de ani și este din Năvodari. După ce a fost oprit și polițiștii au constatat că el băuse, a refuzat prelevarea de probe biologice. Așadar s-a ales cu dosar penal.

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Un nou cutremur s-a produs în Marea Neagră

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

 

În cursul zilei de azi, 19 februarie, în Marea Neagră s-a produs un nou cutremur destul de puternic. Acesta a avut loc la ora 12:43:52 și a fost localizat manual.

El s-a produs la adâncimea de 50 de km, la următoarele coordonate: latitudinea 43.3073; longitudinea 35.1136.

Magnitudinea cutremurul a fost de 3,4 grade pe scara Richter.

În urmă cu două săptămâni, mai exact pe data de 6 februarie, au avut loc nu mai puțin de 10 cutremure în Marea Neagră.

Seismologul Gheorghe Mărmureanu a precizat pentru Agenția de presă News.ro:  ”Acestea cutremure nu au nici o importanţă. Este o activitate normală. Nu reprezintă nici o problemă. În Marea Neagră s-au înregistrat mii de cutremure de-a lungul timpului. Cel mai mare a fost în 1902 care a avut puţin peste 4 grade”, a afirmat Gheorghe Mărmureanu.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Incendiu puternic în județul Ilfov! A fost declanșat sistemul RO-ALERT

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Sistemul RO-ALERT a fost folosit marți, în jurul orei 13:40, pentru a preveni populația din București și Jud. Ilfov să ia măsuri suplimentare de protecție având în vedere incendiul declanșat la depozitul Remat din Afumați, Jud. Ilfov.

”Incendiu depozit Remat în comuna Afumaţi/judeţul Ilfov cu degajări mari de fum, norul de fum se îndreaptă în direcţia Bucureşti. Pentru asigurarea protecţiei rămâneţi pe cât posibil în incinte, închideţi geamurile şi nu vă expuneţi la fum. Respectaţi recomandările pompierilor.”, scrie în mesajul trimis prin sistemul RO-ALERT.

Potrivit ISU, sunt degajări mari de fum iar acesta se îndreaptă către București.

Locuitorilor din zonele afectate li se recomandă să păstreze geamurile închise și să evite deplasările în aer liber.

Pompierii au dificultăți în zonă întrucât nu există hidranți disponibili. Traficul este restricționat în zonă.

”Incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 1.000 de metri pătrați, în mod special la o stivă cu autoturisme dezmembrate în vederea casării și compactării acestora”, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU București.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

S-au înmulțit punctele termice din municipiul Constanța unde există avarie! Acum sunt 38!

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Electrocentrale Constanţa SA (CET Palas) a comunicat în data de 19.02.2019 că înregistrează o avarie pe reţeaua care alimentează cu energie termică primară punctele termice nr. 176, 177, 178. În consecinţă, în lipsa energiei termice, s-au oprit instalaţiile noastre care asigură distribuţia energiei termice în perimetrul: str. B. Delavrancea, str. Soveja, str. Venus, str. Portitei, str. Campului, str. Granicerului, str. Semanatorului, str. Dionisie cel Mic.

Până la remedierea avariei de către Electrocentrale Constanta S.A. (CET Palas) nu se pot asigura consumatorilor serviciile de termoficare.

Pentru relaţii suplimentare vă rugăm să apelaţi la numărul de telefon 0241.585300 de la Dispeceratul Electrocentrale Constanta SA (CET Palas).

Precizăm că, noaptea trecută, puțin după miezul nopții, 35 de puncte termice situate în cartierele Tomis III, Tomis Nord și Faleză Nord au rămas fără căldură și apă caldă.

Citește detalii despre acest subiect:

O zi și o noapte fără căldură! Vezi ce zone sunt afectate și cum justifică CET și RADET întreruperea

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: