Conecteaza-te cu noi

Societate

Nu ezitați să vizitați Acvariul din Constanța. Tarifele sunt foarte mici

Published

on

Acvariul din Constanța vă așteaptă pe toți pentru a vizita cele peste 100 de specii de pești și viețuitoare marine care aparțin unor zone geografice diverse.

Programul de vizitare este de luni până duminică, între orele 9.30 – 16.30. Tarifele sunt foarte mici. Este vorba despre 8 lei, adulții, și 2 lei, elevii și studenții. Copiii în vârstă de până la 7 ani intră gratuit.

Este important de precizat că accesul în Acvariu se face progresiv, prin așteptarea la rând – indiferent de modalitatea de achizițiile a biletului, on-line sau la casierie.
Standardele de siguranță, inclusiv infecțioase, nu permit decât un număr limitat de vizitatori la un moment dat în incinta acvariului.

Reamintim că Acvariu a fost inaugurat cu mare fast pe data de 1 mai 1958 și a fost pentru o lungă perioadă de timp prima și singura instituție publică de acest gen din țara noastră.

Advertisement

Spațiul expozițional al Acvariului este destinat prezentării expoziției permanente de faună și floră acvatică, dar și unor expoziții temporare cu diverse tematici legate de biologie, ecologie acvatica și pescuit marin.

De-a lungul timpului, Acvariul din Constanța a adunat peste 100 de specii de pești și viețuitoare marine care aparțin unor zone geografice diverse. Ținând cont de criterii ecologice, biogeografice și taxonomice, Acvariul este structurat în trei secții: Marină, Dulcicolă și Pești Exotici.

Interesanți în cadrul Secției Marine, sunt sturionii, relicte ponto-caspice, valoroși pentru carnea și icrele lor.

Secția Dulcicolă prezintă specii de pești și nevertebrate de apă dulce, care populează bălțile și lacurile litoralului românesc și apele Deltei Dunării: crap, caras, roșioară, somn.

În bazinele Secției Pești Exotici vizitatorii pot observa varietăți de pești care aparțin diferitelor ecosisteme dulcicole și marine din zone tropicale și subtropicale, de pe toate cele 3 continente: America, Africa și Asia. Încânta privirea varietăți de peste Piranha, pestele cuțit, pestele înger, pisica de Amazon, diferite specii de murena, pestele leu, și multe alte tipuri de pești cu un colorit variat, sunt doar câteva dintre vietățile care încânta vizitatorii.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions