Connect with us

Actual

Nucile şi miezul lor au prejudiciat bugetul de stat cu 10 milioane de lei

Avatar

Publicat

la

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Piteşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti au efectuat 42 de percheziţii pe raza judeţelor Argeş, Buzău, Satu-Mare, Bacău, Neamţ, Bistriţa-Năsăud, Sălaj, Constanţa, Dâmboviţa şi în municipiul Bucureşti, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat.

Sunt cercetaţi nouă suspecţi, persoane fizice (şase cetăţeni turci şi trei cetăţeni români) şi şapte suspecţi persoane juridice,  pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la aproximativ 10 milioane lei.

Asupra liderilor grupului se efectuează urmărirea penală in rem, pentru infracţiunea de folosire de acte nereale.

Conform unui comunicat DIICOT, grupul infracţional organizat a fost constituit pe patru paliere, pe primul palier aflându-se doi cetăţeni turci (iniţiatorii şi liderii grupului) care au avut rolul de a înregistra în contabilitatea societăţii comerciale administrate operaţiuni comerciale nereale de aprovizionare cu nucă în coajă şi miez de nucă, în scopul diminuării taxei pe valoarea adăugată şi impozitului pe profit datorat bugetului de stat.

,,Un alt scop al iniţiatorilor grupului infracţional organizat a fost scoaterea din patrimoniul societăţii administrate şi însuşirea sumelor de bani ce reprezintă preţul mărfurilor menţionate în facturile înregistrate în contabilitate. Pe al doilea palier al grupului infracţional organizat s-au situat administratorii a două societăţi comerciale (cu  sediile în mun. Buzău, respectiv mun. Brăila), care au avut rolul de a emite facturi fiscale fictive către societatea liderilor grupului infracţional organizat cuprinzând operaţiuni comerciale nereale. Pentru a crea o aparenţă de realitate a operaţiunilor comerciale înregistrate în contabilitatea societăţii comerciale administrate de către liderii grupului,  administratorii societăţilor comerciale aflate pe al doilea palier au înregistrat în contabilitate operaţiuni comerciale de aprovizionare cu nucă în coajă şi miez de nucă de la societăţi comerciale aflate pe al treilea palier al grupului. Pe ultimul palier al grupului infracional organizat s-a situat un cetăţean român care a avut rolul de a retrage din conturile bancare ale societăţilor aflate pe al treilea palier al grupului infracţional organizat sumele de bani provenite din săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi delapidare.”,se precizează în comunicatul DIICOT.

La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Piteşti vor fi aduse în vederea audierii un număr de nouă suspecţi şi zece martori.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, Constanţa, Bacău şi Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa Năsăud, Buzău, Neamţ, Satu Mare, Dâmboviţa şi Sălaj, Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, I.P.J. Argeş şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Argeş.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii, Direcţia Operaţiuni Speciale şi Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă.

 

Comments

comments

Actual

Accident rutier grav la ieșirea din Murfatlar. O persoană e încarcerată

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, în jurul orei 20.00, la ieșirea din Murfatlar spre Poarta Albă a avut loc un eveniment rutier în care au fost implicate două autoturisme.

La fața locului au intervenit rapid o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, 2 ambulanțe smurd și 2 ambulante saj.

Echipajele sunt la fața locului momentan și au stabilit că toate persoanele din autoturisme sunt conștiente. Din păcate, una dintre ele este încarcerată.

”Apelantul a spus că sunt 4 victime. În momentul de față se evaluează toate persoanele. Ulterior voi reveni cu numărul persoanelor transportate la spital.”, a precizat Anca Chiriță, purtător de cuvânt în cadrul ISU Constanța.

Update: Iată primele date oferite de către IPJ Constanța: Conform primelor cercetări la fața locului, un bărbat, de 40 de ani, a condus un autoturism pe DN 3, dinspre Poarta Albă către Murfatlar, iar la un moment dat nu s-ar fi asigurat la efectuarea manevrei de depășire, moment în care a fost lovit de un autoturism care se angajase regulamentar în depășirea sa.
Cele două persoane rănite, conducătorul auto de 40 de ani și o pasageră de 38 de ani din al doilea auto, sunt conștiente.

Știre în curs de actualizare.

Foto: IPJ Constanța

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Portul Midia: Au ajuns primele utilaje pentru ranfluarea navei Queen Hind

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Compania Grup Servicii Petroliere a început pregătirile pentru ranfluarea navei Queen Hund, scufundată parțial în portul Midia.

În cursul zilei de azi, au ajuns la Midia GSP Bigfoot 2 și GSP Granit. GSP Bigfoot 2 este o barjă semi submersibilă de 122 m lungime și 30 m lățime. La bordul ei sunt încărcate mare parte din utilajele și materialele necesare operațiunii de verticalizare a navei.
Odată cu ea a ajuns și macaraua plutitoare GSP Granit, care va fi folosită pentru manipularea diferitelor materiale necesare operațiunii.

Lucrările de ranfluare vor începe imediat ce vremea va fi favorabilă și va ajunge la Midia și  GSP Neptun, macaraua de 1800 de tone.

În cursul zilei de mâine, barja BF2 va intra în submersie poziționându-se ăe fundul bazinului portuar, lângă epavă, după care va începe operațiunea de sudare pe bordul epavei a sistemelor de prindere pentru verticalizare.
Operațiunea de sudare va dura circa 2-3 zile.

Adâncimea în zona respectivă este de circa 4 m, iar bordul barjei are 6 m.  Astfel se va creea în mijlocul acvatoriului o bază de operațiuni stabilă. Concomitent se vor face inspecții la corpul navei cu scafandri pentru a evalua situația actuală.

Dupa terminarea sudurii și sosirea între timp a macaralei de 1800 de tone, epava va fi conectată cu cablurile vinciurilor de pe BF2 și cablurile de ridicare ale macaralei. Vinciurilor vor acționa ca să răsucească nava și macaraua o va ridica în acelasi timp.

”În Dana 10 a portului Midia, GSP va organiza un punct de informare, unde vor fi amplasate monitoare pe care se vor putea urmări operațiunile.”, a precizat Alin Vintilă, reprezentant GSP.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un bărbat implicat într-un scandal din Mamaia, prins la Aeroportul Otopeni

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, 17 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale al I.P.J. Constanța au preluat și escortat, de la Aeroportul Internațional Henri Coandă – Otopeni, un bărbat, de 35 de ani, din localitatea Mihai Viteazu, județul Constanța, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Bărbatul fusese adus din Anglia.

El a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Constanța.

Iată ce faptă a comis bărbatul

Pe data de 7 iulie 2019, în jurul orei 6.00, polițiști din cadrul Politiei stațiunii Mamaia au fost sesizați cu privire la faptul că, în incinta unui local are loc un scandal.

Deplasați la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că, în urma unui conflict spontan, o persoană necunoscută ar fi tras în plan vertical ceea ce păreau a fi fost două focuri de armă, fără a se fi înregistrat victime.

În urma cercetării la fața locului a fost descoperit un tub cartuș.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală. Polițiștii stațiunii Mamaia, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase efectuează verificări pentru stabilirea situației de fapt.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: