Conecteaza-te cu noi

Actual

Numirea lui Stanciu în fruntea DNA Constanța, contestată de procurorii constănțeni pe motive de încălcare a procedurii

Published

on

consiliul superior al magistraturii

Un memoriu semnat de toți procurorii DNA din Constanța atrage atenția secției pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii că planul lui Marius Voineag de a-l delega la conducerea DNA Constanța pe magistratul Mihai Stanciu, actualul șef al Parchetului Judecătoriei Constanța, se bazează pe o încălcare a procedurii legale.

Ei au invocat articolul 179 din Legea 303/2022 privind delegarea, detașarea și transferul judecătorilor și procurorilor, care prevede:

(1) Pot fi delegați în funcții de conducere judecătorii sau procurorii care funcționează la instanța sau parchetul unde este vacantă funcția de conducere. În cazul în care la o instanță sau la un parchet unde este vacantă funcția de conducere, niciun judecător sau procuror nu își exprimă acordul în vederea delegării sau, din motive obiective, nu poate fi delegat niciun judecător sau procuror de la aceeași instanță sau același parchet, poate fi delegat în respectiva funcție de conducere oricare dintre judecătorii sau, după caz, procurorii care funcționează la altă instanță sau alt parchet din circumscripția aceleiași curți de apel, respectiv parchet de pe lângă curtea de apel, cu respectarea art. 175 alin. (1).

Nici un procuror din cadrul DNA Constanța nu a fost consultat cu privire la delegarea în funcția de conducere, după cum se arată în memoriul transmis CSM, potrivit G4Media.Ro.

Advertisement

Astăzi, 6 februarie, secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii va analiza propunerea de delegare în funcția de procuror șef al Serviciului teritorial Constanța din cadrul Direcției Naționale Anticorupție a lui Mihai – Alexandru Stanciu, prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța. Delegarea în funcția de conducere va fi analizată astăzi cu începere de la ora 11.00.

Din 2019 și până în prezent, structura teritorială Constanța a DNA a fost condusă de procurorul Andrei Bodean, cel care a întocmit dosare penale pentru fapte de corupție săvârșite de Radu Mazăre – fost primar al Constanței, Nicușor Constantinescu – fost președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicolae Matei – fost primar al orașului Năvodari, Cristian Maricel Cîrjaliu – primar al comunei Agigea, Cristian Radu – primar al municipiului Mangalia, Liviu Cristian Negoiță – primar al orașului Cernavodă și ÎPS Teodosie, Arhiepiscop al Tomisului.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.Ro

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions