Conecteaza-te cu noi

Exclusiv

O achiziție numai bună pentru vremuri de răscoală. Primăria Cernavodă a cumpărat 450 de cozi de topor

Published

on

Cu riscul de a ne transforma într-un ziar de satiră și umor, continuăm navigarea prin achizițiile publice ale Primăriei Cernavodă. Am relatat în episoadele anterioare ale serialului nostru cum administrația Negoiță-Iordache a cumpărat electronice și electrocasnice de la un coafor din Fetești. De asemenea, am relatat despre achizițiile trăsnite, precum costumele de dans din buric, cleștii de unghii sau seifurile de bani. Deja s-a configurat că, în bună parte, aceste cumpărături dubioase, servind la… nimic, au la bază tot felul de cumetrii de interese. Însă lucrurile nu se opresc aici. Aventura continuă! De data această vorbim de o achiziție numai bună pentru vremuri de răscoală. 450 de cozi de topor au fost cumpărate de Primăria Cernavodă pe 27 aprilie 2017 de la tâmplarul Gabriel Spîrcaci. De ce are Primăria atâtea topoare și ce face cu ele?

Gabriel Spârcaci și-a început colaborarea cu Primăria Cernavodă, pe 29 septembrie 2016, la scurt timp de la înscăunarea binomului Negoiță-Iordache. Din capul locului, tâmplarul a fost angajat, prin achiziție directă, să repare, să reabiliteze și să consolideze o scenă din lemn. După ce a reparat-o, meseriașul a reabilitat-o, iar apoi a consolidat-o, pentru cele trei operații așa-zis distincte fiind plătit cu 16.500 de lei. Colaborarea a continuat cu brio, meseriașul ajungând să încheie 66 de contracte de achiziție cu Primăria. Acesta a fost chemat să repare paturile și dulapurile, mesele, scaunele, ușile de lemn, ferestrele, broaștele de la uși, bibliorafturile, cuierele și sertarele de la birouri. Prețurile au fost foarte bune, iar volumul lucrărilor, îndestulător. O reparație de scaun a costat 50 de lei bucata, una de biblioraft 75 de lei bucata, iar una de ușă – 110 lei bucata. În plus, meseriașul a trebuit să confecționeze diferite piese de mobilier, cozi de topor, uși de brad, rame de tablou, scări de doi metri jumate, o piramidă expozițională, un foișor și o scenă nouă, alta decât aceea pe care a reparat-o, a recondiționat-o și a consolidat-o la debutul colaborării. Cele 450 de cozi de topor au costat 4.500 de lei. Iar toate mărunțișurile, laolaltă, au costat 86.036 de lei. Totuși, partea bună a lucrurilor este aceea că banii au rămas în localitate, iar meseriașul angajat pentru aceste intervenții a strâns un cheag și mai apoi a început construirea unei proprii făbricuțe de mobilă.

Sparcaci Achizitii Cernavoda

Advertisement

Urmează în serialul nostru achizițiile la grămadă efectuate de Primăria Cernavodă de la diverse firme din Medgidia. Aerul condiționat, ușile și ferestrele din PVC, reparațiile auto, toaletele ecologice și vidanjările, reparațiile de acoperiș și multe altele au fost atribuite direct unor firme și persoane fizice autorizate din Medgidia, orașul condus până anul trecut de Marian Iordache, actualul consilier al primarului din Cernavodă. Desigur, ar putea fi o simplă coincidență, dar chiar și așa subiectul merită tot interesul.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este fondator și redactor-șef al publicației Ordinea.Ro. Activează în presa locală constănţeană din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigații la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro, redactor de investigații la Constanța.ro. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui master de filosofia culturii (2000). Este autor al volumului „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, Editura Ex Ponto, Constanța, 2014, și coautor coordonator al volumului ”O istorie a orașului Cernavodă”, Editura Star Tipp, Slobozia, 2015.

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions