Connect with us
Adrian Cârlescu

Publicat

la data de

”Cristiana Roșca este noua revelație a muzicii armânești, alături de formația pe care o are, Pareia Sivdaia. Sunt copii frumoși, plini de entuziasm și cu foarte mult talent” – declară reprezentanta Theatrix Music, Ionela Mustață, care organizează evenimente tematice sub titulatura ”O seară la Taverna Sârbului din Constanța”. Ultimul eveniment de acest tip a fost o seară armânească, animată de Cristiana Roșca, trupa ei Pareia Sivdaia și grupul de dansuri tradiționale aromâne, Vanghilizmo.

Cristiana Roșca are 15 ani și este elevă la Colegiul Național Constantin Brătescu. Ea a început să cânte de mică, fredonând melodii tradiționale aromâne pe care le auzea în casa bunicii sale din Cogealac. La 9 ani, a început să studieze metodic muzica, întâi la Palatul Copiilor, apoi la Școala Populară de Artă Teodor Burada din Constanța. Chiar și în prezent face lecții de canto în particular. Aceeași pasiune pentru muzică a fost dezvoltată de alți trei verișori ai Cristianei, care au urmat la rândul lor cursuri de instrumente: percuție (darabană), chitară, orgă și acordeon. Împreună, s-au decis să înființeze o trupă. I-au spus Pareia Sivdaia. În traducere liberă: grupul bucuriei. La sfârșitul anului trecut, trupa a înregistrat un prim album muzical, sub denumirea ”Feata armână”. Acesta conține 14 melodii din tradiția populară aromână. Cristiana Roșca și verișorii ei au cântat pe scenă la Constanța, la București (la sala Palatului), în Bulgaria și în Republica Moldova.

După cum spuneam mai sus, ultima lor evoluție în fața publicului a fost la ”O seară armânească la Taverna Sârbului”, eveniment organizat la cunoscutul restaurant din Tomis Nord, de Theatrix Music. Tot aici au evoluat și dansatorii de la Vanghilizimo, coordonați de Costel Puiu. Vorbim aici de dansuri deosebite, cu un mare consum de talent și energie. Bravo lor! Dacă aveți ocazia să-i vedeți într-un spectacol, nu ratați momentul.

În clipul atașat prezentului articol, puteți vedea câteva momente cu tinerii artiști pe scena de la Taverna Sârbului.

Comments

comments

Entertainment

A început Festivalul Berii! Trei zile de muzică și multă băutură!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

După ce și-au făcut încălzirea de Paști și 1 Mai, constănțenii, și nu numai, continuă distracția. De astăzi începe Festivalul Berii Constanța, care are loc la Pavilionul Expozițional Constanța. Consiliul Județean Constanța spune că, în fiecare zi de festival, constănțenii se vor distra împreună cu artiști renumiți.

Programul zilei de astăzi, 3 mai

17:00 – 19:00 Demonstrație sportivă

19:00 – 21:00 Ansamblul Folcloric Profesionist “Izvoare Dobrogene”

SOLIȘTI: Valentin Sanfira, Elena Plătică, Mihaela Avram, Emilia Bașchir, Marius Brutaru

Programul zilei de sâmbătă, 4 mai

15:00 – 16:00 Maria Șalaru și grupul “Floricica”

16:00 – 17:00 Ansamblul polonez “Mala Poiana”, Poiana Micului, județul Suceava

Ansamblul “Kozaciok”, Bălcăuți, județul Suceava

17:00 – 18:00 Ionică Moroșanu

18:00 – 19:00 Taraful Ionel Tudorache

19:00 – 20:00 Gipsy Casual

20:00 – 21:00 JUKEBOX

Programul zilei de duminică, 5 mai

15:00 – 16:00 Trupa 3 Haiduci

16:00 – 17:00 Vali Crăciunescu și Cooperativa 9

17:00 – 18:00 Taraful Constantin Lătărețu

18:00 – 20:00 Ansamblul artistic “Ciprian Porumbescu”, județul Suceava

20:00 – 21:00 PROCONSUL

Comments

comments

Continuă să citești

Entertainment

(VIDEO) Probabil cel mai frumos REVELION din Constanța

Adrian Cârlescu

Publicat

la data de

Scris de

Dacă v-ați întrebat cum trebuie să arate un REVELION ADEVĂRAT, trebuie doar să priviți imaginile care vorbesc de la sine. Petrecerea surprinsă în acest clip a avut loc la restaurantul Voila din centrul Constanței. Localul și-a întâmpinat oaspeții cu muzică de calitate interpretată de îndrăgita cântăreață Elena Plătică. De asemenea, Maria Cristina Chiruță, o copilă cu voce de aur, i-a colindat și sorcovit pe clienți. La trecerea dintre ani, restaurantul Voila a organizat un foc tradițional de artificii. Petrecerea a fost reluată în primele minute ale anului nou, cu un moment oriental, deosebit de spectaculos, și a continuat cu band-ul care a acompaniat-o pe Elena Plătică, până în zorii zilei de 1 ianuarie 2019. Imagine și montaj: Ordinea.Ro. (Articol publicitar)

Comments

comments

Continuă să citești

Entertainment

4 ani de la inaugurarea restaurantului Voila din centrul Constanței

admin

Publicat

la data de

Scris de

Restaurantul Voila (din limba franceză, se citește voala), situat în centrul municipiului Constanța, într-o clădire de epocă, reamenajată, pe bulevardul Tomis nr. 128, se pregătește să sărbătorească 4 ani de existență. Pe 1 decembrie, Voila a găzduit o petrecere românească, dedicată Centenarului Marii Uniri. Talentații artiști ai formației Autentic Folclor au delectat publicul cu melodii îndrăgite din folclorul românesc. Restaurantul i-a premiat pe participanți în cadrul unei tombole, în care marele premiu a fost un sejur la munte, în stațiunea Predeal. De asemenea, au fost oferite câștigătorilor sticle de vin de cea mai bună calitate și o cină romantică, în cuplu, la restaurantul Voila. Extragerea numerelor câștigătoare a fost efectuată de o copilă de 4 ani, prezentă la petrecere alături de familia sa. În clipul atașat puteți vedea câteva momente ale petrecerii.

Pe 6 decembrie, restaurantul a programat o petrecere cu muzica anilor 90. Și în cadrul acestui eveniment se va organiza o tombolă cu premii. De asemenea, în toată luna decembrie se oferă clienților promoții importante în cursul săptămânii, de luni până joi, la meniurile de pește, sushi, produse libaneze și carne de vită. Dacă n-ați mâncat niciodată mâncare libaneză, ar fi timpul să mergeți la Voila. Restaurantul beneficiază de un ambient plăcut, mâncare gustoasă și servire promptă, asigurată de un personal tânăr, frumos și bine pregătit.

(Articol Publicitar).

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: