Connect with us
Adrian Cârlescu

Publicat

la data de

”Cristiana Roșca este noua revelație a muzicii armânești, alături de formația pe care o are, Pareia Sivdaia. Sunt copii frumoși, plini de entuziasm și cu foarte mult talent” – declară reprezentanta Theatrix Music, Ionela Mustață, care organizează evenimente tematice sub titulatura ”O seară la Taverna Sârbului din Constanța”. Ultimul eveniment de acest tip a fost o seară armânească, animată de Cristiana Roșca, trupa ei Pareia Sivdaia și grupul de dansuri tradiționale aromâne, Vanghilizmo.

Cristiana Roșca are 15 ani și este elevă la Colegiul Național Constantin Brătescu. Ea a început să cânte de mică, fredonând melodii tradiționale aromâne pe care le auzea în casa bunicii sale din Cogealac. La 9 ani, a început să studieze metodic muzica, întâi la Palatul Copiilor, apoi la Școala Populară de Artă Teodor Burada din Constanța. Chiar și în prezent face lecții de canto în particular. Aceeași pasiune pentru muzică a fost dezvoltată de alți trei verișori ai Cristianei, care au urmat la rândul lor cursuri de instrumente: percuție (darabană), chitară, orgă și acordeon. Împreună, s-au decis să înființeze o trupă. I-au spus Pareia Sivdaia. În traducere liberă: grupul bucuriei. La sfârșitul anului trecut, trupa a înregistrat un prim album muzical, sub denumirea ”Feata armână”. Acesta conține 14 melodii din tradiția populară aromână. Cristiana Roșca și verișorii ei au cântat pe scenă la Constanța, la București (la sala Palatului), în Bulgaria și în Republica Moldova.

După cum spuneam mai sus, ultima lor evoluție în fața publicului a fost la ”O seară armânească la Taverna Sârbului”, eveniment organizat la cunoscutul restaurant din Tomis Nord, de Theatrix Music. Tot aici au evoluat și dansatorii de la Vanghilizimo, coordonați de Costel Puiu. Vorbim aici de dansuri deosebite, cu un mare consum de talent și energie. Bravo lor! Dacă aveți ocazia să-i vedeți într-un spectacol, nu ratați momentul.

În clipul atașat prezentului articol, puteți vedea câteva momente cu tinerii artiști pe scena de la Taverna Sârbului.

Comments

comments

Entertainment

(VIDEO) Probabil cel mai frumos REVELION din Constanța

Adrian Cârlescu

Publicat

la data de

Scris de

Dacă v-ați întrebat cum trebuie să arate un REVELION ADEVĂRAT, trebuie doar să priviți imaginile care vorbesc de la sine. Petrecerea surprinsă în acest clip a avut loc la restaurantul Voila din centrul Constanței. Localul și-a întâmpinat oaspeții cu muzică de calitate interpretată de îndrăgita cântăreață Elena Plătică. De asemenea, Maria Cristina Chiruță, o copilă cu voce de aur, i-a colindat și sorcovit pe clienți. La trecerea dintre ani, restaurantul Voila a organizat un foc tradițional de artificii. Petrecerea a fost reluată în primele minute ale anului nou, cu un moment oriental, deosebit de spectaculos, și a continuat cu band-ul care a acompaniat-o pe Elena Plătică, până în zorii zilei de 1 ianuarie 2019. Imagine și montaj: Ordinea.Ro. (Articol publicitar)

Comments

comments

Continuă să citești

Entertainment

4 ani de la inaugurarea restaurantului Voila din centrul Constanței

admin

Publicat

la data de

Scris de

Restaurantul Voila (din limba franceză, se citește voala), situat în centrul municipiului Constanța, într-o clădire de epocă, reamenajată, pe bulevardul Tomis nr. 128, se pregătește să sărbătorească 4 ani de existență. Pe 1 decembrie, Voila a găzduit o petrecere românească, dedicată Centenarului Marii Uniri. Talentații artiști ai formației Autentic Folclor au delectat publicul cu melodii îndrăgite din folclorul românesc. Restaurantul i-a premiat pe participanți în cadrul unei tombole, în care marele premiu a fost un sejur la munte, în stațiunea Predeal. De asemenea, au fost oferite câștigătorilor sticle de vin de cea mai bună calitate și o cină romantică, în cuplu, la restaurantul Voila. Extragerea numerelor câștigătoare a fost efectuată de o copilă de 4 ani, prezentă la petrecere alături de familia sa. În clipul atașat puteți vedea câteva momente ale petrecerii.

Pe 6 decembrie, restaurantul a programat o petrecere cu muzica anilor 90. Și în cadrul acestui eveniment se va organiza o tombolă cu premii. De asemenea, în toată luna decembrie se oferă clienților promoții importante în cursul săptămânii, de luni până joi, la meniurile de pește, sushi, produse libaneze și carne de vită. Dacă n-ați mâncat niciodată mâncare libaneză, ar fi timpul să mergeți la Voila. Restaurantul beneficiază de un ambient plăcut, mâncare gustoasă și servire promptă, asigurată de un personal tânăr, frumos și bine pregătit.

(Articol Publicitar).

Comments

comments

Continuă să citești

Entertainment

Petrecere de neuitat la Restaurantul Voila din centrul Constanței

Următorul eveniment monden de la restaurantul Voila este programat joi, 22 noiembrie 2018, ora 20. Vorbim aici de o petrecere grecească autentică, susținută de formația Zorba Greek Band

Adrian Cârlescu

Publicat

la data de

Scris de

Publicul Restaurantului Voila din centrul Constanței a avut parte, sâmbătă seara, de o petrecere pe cinste. Atmosfera a fost încinsă de noul band al restaurantului, dar și de vocile plăcute ale tinerilor interpreți constănțeni Ionuț Bostan, Julai, Ramona Stamate și Raluca Maria. Au fost interpretate coveruri internaționale, muzică ușoară românească, muzică populară românească și armânească, muzică grecească și rusească. În clipul alăturat puteți vedea câteva momente ale serii. Trebuie să spunem că prietenii Voila au ieșit la dans și au petrecut până spre ora 3 dimineața. De asemenea, o persoană și-a sărbătorit astfel ziua de naștere, alături de familie și prieteni.

Următorul eveniment monden de la restaurantul Voila este programat joi, 22 noiembrie 2018, ora 20. Vorbim aici de o petrecere grecească autentică, susținută de formația Zorba Greek Band, de artistul Tolis Xionas, supranumit #The Kink of Bouzouki, și de dansatorii excepționali din Ansamblul Elpis al Comunității Elene din Constanța. Spectacolul este organizat de Theatrix Music în parteneriat cu Restaurantul Voila. Pentru rezervarea locurilor, organizatorii pun la dispoziția publicului numerele de mobil 0726147983 și 0746422541.

Restaurantul Voila este situat pe bulevardul Tomis nr. 128, Capitol, zona cu sens unic. Pe lângă mâncarea din bucătăria internațională, aici puteți servi și preparate tradiționale libaneze. (Articol publicitar).

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: