Connect with us

Administratie

O firmă cu UN SINGUR angajat dintr-un sat din Hunedoara va asigura focul de artificii din Constanța în 7 LOCAȚII

Publicat

la

Conducerea Primăriei Constanța notează că în noaptea dintre ani, de Revelion,  DJ-ii Adrian Eftimie, Optick, Vali Bărbulescu și Sllash&Doppe vor crea o atmosferă electrizantă pe bulevardul Tomis, zona cuprinsă între Miga și Lupoaică. Showul va începe la ora 20:00. Accesul este liber, cu respectarea măsurilor de prevenție: distanțare fizică și purtarea corectă a măștii de protecție. De asemenea, tot Primăria notează că, pentru prima dată la Constanța, la miezul nopții, noul an va fi întâmpinat cu 7 minute de focuri de artificii lansate din 7 locații diferite:

  1. Parcul Arheologic
  2. Parcul Tăbăcariei
  3. Parc Poarta 6
  4. Plaja Reyna
  5. Plaja Neversea
  6. Campus Ovidius
  7. Parcare Vivo mall

Firma care se va ocupa de focurile de artificii este SC ARTIFICII GROUP SRL, o firmă din satul Căstău, comuna Beriu, județul Hunedoara. Firma a avut o cifră de afaceri în 2020 de 215.179 de lei și un profit de 18.358 de lei. Interesant este că în 2019, când a avut o cifră de afaceri de 710.987 de lei, cea mai mare din istoria sa, firma a fost pe pierdere, societatea fiind în gaură cu 78.607 de lei. La fel de interesant este că firma care va asigura focul de artificii din Constanța în 7 LOCAȚII, avea în 2020 UN SINGUR angajat. SC ARTIFICII GROUP SRL este deținută de Adrian Bura, care este și administratorul ei. Tot acesta mai deține și societatea „Bura Adrian Întreprindere“. SC ARTIFICII GROUP SRL a mai asigurat servicii pirotehnice în Constanța de Ziua Marinei și la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu.
Pentru serviciile prestate în Constanța, SC Artificii Group va primi de la Primărie 341.292 de lei.

Comments

comments

Administratie

Primăria Constanța împrumută societatea de termoficare a orașului 10 milioane de lei

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a suplimentat ordinea de zi a Consiliului Local de miercuri, 29 iunie.

Iată ordinea suplimentară:

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic de detaliu – construire structură de primire turistică și alimentație publică, restaurant Albatros, Stațiunea Mamaia, investitor Crescendo LCL SRL;

iniţiator: primar Vergil Chițac

– aviz Comisia de specialitate nr. 2

  1. Proiect de hotărâre privind acordarea unui împrumut temporar din bugetul local al municipiului Constanța către societatea Termoficare Constanța S.R.L;

iniţiator: primar Vergil Chițac

– aviz Comisia de specialitate nr.  1

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea solicitării către Guvernul României pentru trecerea terenului cu numărul cadastral 245801 din domeniul public al statului român și administrarea Ministerului Transporturilor în domeniul public al municipiului Constanța.

– aviz Comisia de specialitate nr. 1, nr. 4 și nr. 5

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Parcul pe care Primăria vrea să îl amenajeze în locul RAR costă 10 milioane de lei

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Constanței, Vergil Chițac, le va propune consilierilor locali proiectul de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate și a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiții ”Îmbunătățirea mediului urban în zona Compozitori”. Este vorba despre amenajarea unui parc pe actualul amplasament al Registrului Auto Român, situat în strada Eliberării, nr. 46. Pentru această investiție, conducerea Primăriei va trebui să aloce 9.943.365 de lei, conform documentației tehnice elaborate de o firmă din București.

Parcul trebuie să cuprindă alei pietonale, un loc de joacă, spații de relaxare, o fântână arteziană, sistem de irigat, două cișmele cu apă, elemente SMART etc.

Amenajarea unui parc pe terenul actualului sediu al RAR, care urmează să fie mutat în Zona Industrială, este promisiunea a fost făcută de City Managerul orașului, Felicia Ovanesian, și nu o dată, ci de mai multe ori. Amenajarea unui parc în locul actualului RAR a fost anunțată de Ovanesian în 14 ianuarie 2021, pe pagina sa personală de Facebook, iar ultima dată azi, când le-a transmis prietenilor săi de pe pagină să aibă răbdare încă un an.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța vrea să actualizeze Strategia de alimentare în sistem centralizat cu energie termică

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța vrea să angajeze o societate care să îi actualizeze Strategia de alimentare în sistem centralizat cu energie termică a municipiului. Strategia trebuie să cuprindă, printre altele, „necesitatea/oportunitatea de înființare a serviciului și a unui SACET nou sau, după caz, de dezvoltare / modernizare / eficientizare a unui SACET existent, pe baza unei analize cost-beneficiu în cadrul căreia sunt comparate cel puțin trei opțiuni strategice de asigurare a necesarului de energie termică, preparare și răcire din localitate, în sistem centralizat și/sau individual, care conduc la creșterea eficienței energetice și reducerea emisiilor de GES.“

Valoarea estimată a contractului se ridică la 131.950 de lei, fără TVA sau 157.020 de lei cu TVA.

Iată principalele ținte ale noii strategii:

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: