Connect with us

Administratie

O firmă din Cernavodă care a fost asociată cu societatea deputatului „Mitralieră“ se va ocupa de documentația pentru reabilitarea unei școli din Constanța

Published

on

O firmă din Cernavodă, care a colaborat în trecut cu societatea deținută de deputatul Cătălin Rădulescu, zis „Mitralieră“, se va ocupa de documentația pentru proiectul privind reabilitarea Școlii gimnaziale nr.7 Remus Opreanu din Constanța. Concret, Primăria Constanța a organizat o licitație având ca obiect actualizare audit energetic, expertiză tehnică, avize și DALI, elaborare documentație tehnico-economică (PT, DTAC, altele – POE și DE) aferentă obiectivului de investiții „Reabilitare Școala Gimnaziala nr. 7, Remus Opreanu, Constanța). Refacerea și completarea documentației tehnico-economice trebuie să respecte următoarelor etape:

Faza I – Actualizare expertiză tehnică și audit energetic

Faza II -Actualizare Documentație de avizare a lucrărilor de intervenții și documentații pentru obținerea avizelor/acordurilor

Faza III – Elaborare Proiect pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (PAC), Proiect de Organizare a Execuției lucrărilor

Advertisement

(POE), Proiect Tehnic (PT), Caiete de sarcini (CS) și detalii de execuție (DDE)

Faza IV – Prestarea serviciului de asistență tehnică din partea proiectantului.

Azi, 14 aprilie 2022, Primăria Constanța a urcat în SICAP un anunț privind atribuirea contractului către PROJECT-ANK UTIL SRL, cu sediul în Cernavodă. Din cele 11 oferte care au fost depuse în cadrul licitației, șase au fost respinse ca neconforme. Deci, bătălia s-a dat între patru ofertanți. În final, firma din Cernavodă a ieșit câștigătoare.

Valoarea totală a achiziției se ridică la 166.500 de lei, fără TVA, sau 198.135 de lei cu TVA.

SC PROJECT-ANK UTIL SR se ocupă de activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea. Societatea a înregistrat, potrivit ultimului bilanț depus, pierderi în cuantum de 375.833 de lei, la o cifră de afaceri realizată de 3.222.637 de lei. Afacerea este deținută de Anca Dumitrescu, în calitate de asociat unic. Tot ea este și singurul administrator.

Advertisement

Asocierea cu „Mitralieră“

Interesant este că Project-Ank Util SRL a fost asociată în trecut cu firma Concordia Con Strade SRL din Piteşti, societate care a fost deținută de celebrul deputat Cătălin Rădulescu „Mitralieră“. Cele două firme au constituit un consorțiu, alături de alte două persoane juridice. În această formă de asociere voluntară fără personalitate juridică, au câștigat o licitație importantă în județul Constanța, în vara anului 2019, pentru realizarea unor drumuri de acces cu sisteme aferente de preluare a apelor pluviale. Vorbim de lucrări în valoare de 5,5 milioane de lei plus TVA.

Concordia Con Strade SRL din Piteşti a fost deținută, până în 2017, de deputatul ”Mitralieră”. Acesta s-a retras formal din firmă, după ce a început să aibă probleme cu DNA. El a trecut afacerea pe numele fratelui său, Corneliu Vicenţiu Rădulescu.

„Mitralieră“ a fost trimis în judecată de procurorii DNA, la finele anului trecut, pentru complicitate la abuz în serviciu cu obținerea de foloase necuvenite și fals în declarații în formă continuată, în legătură cu obținerea titlului de “Luptător pentru Victoria Revoluției din decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant”. Rădulescu a fost poreclit „deputatul Mitralieră“ după ce a declarat într-un interviu pentru Adevărul că ar fi păstrat acasă o mitralieră AKM de la Revoluție, cu care a și amenințat demonstranții anticorupție. Cătălin Rădulescu a fost exclus din PSD.

Soțul patroanei de la Project-Ank Util SRL, fost angajat la Primăria Cernavodă

Advertisement

Soțul patroanei care se va ocupa de hârțogăria care va sta la baza reabilitării Școlii  Gimnaziale nr. 7 „Remus Opreanu“ Constanța, Robert Dumitrescu, ocupa în urmă cu patru ani postul de director tehnic la Gospodăria Comunală a orașului Cernavodă.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement