Connect with us

Administratie

O firmă din Cernavodă care a fost asociată cu societatea deputatului „Mitralieră“ se va ocupa de documentația pentru reabilitarea unei școli din Constanța

Publicat

la

O firmă din Cernavodă, care a colaborat în trecut cu societatea deținută de deputatul Cătălin Rădulescu, zis „Mitralieră“, se va ocupa de documentația pentru proiectul privind reabilitarea Școlii gimnaziale nr.7 Remus Opreanu din Constanța. Concret, Primăria Constanța a organizat o licitație având ca obiect actualizare audit energetic, expertiză tehnică, avize și DALI, elaborare documentație tehnico-economică (PT, DTAC, altele – POE și DE) aferentă obiectivului de investiții „Reabilitare Școala Gimnaziala nr. 7, Remus Opreanu, Constanța). Refacerea și completarea documentației tehnico-economice trebuie să respecte următoarelor etape:

Faza I – Actualizare expertiză tehnică și audit energetic

Faza II -Actualizare Documentație de avizare a lucrărilor de intervenții și documentații pentru obținerea avizelor/acordurilor

Faza III – Elaborare Proiect pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (PAC), Proiect de Organizare a Execuției lucrărilor

(POE), Proiect Tehnic (PT), Caiete de sarcini (CS) și detalii de execuție (DDE)

Faza IV – Prestarea serviciului de asistență tehnică din partea proiectantului.

Azi, 14 aprilie 2022, Primăria Constanța a urcat în SICAP un anunț privind atribuirea contractului către PROJECT-ANK UTIL SRL, cu sediul în Cernavodă. Din cele 11 oferte care au fost depuse în cadrul licitației, șase au fost respinse ca neconforme. Deci, bătălia s-a dat între patru ofertanți. În final, firma din Cernavodă a ieșit câștigătoare.

Valoarea totală a achiziției se ridică la 166.500 de lei, fără TVA, sau 198.135 de lei cu TVA.

SC PROJECT-ANK UTIL SR se ocupă de activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea. Societatea a înregistrat, potrivit ultimului bilanț depus, pierderi în cuantum de 375.833 de lei, la o cifră de afaceri realizată de 3.222.637 de lei. Afacerea este deținută de Anca Dumitrescu, în calitate de asociat unic. Tot ea este și singurul administrator.

Asocierea cu „Mitralieră“

Interesant este că Project-Ank Util SRL a fost asociată în trecut cu firma Concordia Con Strade SRL din Piteşti, societate care a fost deținută de celebrul deputat Cătălin Rădulescu „Mitralieră“. Cele două firme au constituit un consorțiu, alături de alte două persoane juridice. În această formă de asociere voluntară fără personalitate juridică, au câștigat o licitație importantă în județul Constanța, în vara anului 2019, pentru realizarea unor drumuri de acces cu sisteme aferente de preluare a apelor pluviale. Vorbim de lucrări în valoare de 5,5 milioane de lei plus TVA.

Concordia Con Strade SRL din Piteşti a fost deținută, până în 2017, de deputatul ”Mitralieră”. Acesta s-a retras formal din firmă, după ce a început să aibă probleme cu DNA. El a trecut afacerea pe numele fratelui său, Corneliu Vicenţiu Rădulescu.

„Mitralieră“ a fost trimis în judecată de procurorii DNA, la finele anului trecut, pentru complicitate la abuz în serviciu cu obținerea de foloase necuvenite și fals în declarații în formă continuată, în legătură cu obținerea titlului de “Luptător pentru Victoria Revoluției din decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant”. Rădulescu a fost poreclit „deputatul Mitralieră“ după ce a declarat într-un interviu pentru Adevărul că ar fi păstrat acasă o mitralieră AKM de la Revoluție, cu care a și amenințat demonstranții anticorupție. Cătălin Rădulescu a fost exclus din PSD.

Soțul patroanei de la Project-Ank Util SRL, fost angajat la Primăria Cernavodă

Soțul patroanei care se va ocupa de hârțogăria care va sta la baza reabilitării Școlii  Gimnaziale nr. 7 „Remus Opreanu“ Constanța, Robert Dumitrescu, ocupa în urmă cu patru ani postul de director tehnic la Gospodăria Comunală a orașului Cernavodă.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Chițac: „În viziunea mea, parcările rezidențiale trebuie licitate“

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Constanței, Vergil Chițac, s-a lăudat, astăzi, într-o conferință de presă, că a reușit să adune la masă tot spectrul politic din Consiliul Local pentru a da o nouă formă regulamentului parcărilor. Deși s-a opus din răsputeri modificării acestuia, Chițac a afirmat cu nonșalanță că nu a spus că actualul regulament al parcărilor are o formă foarte bună. Chițac a spus că nouă formă a regulamentului parcărilor va fi urcată spre consultare publică săptămâna viitoare, iar apoi supusă aprobării Consiliului Local. Primarul a mai spus că, totuși, are o nemulțumire legată de faptul că, în viziunea sa, parcările rezidențiale trebuie licitate.

El a mai spus că, toți banii strânși din parcări vor fi cheltuiți tot pentru parcări.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Răsăuțeanu taxează dur ipocrizia lui Chițac: „În 2020 susținea sistemul centralelor de cartier. Acum vrea un CET nou“

Publicat

la data de

Scris de

Liderul consilierilor PSD, Costin Răsăuțeanu îl taxează dur pe primarul Vergil Chițac și îl acuză de ipocrizie, atât pe el, cât și pe liberali. Răsăuțeanu afirmă că, în campania electorală din 2020, candidatul Vergil Chițac susținea că singura soluție pentru încălzirea apartamentelor în municipiul Constanța este sistemul centralelor de cartier.

„Le găsise și locația: structura actualelor puncte termice. Așa după cum era notat în programul său electoral. Program care a dispărut de Altfel, șters fiind de pe site-ul primarului în exercițiu! Mai mult decât atât, candidatul Vergil Chițac înfiera cu mânie liberală soluția pe care administrația PSD a prezentat-o încă din 2019, respectiv construcția unui CET nou cu instalații de cogenerare! Ca să nu mai amintim și faptul că, la acel moment, PNL a votat împotriva propunerii social – democraților.

În 2022, mai precis în cadrul ședinței extraordinare desfășurată ieri, primarul Vergil Chițac în postură de inițiator (!!!) a supus votului proiectul „Sursă de producţie energie utilă termic şi electrică prin cogenerare de înaltă eficienţă, în municipiul Constanţa“. Adică fix ce hulea cu doar doi ani în urmă! Așa cum au procedat și liberalii. Cei care, ieri, l-au votat!

Drept este că acum au fost supuse votului și cheltuielile  legate de proiect în vederea depunerii acestuia în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. La fel de adevărat este, însă, și că banii din PNRR sunt acolo, dar nu ajung în visteria municipiului dacă administrația publică locală nu știe cum să-i acceseze. Iar până acum, administrația Chițac nu a dat dovadă de prea multă pricepere în accesarea de fonduri!“, spune Răsăuțeanu.

„Astăzi (ieri, n.r.) s-a votat un proiect extrem de important pentru Constanța și constănțeni: am trecut într-o nouă etapă a Strategiei de termoficare în sistem centralizat a municipiului Constanța, inițiată de PSD în 2019. Se pare că, până la urmă, soluția PSD a fost una foarte bună, având în vedere faptul că actualul primar o preia și o pune în practică. Trebuie să nu se greșească atunci când se va depune proiectul pentru a primi finanțare. În același timp, trebuie să ne mișcăm repede pentru a nu pierde oportunitatea finanțării prin PNRR. Banii sunt acolo, dar trebuie să știm cum să îi accesăm. Altfel putem să îi pierdem definitiv.

Prețul enorm pe care îl plătesc astăzi constanțenii pe gigacalorie poate să scadă semnificativ, dacă lucrurile se vor mișca rapid și cum trebuie. Constănțenii nu mai pot aștepta ani de zile pentru ca prețul gigacaloriei să scadă și să ajungă la un nivel acceptabil”, mai afirmat Costin Răsăuțeanu.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța va cheltui 1,2 milioane de lei pe muzică de petrecere. Evenimentele vor avea loc în perioada 2 – 4 septembrie

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța caută o firmă care să organizeze evenimentele din perioada 2 – 4 septembrie 2022, care vor avea loc în parcarea de la Plaja Modern. Este vorba despre un spectacol de muzică românească lăutărească și de petrecere, precum și cele ale etniilor. Recitalurile vor fi susținute de artiști, orchestre, tarafuri și ansambluri.

Valoarea totală estimată a acestui spectacol 1.091.230 de lei fără TVA sau 1.298.563 de lei cu TVA.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: