Conecteaza-te cu noi
spit constanta

Actual

O nouă acțiune ”Blocada” în județul Constanța. Polițiștii au reținut 75 de permise de conducere

Published

on

politia constanta

În perioada 26 – 28 ianuarie a.c., aproximativ 1.000 de polițiști au desfășurat activități cu efective mărite, în cadrul acțiunii ”Blocada”, în județul Constanța. Polițiștii au acționat în sistem integrat, împreună cu jandarmii, pentru menținerea ordinii și liniștii publice, creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea consumului și traficului de droguri sau alte substanțe interzise.

La acțiune au participat polițiști din structurile de ordine publică, investigații criminale și rutiere.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 664 de sancțiuni contravenționale la Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, la O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, dar și pentru alte abateri.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de aproximativ 334.000 de lei.

Advertisement

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării 75 de permise de conducere, dintre care 39 pentru depășirea limitei legale de viteză, și au fost retrase 46 certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost constatate 16 infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Exemple:

La data de 25 ianuarie a.c., în jurul orei 23.40, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Mangalia au identificat un bărbat, de 34 de ani, care a condus un autoturism, pe șoseaua Constanței, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Advertisement

Ulterior, a fost condus la spital, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 27 ianuarie a.c., în jurul orei 20.10, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Medgidia – Biroul Rutier au identificat un minor, de 16 ani, care a condus un moped neînmatriculat, pe șoseaua Constanței din comuna Cobadin, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

La data de 28 ianuarie a.c., în jurul orei 04.30, polițiști din cadrul Poliției orașului Hârșova au identificat un bărbat, de 30 de ani, care a condus un autotursim,  pe strada Plantelor din orașul Hârșova, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce auturisme pe drumurile publice, pentru perioada în curs.

Bărbatul a refuzat testarea cu apartul etilotest, cât și testarea cu aparatul din dotare, pentru stabilirea indiciilor cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

În toate cauzele a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions