Connect with us

Actual

O nouă cale ferată va apărea în Portul Constanţa! Vezi cui aparţine

Publicat

la

În cursul zilei de azi, pe lista comisiei de analiză tehnică a Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa au fost postate mai multe proiecte. Printre acestea se numără şi unul al societăţii Oil Terminal. Iată despre ce este vorba: societatea deţine la ora actuală, în cadrul rampei Căi Ferate din port, patru linii utilizate la operaţiile de încărcare-descărcare produse petroliere în şi din cisterne căi ferate. În cazul în care toate aceste linii sunt ocupate, nu există posibilitatea manevrării unei garnituri întregi de maximum 40 de vagoane şi două locomotive pentru efectuarea cântăririi.

Având în vedere impunerea metrologică care stabileşte metoda autorizată, respectiv “prin tragere” a  garniturii, acest lucru  impune existenţa unei lungimi de minimum  700 m de cale ferată – cât lungimea trenului, pe care să se dea înapoi şi apoi să se poată trage la cântar. Operaţiunea de manevră de  rebrusment (schimbarea direcţiei traseului unei căi ferate) nu se poate face în prezent în  situaţia  ocupării celor 4 linii de la rampă.

Pentru  eliminarea incovenientului de mai sus, respectiv pentru  utilizarea la maxim a  capacităţii de operare la rampă, este necesară realizarea unei noi linii de cale ferată (viitoare linie L5) cu lungimea proiectată de 273 m. Linia noua se va construi pe o lungime totală de 273 m de la racordul din linia L4  pâna la Staţia VRU, din care 251 m pentru garare. Déjà au fost solicitate mai multe avize, din partea regionalei de Căi Ferate Constanţa, a Direcţiei Judeţene pentru Cultură Constanţa, a ISC şi a Statului Major General.

Activitatea principală a S.C. OIL TERMINAL S.A este specializată în vehicularea ţiţeiului, produselor petroliere şi petrochimice lichide şi a altor produse şi materii prime în vederea importului/exportului şi tranzitului.

Accesul în S.P. Sud, se face din DN39 (Şoseaua Mangaliei). In interiorul Secţiei, accesul la Rampa CF se face din drumurile de incintă existente.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Curse speciale gratuite pe traseul Poarta 1 – Portul Militar Constanța

Publicat

la data de

Scris de

Mâine, 13 august, în intervalul orar 9:00 – 17:00, CT BUS pune la dispoziția publicului călător două autobuze ce vor efectua curse speciale gratuite pe traseul Poarta 1 – Cuibul Reginei (Portul Militar Constanța) și retur.

Cele 2 autobuze vor asigura transportul către și de la festivitățile prilejuite de ,,Ziua Porților Deschise în Portul Militar”.

Reamintim că mâine, în portul militar Constanța, publicul este invitat, în intervalul orar 9.00-17.00, la Ziua Porților Deschise, unde vor putea fi vizitate nave militare, un elicopter Puma Naval, expoziții de tehnică și armament, standuri cu ofertele educaționale ale instituțiilor militare de învățământ, iar pasionații de nave pot experimenta, gratuit, tensiunea din interiorul bătăliilor navale virtuale, într-un spațiu special amenajat de echipa World of Warships.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Florin Vizan, noul director general al Portului Constanța

Publicat

la data de

Scris de

Florin Vizan va fi, începând cu data de 16 august, noul director general  al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime  SA.

În data de 15 august, îi expiră mandatul de director general lui Florin Goidea. Potrivit surselor noastre, el va ocupa funcția de director adjunct.

Aceste decizii au fost luat astăzi, în cadrul Consiliului de Administrație al CNAPMC.

Florin Vizan, susținut de PSD,  a fost director general al DRDP Constanța, funcție în care a fost numit în data de 26 mai a.c.

În perioada guvernării PDL, Vizan s-a aflat la conducerea Petromin, APC, Oil Terminal.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident rutier între Mihail Kogălniceanu și Ovidiu. Sunt implicate un camion și un autoturism

Publicat

la data de

Scris de

Azi, în jurul orei 13.15, pe DN 2A, între localitățile Mihail Kogălniceanu și Ovidiu, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate un camion și un autoturism.

La fața intervin următoarele resurse: un echipaj de descarcerare, o autospecială de stingere cu apă și spumă și două echipaje SMURD.

Știre în curs de actualizare.

Update: În urma accidentului, un bărbat, în vârstă de 54 de ani, și-a pierdut viața. Alte două persoane, ambele de 55 de ani, au fost transportate conștiente la spitalul județean Constanța.

Foto: ISU Constanța

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: