Connect with us

Actual

O nouă condamnare pentru Nicuşor Constantinescu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

În cursul zilei de azi, Nicuşor Constantinescu, fostul preşedintele al Consiliului Judeţean Constanţa, a fost condamnat la opt ani de închisoare într-un nou dosar penal în care era acuzat de abuz  în serviciu, constituire de grup infracţional organizat şi conflict de interese.

În cadrul acestui proces, care a avut loc la Tribunalul Constanţa în primă instanţă, a fost condamnat şi Cristian Zgabercea, la patru ani şi opt luni de închisoare cu executare dar şi Carmen Florentina Oproiu şi Marcel Părău. Cei din urmă au primit condamnări cu suspendare. Decizia instanţei nu este însă definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel.

Tribunalul Constanţa a mai decis ca Nicuşor Constantinescu să achite părţii civile Felicia Tăicuţu, fost director economic al Consiliului Judeţean Constanţa, suma de 1.392 de lei daune materiale şi 10.000 de euro daune civilă.

Totodată, Nicuşor Constantinescu, Cristian Zgabercea şi Carmen Florentina Oproiu au fost obligaţi să achite în solidar către judeţul Constanţa peste 18 milioane de lei, reprezentând despăgubiri civile, iar Cristian Zgabercea, Fundaţia Fantasio, Fundaţia Thalia şi Marcel Părău Brîncoveanu trebuie să achite în solidar către ANAF suma de 152.180 de lei.

Procurorii DNA l-au acuzat pe Nicuşor Constantinescu că a emis o hotărâre de consiliu judeţean prin care a lăsat-o fără atribuţii pe Felicia Tăicuţu, care era director în cadrul CJ şi i-a provocat o pagubă mare prin diminuarea salariului. De asemenea, el este judecat şi pentru că a făcut plăţi nelegale din fonduri publice către Fundaţia Fantasio, Asociaţia Thalia dar şi către cluburi sportive. Prejudiciul produs prin aceste acţiuni depăşeşte opt milioane de euro, potrivit  procurorilor.

 

 

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Accident rutier grav între Medgidia și Tortoman. Sunt ȘASE victime!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Medicii din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Constanța au fost solicitați, luni seară, pentru a interveni la un accident rutier petrecut între Medgidia și Tortoman.

La locul accidentului au plecat, potrivit medicilor de la Ambulanță, un echipaj SAJ B2 și un echipaj Smurd B. Sunt 6 victime: doi adulți și patru copii (un an și 2 luni, 14 ani, 16 ani, 17 ani).

“Toți sunt conștienți, au traumatism cranio cerebral și au fost transportați la spital”, au informat medicii de la Ambulanța Constanța.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(Foto și video): Crimă oribilă la Istria! După ce l-a omorât, l-a tranșat și apoi îngropat în curte

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, v-am informat că, în localitatea Istria, a fost găsit un picior de bărbat, carbonizat. Acesta fusese descoperit întâmplător pe stradă, iar cercetările au fost demarate imediat.

La momentul publicării acelei știri, informațiile unei crime abominabile nu erau cunoscute, cum nu sunt nici la ora actuală știute în detaliu. Cercetările în acest caz sunt efectuate sub coordonarea unui procuror din partea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța și vor fi făcute publice la finalizarea anchetei.

Se știe însă faptul că un bărbat, în vârstă de 49 de ani, a fost omorât, tranșat, incendiat și apoi îngropat în curte de către amicul său,  în vârstă de 62 de ani.

Se mai știe că autorul acestei fapte și victima sa se cunoșteau foarte bine deoarece erau amândoi din Istria.

Surse demne de încredere au afirmat că cei doi au băut împreună, după care s-au luat la ceartă și s-au atacat cu cuțitele. În urma loviturilor, bărbatul de 49 de ani a murit. A doua zi, criminalul l-a tranșat, i-a dat foc și a îngropat resturile.

Foto și video: Cătălina Buzoianu

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

OPC închide pizeriile EVO și OK! Horia Constantinescu: “Foloseau ingrediente cu potențial periculos”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Horia Constantinescu, inspectorul șef al OPC Constanța, a anunțat că, în urma mai multor sesizări primite pe pagina de Facebook a Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, echipele de control au decis închiderea pizzeriilor EVO și OK din municipiul Constanța.

“În urma mai multor sesizări primite pe pagina noastră de Facebook, cat și prin sesizări scrise am desfășurat trei acțiuni de control care au vizat activitatea pizzeriei EVO și unul al pizzeriei OK. Sesizările au fost depuse împotriva pizza OK, dar din verificările efectuate cei care au sesizat sunt lucrători sau foști lucrători al celor de la pizzeriei EVO. Pentru toate cele trei locații s-a luat măsura opririi temporare a prestări de servicii pentru urmatoarele deficiențe: proceduri nesigure ce pun în pericol sănătatea umană, spații de depozitare neigenizate cu deficiențe majore, folosirea de ingrediente cu potențial periculos asupra sănătății umane, deficiențe majore cu privire la etichetarea produselor, produse expirate”, a informat inspectorul șef al OPC Constanța.

Iată imaginile:

“Oprirea temporară de la prestarea de servicii este indiscutabilă. După studierea cazierului contravențional al fiecăruia dintre operatorii economici vom stabili cuantumul amenzilor. Fac precizarea că o acțiune de control similară la Pizza EVO s-a desfășurat la începutul acestui an. După o perioadă, probabil destul de scurtă, aceștia au revenit la aceleași deficienți”, explică Horia Constantinescu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: