Connect with us

Actual

O nouă condamnare pentru Nicuşor Constantinescu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

În cursul zilei de azi, Nicuşor Constantinescu, fostul preşedintele al Consiliului Judeţean Constanţa, a fost condamnat la opt ani de închisoare într-un nou dosar penal în care era acuzat de abuz  în serviciu, constituire de grup infracţional organizat şi conflict de interese.

În cadrul acestui proces, care a avut loc la Tribunalul Constanţa în primă instanţă, a fost condamnat şi Cristian Zgabercea, la patru ani şi opt luni de închisoare cu executare dar şi Carmen Florentina Oproiu şi Marcel Părău. Cei din urmă au primit condamnări cu suspendare. Decizia instanţei nu este însă definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel.

Tribunalul Constanţa a mai decis ca Nicuşor Constantinescu să achite părţii civile Felicia Tăicuţu, fost director economic al Consiliului Judeţean Constanţa, suma de 1.392 de lei daune materiale şi 10.000 de euro daune civilă.

Totodată, Nicuşor Constantinescu, Cristian Zgabercea şi Carmen Florentina Oproiu au fost obligaţi să achite în solidar către judeţul Constanţa peste 18 milioane de lei, reprezentând despăgubiri civile, iar Cristian Zgabercea, Fundaţia Fantasio, Fundaţia Thalia şi Marcel Părău Brîncoveanu trebuie să achite în solidar către ANAF suma de 152.180 de lei.

Procurorii DNA l-au acuzat pe Nicuşor Constantinescu că a emis o hotărâre de consiliu judeţean prin care a lăsat-o fără atribuţii pe Felicia Tăicuţu, care era director în cadrul CJ şi i-a provocat o pagubă mare prin diminuarea salariului. De asemenea, el este judecat şi pentru că a făcut plăţi nelegale din fonduri publice către Fundaţia Fantasio, Asociaţia Thalia dar şi către cluburi sportive. Prejudiciul produs prin aceste acţiuni depăşeşte opt milioane de euro, potrivit  procurorilor.

 

 

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

E toamnă… Iată cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Estimarea evoluției valorilor termice și a precipitațiilor în intervalul 24 septembrie – 7 octombrie. Aceasta a fost realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

În  Dobrogea, intervalul 25-27 septembrie va fi caracterizat de o vreme mai rece decât ar fi normal în această perioadă din an, cu maxime de 15…18 grade și minime de 6…10 grade, mediat regional.

O creștere de temperatură este estimată pentru perioada 28 – 30 septembrie când regimul termic va deveni apropiat și ușor peste cel normal. Pentru cea de-a doua săptămână, deși vor fi posibile variații de la o zi la alta, estimările indică o probabilitate relativ ridicată de a se înregistra temperaturi în jurul celor specifice începutului de octombrie.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în perioada 29 septembrie – 4 octombrie.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Femeie căzută de la etajul 3 al unui bloc de pe strada Ștefan cel Mare din Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, prin intermediul numărului unic de urgență 112 s-a anunțat căderea unei femei de la etajul 3 al unui apartament din Constanța.

Potrivit Serviciului de Ambulanță, drama a avut loc pe strada Ștefan cel Mare, nr. 100, la blocul M26.

La fața locului s-a deplasat de urgență un echipaj SMURD pentru a acorda îngrijiri medicale de specialitate.

Știre în curs de actualizare.

Update: Din păcate, în ciuda manevrelor de resuscitare efectuate la fața locului, femeia a fost declarată decedată.

Potrivit IPJ Constanța, din primele informații reiese faptul că femeia spăla geamurile…

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

În Lazu, un șofer băut s-a răsturnat cu mașina! A intrat în coliziune cu un alt autoturism

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei dimineți, în jurul orei 4.20, în localitatea Lazu a avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea a două persoane.

Potrrivit IPJ Constanța, un bărbat, de 36 de ani, a condus autoturismul marca Dacia pe DN 39 în localitatea Lazu, dinspre Cumpăna către Agigea. La intersecția cu strada Gheorghe Maiorescu, a pierdut controlul autoturismului către dreapta, intrând în coliziune cu un indicator de circulație și răsturnându-se pe partea carosabilă.

În urma impactului, acesta a intrat în coliziune cu autoturismul marca Fiat, condus regulamentar de un bărbat de 54 de ani, pe banda a doua.

A rezultat vătămarea corporală uşoară a primului conducător auto, precum şi a pasagerei dreapta faţă din același auto, în vârstă de 19 ani.

Șoferul vinovat de producerea acestui eveniment rutier era băut.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: