Conecteaza-te cu noi

Actual

O nouă experiență Erasmus+ în Slovacia pentru elevii Liceului „Lazăr Edeleanu“ din Năvodari

Published

on

elevi navodari

În perioada 8 – 12 mai 2023, în cadrul proiectului Erasmus* “To a Sustainable Future with Green Steps NR. : 2021-2-TR01-KAz10-SCH000047957, 2022 – 2024, a avut loc a treia mobilitate în Slovacia, în oraşul Roznava. Echipa Romȃniei, a fost formată din 4 elevi ai Liceului Tehnologic Lazăr Edeleanu, Angelina Prîşcoveanu, Laura Gerebeneş, Adrian Beznea și Cătălin Ionuţ Cusmenco, însoţiţi de profesoarele Alina Bulgariu (coordonator proiect) şi Nicoleta Florea.

„În prima zi, după o întâmpinare tradițională cu pâine și sare iâ costum tradițional, am început activitățile: după prezentarea școlii gazdă, GP.J. Śafarika, echipa României a prezentat tema Textile sustenabile. într-un mod interactiv, activitatea încheindu-se cu un joc kahoot. O altă activitate atractivă a fost confecționarea hainelor din materiale reciclabile, urmată de o paradă distractivă cu produsele realizate. Ziua s-a încheiat cu un tur al orașului Roznava.

În cea de-a doua zi am învăţat despre permacultură într-un atelier organizat de asociația Alternativa şi am cunoscut un constructor care ne-a prezentat casa eco pe care o construiește într-un sat înconjurat de dealuri.

Ziua a treia a început cu un tur al școlii GP.J. Śafarika A urmat prezentarea Turciei „Sustainable Food/ How to read food label”, apoi prezentarea „Zero mile food” a Slovaciei, ambele prezentări fiind urmate de jocuri kahoot. O altă activitate interesantă a fost un atelierul de preparare a alimentelor on-line prin folosirea resturilor, în care elevii, împărțiți în echipe transnaționale, au facut rețete.

Advertisement

A patra zi de mobilitate slovacă a început cu minunata prezentare a echipei Portugaliei, Agricultura organică este sănătoasă, a continuat apoi cu o excursie în zona Druživa, apoi la Calvar și am încheiat ziua cu o activitate practică : am învăţat să facem compost în grădina comunității orașului.

În cea de a cincea zi, elevii au făcut o ultimă activitate colaborativă: au creat meme-uri despre intreaga mobilitate, ziua încheindu-se cu  ceremonia de înmânare a certificatelor.“, spune prof. Alina Bulgariu

„Pentru mine experiența în Slovacia a fost foarte frumoasă. Am legat prietenii noi cu oameni noi și am ajuns sa cunosc mai bine persoane pe care le stiam deja. Am învățat, de asemenea câteva cuvinte. Mi-au plăcut mult activitățile și aerul curat de acolo, iar oamenii au fost foarte primitori și calzi. Cafenele și restaurantele au fost minunate și am băut cea mai buna ciocolată calda din viata mea. Chiar a fost o experiența interesantă și de neuitat“, a declarat Laura Gerebeneș

„Pentru mine experiența Erasmus+ a fost una deosebita, în care am putut învăța lucruri noi si am putut vedea o alta cultură, cunoscând noi oameni. O experiență unică și de neuitat, în care te poți autodepăși“, a spus Adrian Beznea.

„Pentru mine experiența Erasmus a fost o experiența pe care cu siguranță nu o voi uita niciodată! Am învățat multe lucruri noi, mi-am făcut prieteni din diverse tari, am lucrat în colaborare în echipe mixte, transnaționale ceea ce mi-a plăcut tare mult“, a punctat Cătălin Cusmenco.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions