Actual

O nouă licitație pentru hotelurile Romanța și Prahova din Neptun! Este a patra

mai 17, 2018 Maria Ionescu

În luna noiembrie a anului trecut, vă informam că ANAF a organizat o primă licitație pentru vânzarea hotelurilor Romanța și Prahova din stațiunea Neptun. Poate din cauza prețului considerat prea mare de eventualii cumpărători, poate din cauza vechimii sau din cine știe ce alt motiv abscons, la cele trei licitații care au avut loc până în prezent nu s-a prezentat nimeni. Așa că, pe data de 5 iunie va fi organizată cea de-a patra licitație.

De la ora 11.00, va avea loc licitație pentru vânzarea complexului Prahova. Acesta deține hotelul cu același nume, care are parter și cinci etaje dar și terenul aferent, care este în suprafață  de 4678 mp.  Prețul de licitație este de 5.482.155 lei pentru hotel dar a fost diminuat cu 50% din prețul de evaluare. De asemenea, valoarea alocată terenului este de 964.045 lei.

Creditorii sunt Primăria municipiului Mangalia, BEJ Bogdan Ionică, la solicitarea creditorului Romvivat SRL și Serviciul Fiscal Municipal Mangalia.

Pentru societatea Romanța Estival 2002 licitația se va desfășura începând cu ora 12.00. Societatea  deține hotelul Romanța, o clădire club de noapte, o parcare de 441 mp, un restaurant și un teren intravilan.

Față de ultima licitație, valoarea cu care sunt scoase toate acestea la licitație s-a diminuat cu 50%. Cu toate acestea, costă foarte mult: hotelul este evaluat la 4.826.783 lei, clădirea clubului de noapte costă 190.348 lei, iar restaurantul va fi vândut cu  1.112.405 lei.

Creditori în această licitație sunt: Serviciul Fiscal municipal Mangalia și Primăria Mangalia.

Nu știm dacă este cazul să mai spunem că ambele complexuri hoteliere aparțin fraților Micula, care nu au mai investit nimic în ele. Și de această dată rămâne să vedem dacă se va vinde ceva și cu ce prețuri.

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!