Connect with us

Actual

O nouă ședință AGA la Șantierul Naval Mangalia! Între timp, angajații au plecat pe capete…

Maria Ionescu

Publicat

la data de

În cursul lunii iunie, va avea loc o nouă ședință a Adunării generale extraordinare a acționarilor de la Șantierul Naval Mangalia. Aceasta a fost convocată în cursul zilei de vineri pentru data de 21 iunie a.c., la ora 11.30. În cazul în care nu va fi întrunit cvorumul, ședința va fi amânată pentru data de 22 iunie.

Cu acest prilej, acționarii șantierului vor aproba asocierea dintre Șantierul Naval 2 Mai Mangalia și SC BV Holding Maatschappij Damen în cadrul societății mixte Daewoo Mangalia Heavy Industries în vederea implementării condițiilor stabilite de AGEA în data de 2 mai 2018.

De asemenea, va fi aprobată data de 11 iulie ca dată de înregistrare, de identificare a acționarilor. Nu în ultimul rând, va fi împuternicit directorul Griguță Ioan pentru efectuarea formalităților prevăzute de lege în scopul înregistrării hotărârilor la Registrul Comerțului.

Dat fiind faptul că la Mangalia sunt două șantiere navale și, din păcate, se fac de multe ori confuzii, trebuie să precizăm că Șantierul naval 2 Mai SA Mangalia deține 49% acțiuni din DMHI. Iar Santierul Naval Mangalia este șantierul militar, un alt șantier, fără nici o legătură cu DMHI.

Nimic de zis, este o ședință așteptată de toți salariații șantierului… Numai că numărul celor angajați la DMHI s-a redus foarte mult în ultimele luni. Potrivit liderului de sindicat al Sindicatului Liber Navalistul, Laurențiu Gobeajă,  de la 1 septembrie 2017 și până la 31 ianuarie 2018, 335 de persoane au părăsit șantierul.

”Anul trecut erau în jur de 2500 de angajați, iar acum sunt în jur de 1600. Din luna decembrie a anului trecut, ritmul de plecare din șantier a crescut dramatic dat fiind faptul că negocierile dintre șantier și Damen nu s-au finalizat încă.”, ne-a spus Laurențiu Gobeajă.

Din păcate, din partea Ministerului Ecopnomiei nu au venit încă veștile privind încheierea negocierilor cu șantierul Damen. Până acum, angajaților de la Mangalia li s-au transmis doar banalități, că se continuă dialogul cu Damen, că sunt în discuții avansate, că vor finaliza curând… Din păcate, acesta este mesajul pe care angajații îl primesc de mai multe luni…

Mai jos aveti convocatorul:

STNM Raport Curent Convocare AGEA Santierul Naval 2 Mai SA Mangalia 21.06.2018 1

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Confort Urban angajează muncitori calificați și necalificați!

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, Biroul de presă al Primăriei municipiului Constanța a remis un comunicat de presă prin care anunță angajări la SC Confort Urban. Potrivit acestuia, societatea angajează cel puțin 25 de posturi, iar condițiile sunt foarte avantajoase.

Se oferă bonuri de masă, sporuri, abonament pentru transport și un salariu atractiv.

Se caută muncitori calificați (mecanici utilaj, zidari, pietrari, dulgheri, pavatori, asfaltatori, mecanici, fierari, betoniști), dar și muncitori necalificați pentru activități de întreținere și reabilitare a tramei stradale.

Cei care își doresc un loc de muncă sunt așteptați la Biroul Resurse Umane din cadrul S.C. Confort Urban de luni până vineri, între orele 10:00-14:00.

În vederea selecției, candidații vor depune un dosar care va cuprinde următoarele documente:

  • Certificatele de absolvire (copii conforme cu originalul);
  • Actul de identitate (copie conformă cu originalul);
  • Copie carnet de muncă şi/sau adeverinţe (copii conforme cu originalul);
  • CV în original.

Pentru persoanele care nu sunt din localitate se oferă şi locuinţe de serviciu, contra unei chirii modice.

Selecţia dosarelor are loc până la începutul anului viitor.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un bărbat a murit după ce a căzut de la etajul V al unui bloc din Mamaia Nord

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, în Mamaia Nord a avut loc un accident de muncă soldat cu decesul unui bărbat.

Potrivit serviciului de ambulanță Constanța,  tragicul eveniment a  fost anunțat la ora 11.26, iar la fața locului s-au deplasat echipaje pentru salvarea bărbatului.

Ajuns la fața locului, echipajul SAJ a constatat că un bărbat de 39 de ani care lucra la un bloc în construcție a căzut de la etajul V. Din păcate, nu a putut fi salvat.

Știre în curs de actualizare.

Foto: Arhivă

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Arestat după ce a furat mii de euro și documente dintr-o mașină parcată în Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Urmare a cercetărilor în cazul comiterii unei infracțiuni de furt din auto, polițiștii Secției 1 Poliție, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii Operațiuni Speciale Constanța, au identificat un bărbat, în vârstă de 33 de ani, din municipiul Constanța, bănuit de comiterea faptei.

Astfel, la data de 6 noiembrie a.c., în jurul orei 13:00, persoana în cauză ar fi sustras dintr-un autoturism, parcat pe o stradă din municipiul Constanța, 19.000 de euro și mai multe documente.

În urma cercetărilor și a două percheziții domiciliare desfășurate în municipiu, la data de 20 noiembrie a.c., polițiștii constănțeni l-au reținut pe bărbatul în cauză pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, iar la data de 21 noiembrie a.c., acesta a fost prezentat Judecătoriei Constanța care a emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Totodată,  în urma perchezițiilor defășurate, polițiștii au ridicat peste 400 de pachete cu țigarete, care nu aveau timbru fiscal emis de autoritățile române.

Bărbatul în cauză a fost introdus în C.R.A.P. al IPJ Constanța. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al U.T.A.I. Constanța.

         

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: