Connect with us

Actual

O nouă ședință AGA la Șantierul Naval Mangalia! Între timp, angajații au plecat pe capete…

Maria Ionescu

Publicat

la

În cursul lunii iunie, va avea loc o nouă ședință a Adunării generale extraordinare a acționarilor de la Șantierul Naval Mangalia. Aceasta a fost convocată în cursul zilei de vineri pentru data de 21 iunie a.c., la ora 11.30. În cazul în care nu va fi întrunit cvorumul, ședința va fi amânată pentru data de 22 iunie.

Cu acest prilej, acționarii șantierului vor aproba asocierea dintre Șantierul Naval 2 Mai Mangalia și SC BV Holding Maatschappij Damen în cadrul societății mixte Daewoo Mangalia Heavy Industries în vederea implementării condițiilor stabilite de AGEA în data de 2 mai 2018.

De asemenea, va fi aprobată data de 11 iulie ca dată de înregistrare, de identificare a acționarilor. Nu în ultimul rând, va fi împuternicit directorul Griguță Ioan pentru efectuarea formalităților prevăzute de lege în scopul înregistrării hotărârilor la Registrul Comerțului.

Dat fiind faptul că la Mangalia sunt două șantiere navale și, din păcate, se fac de multe ori confuzii, trebuie să precizăm că Șantierul naval 2 Mai SA Mangalia deține 49% acțiuni din DMHI. Iar Santierul Naval Mangalia este șantierul militar, un alt șantier, fără nici o legătură cu DMHI.

Nimic de zis, este o ședință așteptată de toți salariații șantierului… Numai că numărul celor angajați la DMHI s-a redus foarte mult în ultimele luni. Potrivit liderului de sindicat al Sindicatului Liber Navalistul, Laurențiu Gobeajă,  de la 1 septembrie 2017 și până la 31 ianuarie 2018, 335 de persoane au părăsit șantierul.

”Anul trecut erau în jur de 2500 de angajați, iar acum sunt în jur de 1600. Din luna decembrie a anului trecut, ritmul de plecare din șantier a crescut dramatic dat fiind faptul că negocierile dintre șantier și Damen nu s-au finalizat încă.”, ne-a spus Laurențiu Gobeajă.

Din păcate, din partea Ministerului Ecopnomiei nu au venit încă veștile privind încheierea negocierilor cu șantierul Damen. Până acum, angajaților de la Mangalia li s-au transmis doar banalități, că se continuă dialogul cu Damen, că sunt în discuții avansate, că vor finaliza curând… Din păcate, acesta este mesajul pe care angajații îl primesc de mai multe luni…

Mai jos aveti convocatorul:

STNM Raport Curent Convocare AGEA Santierul Naval 2 Mai SA Mangalia 21.06.2018 1

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

(Video) Colet suspect. Un troler a fost abandonat în Târgul de Crăciun de la Casa de Cultură

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, prin intermediul  numărului de urgență 112 s-a anunțat că în Târgul de Crăciun deschis în parcul de la Casa de Cultură este un colet suspect.

Mai multe echipaje de pirotehniști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Constanța s-au deplasat la fața locului, împreună cu mai mulți polițiști de la Secția 3 și jandarmi de la IJJ Constanța.

Cei din urmă cu fost prezenți pentru a delimita zona și a interzice curioșilor să se apropie prea mult.

Într-un final, a fost descoperit un troler, în care se aflau obiecte vestimentare.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(Video) Accident teribil în portul Constanța. Un bărbat a căzut cu motostivuitorul în mare

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, în Dana 79 a portului Constanța a avut loc un grav eveniment. Un bărbat a căzut cu motostivuitorul în mare. Din primele informații, bărbatul este prins în motostivuitor.

La fața locului au fost alocate: 1 autospecială de stingere cu modul de descarcerare, 1 ambulanță SMURD B, ambarcațiunea CBRN și au fost prealertati scafandrii.

Știre în curs de actualizare.

Update: În urmă cu puțină vreme, au întrat scafandrii ISU și cei ai ARSVOM după bărbat. Apa are o adâncime de aproximativ 21 de metri.

Surse demne de încredere au precizat că era ora schimbului de tură și că bărbatul, care era angajat al unei firme din port se grăbea. Momentan nu se ia în calcul varianta unei sinucideri, ci a unui nefericit accident.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Românii cheltuiesc cel mai mult din Europa pentru mâncare și băuturi nealcoolice

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Conform Eurostat, românii cheltuiesc cel mai mult din Europa pentru nevoile zilnice, respectiv mâncare și băuturi nealcoolice.

Familiile din România dau mai mult de un sfert din cheltuielile totale ale consumului casnic pe alimente și băuturi nealcoolice (27,8%), cel mai mare procent din Uniunea Europeană, conform unui barometru Eurostat, preluat de Mediafax.

Următoarele clasate sunt Lituania (20,9%), Estonia (19,6%), Bulgaria (19,1%), Croația (18,8%) și Ungaria (18,1%).

În 2018, gospodăriile din Uniunea Europeană au cheltuit peste 1.047 miliarde euro (echivalent cu 6,6% din PIB-ul UE) pe alimente și băuturi nealcoolice. Valoarea reprezintă 12,1% din cheltuielile totale de consum și se situează ca a treia cea mai mare categorie de cheltuieli pentru gospodării, după „locuințe, apă, energie electrică, gaze și alte combustibili”, care au reprezentat 24,0% din cheltuielile casnice și „transport”, care au reprezentat pentru 13,2%. Valoarea este sub 10% în patru state membre ale UE: Regatul Unit (7,8%), Irlanda (8,7%), Luxemburg (9,1%) și Austria (9,7%).

În 2008 și 2018, ponderea cheltuielilor totale ale gospodăriilor pentru alimente a scăzut sau a rămas stabilă în majoritatea statelor membre ale UE, unde sunt disponibile date din 2018. Cea mai mare scădere a fost înregistrată în Lituania (de la 24,8% din cheltuielile totale ale gospodăriilor în 2008 la 20,9% în 2018 sau o scădere de 3,9 puncte procentuale (pp), urmată de Polonia (-3,4 pp) și Malta (-3,0 pp) .

În schimb, cheltuielile casnice pentru alimente au crescut în 10 state membre ale UE, unde sunt disponibile date pentru 2018. Cea mai mare creștere a fost înregistrată în Cehia și Slovacia (ambele +1,4 pp), Olanda (+1,0 pp) și Ungaria (+0,8 pp).

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: