Connect with us

Actual

O nouă ședință AGA la Șantierul Naval Mangalia! Între timp, angajații au plecat pe capete…

Maria Ionescu

Publicat

la data de

În cursul lunii iunie, va avea loc o nouă ședință a Adunării generale extraordinare a acționarilor de la Șantierul Naval Mangalia. Aceasta a fost convocată în cursul zilei de vineri pentru data de 21 iunie a.c., la ora 11.30. În cazul în care nu va fi întrunit cvorumul, ședința va fi amânată pentru data de 22 iunie.

Cu acest prilej, acționarii șantierului vor aproba asocierea dintre Șantierul Naval 2 Mai Mangalia și SC BV Holding Maatschappij Damen în cadrul societății mixte Daewoo Mangalia Heavy Industries în vederea implementării condițiilor stabilite de AGEA în data de 2 mai 2018.

De asemenea, va fi aprobată data de 11 iulie ca dată de înregistrare, de identificare a acționarilor. Nu în ultimul rând, va fi împuternicit directorul Griguță Ioan pentru efectuarea formalităților prevăzute de lege în scopul înregistrării hotărârilor la Registrul Comerțului.

Dat fiind faptul că la Mangalia sunt două șantiere navale și, din păcate, se fac de multe ori confuzii, trebuie să precizăm că Șantierul naval 2 Mai SA Mangalia deține 49% acțiuni din DMHI. Iar Santierul Naval Mangalia este șantierul militar, un alt șantier, fără nici o legătură cu DMHI.

Nimic de zis, este o ședință așteptată de toți salariații șantierului… Numai că numărul celor angajați la DMHI s-a redus foarte mult în ultimele luni. Potrivit liderului de sindicat al Sindicatului Liber Navalistul, Laurențiu Gobeajă,  de la 1 septembrie 2017 și până la 31 ianuarie 2018, 335 de persoane au părăsit șantierul.

”Anul trecut erau în jur de 2500 de angajați, iar acum sunt în jur de 1600. Din luna decembrie a anului trecut, ritmul de plecare din șantier a crescut dramatic dat fiind faptul că negocierile dintre șantier și Damen nu s-au finalizat încă.”, ne-a spus Laurențiu Gobeajă.

Din păcate, din partea Ministerului Ecopnomiei nu au venit încă veștile privind încheierea negocierilor cu șantierul Damen. Până acum, angajaților de la Mangalia li s-au transmis doar banalități, că se continuă dialogul cu Damen, că sunt în discuții avansate, că vor finaliza curând… Din păcate, acesta este mesajul pe care angajații îl primesc de mai multe luni…

Mai jos aveti convocatorul:

STNM Raport Curent Convocare AGEA Santierul Naval 2 Mai SA Mangalia 21.06.2018 1

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

O motociclistă a fost rănită pe podul rutier de la Doraly.

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei după amiezi, în municipiul Constanța a avut loc un accident în care a fost implicată o femeie care conducea o motocicletă.

Iată cum s-a produs acest eveniment rutier, potrivit IPJ Constanța: În data de 26.06.2019, ora 17:35 o femeie, de 41 ani, a condus o motocicleta, pe Şoseaua Mangaliei din Constanţa, pe banda numărul 2, dinspre bd. 1 Mai către str. Pandurului şi ajungând pe podul rutier Doraly, din cauza nepăstrării unei distanţe de siguranţă, a intrat în coliziune faţă spate cu un autoturism, condus de o femeie, de 38 de ani, pe aceeaşi bandă si sens, care a redus viteza de deplasare.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului de motocicletă. Potrivit Serviciului de Ambulanță, are traumatism al membrului inferior, este conștient, stabil și a fost transportat la spital cu un Smurd B.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Comisarul de poliție Ivan Vasilică, noul comandant al Poliției Năvodari.

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Astăzi, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța s-a desfășurat concursul pentru ocuparea funcției de șef Poliție oraș Năvodari.

A fost declarat admis comisar de poliție Ivan Vasilică, acesta obținând nota 8.20.

Ofițerul este încadrat în Poliție din anul 1996 și a activat doar în cadrul I.P.J. Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

De mâine, peste 180 de polițiști din țară vor fi delegați în stațiunile de pe litoral

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Și în acest an, Poliția Română a luat măsuri suplimentare pentru siguranța cetățenilor, prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, în Sezonul Estival 2019.

De mâine, peste 180 de polițiști vor fi delegați din teritoriu și vor acționa suplimentar față de dispozitivul curent, în zona stațiunilor de la Marea Neagră, pentru ca turiștii să-și petreacă vacanța în siguranță.

Astfel, în perioada 27 iunie – 4 septembrie a.c., pe lângă dispozitivul de siguranță publică asigurat de structurile teritoriale din județul Constanța, vor acționa polițiști din țară, de la formațiunile de ordine publică, investigații criminale și criminalistică, pentru a acorda sprijin colegilor constănțeni.

Pe durata întregului sezon estival, polițiștii vor desfășura activități pentru combaterea infracționalității stradale, traficului și consumului de droguri, prostituției și proxenetismului.

În plus, polițiștii vor monitoriza permanent stările conflictuale și persoanele cunoscute cu un comportament social agresiv, pentru a preveni actele de violență, inclusiv cea intrafamilială.

De asemenea, vor fi derulate mai multe campanii pentru informarea turiştilor cu privire la prevenirea furturilor din camerele de hotel, din autoturime, de pe plajă, a dispariţiilor de minori şi a prevenirii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice.

”Pentru petrecerea unui sezon estival în siguranță, polițiștii vă recomandă:

• Indiferent unde vă petreceți vacanța, fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute şi nu vă lăudaţi sau nu vă expuneţi bunurile de valoare deoarece, printre amabili şi binevoitori, puteţi întâlni şi persoane rău intenționate!
• Când mergeți la plaja, luaţi cu dumneavoastră sumele strict necesare pentru cumpărături sau plăţi curente!
• Când parcați autoturismul, nu lăsaţi în interior genţi sau sacoşe, chiar dacă nu conţin bunuri de valoare, deoarece pot atrage atenţia infractorilor!
• Nu lăsaţi copiii să se joace nesupravegheați, mai ales în zonele aglomerate!
• Spuneți-le copiilor că au voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră!

Nu uitați: polițiștii sunt prietenii copiilor! Învățați-i să apeleze la polițiști ori de câte ori au nevoie de sprijin!”, precizează Biroul de presă al IPJ Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: