Connect with us

Actual

O pălărie mult prea mare! Sau …despre Polaris!

Maria Ionescu

Publicat

la

Compania Polaris, care se prezintă drept ”una dintre cele mai mari companii de prestare servicii de salubrizare existenta pe piata de profil din Romania” și-a început activitatea de salubrizare în anul 1998, pentru început în municipiul Constanța. Era pe vremea când Primăria era condusă de Radu Mazăre. Mă rog, fusese organizată o licitație deschisă, pe care Polaris a câștigat-o. De-a lungul anilor, compania și-a extins activitatea în alte 8 orașe din județ și din țară: Arad, Târgu Jiu, Eforie, Năvodari, Mangalia, Alba Iulia,Bumbesti Jiu, Slobozia, precum și în județele Teleorman și Timiș. Probabil în restul țării se descurcă cu mult mai bine decât o face în municipiul Constanța. Ori poate nu! De fapt, la Constanța știm cum anume se deszăpezesc străzile și la cât timp se adună gunoaiele. Am vrut să știm, de asemenea, cum arată restul orașelor în care compania asigură servicii de salubritate. Motiv pentru care nu am contactat cunoștințe din vestul țării, nici din sud, unde nu au fost ninosori și viscole precum la Constanța. Dar am luat legătura cu persoane din județul Ialomița, pentru a vedea cum stau lucrurile la Slobozia. Se știe că și acolo iarna este grea. Așa cum ne așteptam, surse demne de încredere ne-au declarat, sub rezerva anonimatului, că drumurile din oraș sunt ”relativ practicabile” și că se circulă ”greu, în condiții de iarnă”. Adică, precum la Constanța – greu, în condiții de iarnă. Nu cred că mai este cazul să-mi expun punctul de vedere vizavi de modul în care s-a făcut deszăpezirea la Constanța. Da, ei au lucrat non-stop, nu pot contesta acest lucru. Numai că personalul angajat și vehiculele cu care s-a lucrat au fost total insuficiente. Este adevărat că nimeni nu se aștepta la o asemenea vreme, mai ales că în ultimii ani astfel de episoade au fost mult mai rare și mult mai mici. Dar, iarna e iarnă și trebuie să o luăm ca atare.

Comunicate venite cu întârziere

Nu știu cum se face dar la Polaris nici măcar comunicatele de presă nu pot ajunge la timp în posesia jurnaliștilor. Astăzi, 18 ianuarie, compania a publicat pe site o informare. Dar citind-o, am realizat că aceasta fusese scrisă cu o zi în urmă. De ce nu fusese publicată tot atunci este greu de precizat. Iată ce spune: ”In urma ninsorilor din noaptea trecuta, 16.01.2017, Polaris M Holding a continuat operatiunea de pluguit zapada de pe arterele unde acest lucru a fost necesar. De asemenea, compania de salubrizare a procedat la imprastierea a 350 tone material antiderapant pentru combaterea poleiului si prevenirea formarii podurilor de gheata. Pe parcursul zilei de astazi, 17.01.2017, Polaris a intervenit cu 29 de incarcatoare frontale, in vederea degajarii zapezii de pe arterele principale, si 28 de autobasculante pentru indepartarea depozitelor de zapada. Astfel, incepand cu data de 12.01.2017, de cand a inceput operatiunea de incarcare si transport zapada au fost adunati si transportati aproximativ 17.000 metri cubi de zapada de pe domeniul public. Compania Polaris se afla in continuare in comandament de iarna, si asigura toti cetatenii ca este pregatita sa intervina cu forta umana si utilaje in cazul in care ninsoarea va continua in urmatoarele zile in municipiul Constanta.” Mai puteți comenta ceva?

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Se modifică scenariile! Ce elevi merg de luni la școală

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Se modifică scenariile pe baza cărora elevii merg la școală fizic. În scenariul 3, în care până acum mergeau la școală doar elevii de ciclu primar și copiii de grădiniță, merg de acum înainte și elevii din anii terminali merg la școală, dar doar câte o jumătate de clasă fizic, ceilalți vor face ore online, potrivit ordinului comun al miniștrilor Sănătății și Educației consultat de Edupedu.ro. Documentul va fi publicat în Monitorul Oficial.

În continuare principalele modificări aduse de noul ordin comun, ordinului comun nr 3.235/93, cel emis în februarie pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

La articolul 2  alineatul (3) se modifică și va avea următorul cuprins:

„(3) Scenariul de funcţionare al unităţii/instituţiei de învăţământ pe parcursul anului şcolar/universitar se va actualiza săptămânal, cu referință la fiecare zi de vineri, în funcţie de evoluţia epidemiologică, prin raportare la prevederile art. 3, cu excepția depășirii pragului de 6 la mie unde intrarea în carantină se aplică imediat.”

Articolul 3 se modifică și va avea următorul cuprins:

,, (1) Consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ propune ISJ/ISMB aplicarea scenariului de organizare şi desfăşurare a cursurilor în unitatea de învăţământ, pe baza criteriului epidemiologic privind rata incidenţei cumulate la nivelul localităţii, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori, după cum urmează:

Scenariul 1

Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie

Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori

Scenariul 2

a)Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi  a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie;

b)Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000 dar mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori.

Scenariul 3

a)Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar;

b)Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a elevilor din clasele a VIII-a şi  a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie, cu prezența fizică de până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculați în  respectivele clase terminale;

c)Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu

Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de  3/1.000 locuitori dar mai mică de 6/1000 de locuitori.

Până acum, scenariul 3 prevedea că la școală merg doar elevii din clasele primare și copii de grădiniță.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Masca de protecție NU mai este obligatorie la școală în două situații

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Potrivit noului ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății, masca de protecție nu mai este obligatorie la școală, în timpul orelor de sport, dacă acestea sunt organizate în aer liber și nici la orele de studiu ale instrumentelor de suflat, la școlile vocaționale.

Litera b) punctul 2: „masca de protecţie este obligatorie pentru elevii din învăţământul primar, gimnazial şi liceal şi pentru studenţi şi va fi purtată în sălile de clasă, în timpul deplasării în incinta unităţii de învăţământ şi în timpul pauzelor, atât în interior, cât şi în exterior. La orele de specialitate din învățământul vocațional este obligatorie purtarea măștii de protecție, cu excepția orelor de studiu ale instrumentelor de suflat. În acest caz este necesară asigurarea de spații individuale pentru exersare”.

Sursa: stiripesurse.ro, sursa foto: edupedu.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Mâine puteți urmări două demonstrații la Delfinariu

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Delfinariul din Constanța vă așteaptă atât la antrenamente, cât și la demonstrații. Acestea din urmă pot fi văzute chiar mâine. Dacă antrenamentele au loc de luni până vineri, la orele 11.00 și 15.00, demonstrațiile cu delfini sunt programate sâmbătă și duminică, tot la orele 11.00 și 15.00. Se percepe o intrare de 12 lei pentru adulți și de 3 lei pentru elevi și studenți. Copiii până la 7 ani au acces gratuit.

„Vă mulțumim ca sunteți alături de noi în număr atât de mare! Vă așteptăm și mâine la demonstrațiile delfinilor la orele 11.00 și 15.00.“, se arată într-un mesaj al celor de la Delfinariu.

Sursa foto: Facebook/delfinariu

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: