Conecteaza-te cu noi

Politica

O viață mai bună pentru copiii cu dizabilități şi familiile lor, subiect de dezbatere în Senat

Published

on

negoi drepturile omului

Parlamentarul constănțean Remus Negoi (USR) spune că, în calitate de președinte al Comisiei pentru drepturile omului din Senat, a participat la o masa rotundă pe tema serviciilor şi soluțiilor prietenoase pentru copiii cu dizabilități şi familiile lor. Evenimentul a fost organizat împreună cu reprezentanța UNICEF în România.

„UNICEF a dezvoltat în ultimii ani în România mai multe proiecte pentru incluziunea socială a copiilor cu dizabilități şi pentru promovarea educației incluzive care sunt exemple de bună practică ce pot fi preluate și extinse la nivel național.

Conform Convenției cu privire la drepturile copilului, dreptul copiilor la joacă este un drept fundamental de care toți copiii trebuie să se bucure în toate spațiile special amenajate. Pentru copiii cu dizabilități este cu atât mai important să socializeze și să își dezvolte abilitățile psiho-motorii împreună cu ceilalți copii.

În acest sens, personal am depus anul trecut, împreună cu senatoarea Anca Dragu, un proiect de lege care urmărește ca autoritățile publice locale să fie obligate să adapteze regulamentele și planurile de amenajare prin amplasarea de echipamente specifice, pe lângă cele clasice, astfel încât să creeze locuri de joacă şi pentru activități recreativ sportive incluzive. Acestea oferă oportunități pentru copiii cu dizabilități de a se implica în experiențe benefice din punct de vedere al dezvoltării.“, a declarat senatorul Remus Negoi.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions