Conecteaza-te cu noi
stelian ion

Politica

Oamenii de afaceri din România, scrisoare către Guvernul Olandei: „Este timpul să descuiați poarta către Europa!“

Published

on

Guvernele statelor UE ar urma să voteze în decembrie, la Consiliul JAI, dacă România și Bulgaria vor fi primite în spațiul Schengen. Votul se va după 11 ani de amânare. În 2011, Olanda și Finlanda au „spus pas“ aderării țării noastre la Schengen. Acum, aceeași Olandă pare a se opune acestui deziderat, așteptat în special de mediul de afaceri. Asta pentru că, cel mai mare avantaj al acestei zone este legat de libertate totală de circulație dintr-o țară membră în alta a mărfurilor pe care le transportă. De aceea, sute de antreprenori români din comunitatea Romanian Business Leaders au transmis o scrisoare deschisă către Ambasadorul Regatului Țărilor de Jos, Roelof Sander van Ees, în care explică de ce România ar trebui să intre în Schengen. Oamenii de afaceri spun că Olanda conduce detașat clasamentul investițiilor străine pe baza țării de origine în România, cu 22 miliarde de euro în 2021, dublu față de Germania care este pe locul 2.

Iată scrisoarea completă:

„Scrisoare deschisă către

E.S. dl Roelof Sander van Ees, Ambasadorul Regatului Țărilor de Jos

Advertisement
palaz

Excelența voastră,

În numele a 350 de antreprenori români din comunitatea Romanian Business Leaders vă scriem cu solicitarea de a transmite mesajul nostru către Guvernul țării dumneavoastră. Informațiile pe care vi le transmitem nu sunt o noutate pentru domnia voastră, dar merită a fi spuse din nou.

Regatul Țărilor de Jos conduce detașat clasamentul investițiilor străine pe baza țării de origine în România, cu 22 miliarde de euro în 2021, dublu față de Germania care este pe locul 2. România a primit cu brațele deschise peste 5800 de companii olandeze care au ales să investească aici, de la industria berii, industria bancară, agribusiness, tehnologie, comerț, shipping și multe alte domenii, nume de companii mari care au ales să investească în România de foarte mulți ani. Oamenii de afaceri olandezi consideră că România este unul din cele mai bune locuri din regiune pentru investiții, ca dovadă că acestea cresc de la an la an.

Pe de altă parte, și noi, antreprenorii români, ne uităm cu mare interes spre Olanda. Nu aducem doar tineri români să studieze, ci și afaceri și fonduri de investiții românești au ales ca reședință țara dumneavoastră.

Aproape 90% din exporturile românești merg către piețele Uniunii Europene, în valoare de circa 60 de miliarde de euro, din care 85% sunt mașini și produse manufacturate, transportate prin puncte vamale care nu fac față. Zilnic în vămile din România înspre Europa sunt cozi de kilometri de mașini de transport de marfă. Pierderile acestora și pierderile companiilor a căror marfă este transportată, cauzate de staționarea uneori cu zilele la punctele de frontieră, sunt de sute de milioane de euro.

Advertisement
palaz

România nu este țara perfectă, dar…

– este țara cu a doua cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană;

– este țara cu a treia cea mai mare încredere în Uniunea Europeană;

– este una din țările de graniță ale Uniunii Europene, care, în această perioadă a războiului din Ucraina, și-a arătat fără dubii apartenența la valorile europene;

– este țara în care organizații ca Romanian Business Leaders cred în România și lucrează fără oboseală pentru ca aceasta să crească.

Advertisement
palaz

Și nu în ultimul rând, România este țara care îndeplinește condițiile tehnice de aderare la Spațiul Schengen. Noi, antreprenorii români, credem că România este pregătită și merită să intre în Schengen. Și alături de noi, cred același lucru și companiile multinaționale, și companiile olandeze, care au declarat că susțin fără șovăială acest lucru.

Excelența Voastră, mediul de afaceri din România crede că este timpul să descuiați poarta către Europa!“

Despre Romanian Business Leaders

Romanian Business Leaders (RBL) este vocea și vehiculul de acțiune al liderilor din mediul de business pentru construcția unei Românii în care generațiile viitoare să își dorească să trăiască. Misiunea RBL este ca România să devină o țară mai bună pentru afacerile responsabile și, în felul acesta, pentru toți românii. Proiectele Fundației se subscriu celor trei domenii pe care comunitatea RBL le consideră importante pentru schimbarea și dezvoltarea societății: antreprenoriat, educație și bună guvernare. Mai multe pe www.rbls.ro.

Sursa foto: presidency.ro

Advertisement
palaz

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions