Actual

Oamenii lui Gabriel Comănescu, posturi cheie în operațiunile petroliere la Marea Neagră

apr. 06, 2018 Mihaela Tîrpan

Două persoane care au deținut funcții importante în Grup Servicii Petroliere – firma milionarului constănțean Gabriel Comănescu – au fost propulsate în poziții cheie în cadrul Guvernului Dăncilă. Astfel, pe 15 martie 2018, Florin Radu Ciocănelea, care a fost chiar administrator în cadrul GSP, a fost numit consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al prim-ministrului. În aceeași zi, premierul l-a revocat din funcția de președinte al Autorității Competente de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră pe Iulian Offenberg. Postul eliberat prin revocarea lui Offenberg a fost ocupat, începând de ieri, de Gheorghe Constantin, la rândul său fost director în cadrul Grup Servicii Petroliere. Constantin a mai fost președintele autorității care reglementează operațiunile petroliere în sectorul românesc al Mării Negre, în anul 2016, însă a fost schimbat de fostul premier Mihai Tudose.
Autoritatea de reglementare offshore are un rol primordial în cadrul prospecțiunilor și exploatării resurselor de gaze naturale din Marea Neagră. La rândul ei, Grup Servicii Petroliere este implicată în operațiunile de prospecțiune din Marea Neagră, efectuând prestații de specialitate către grupurile americane ExxionMobil și Carlyle (Black Sea Oil&Gas SRL).

Comments

comments

Mihaela Tîrpan

About The Author

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!