Connect with us

Actual

Oare nu le putem exporta? De la începutul anului au fost adunate 21.265 de tone de alge!

Maria Ionescu

Publicat

la

 

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral continuă activitatea de inspecţie pe plajă şi acţiunea de strângere a algelor de pe întreg litoralul românesc. De la sfârşitul lunii iunie şi până în prezent,  inspectorii din cadrul A.B.A. Dobrogea-Litoral au efectuat 368 de controale şi au aplicat 42 de sancţiuni contravenţionale dintre care 12 avertismente şi 30 de amenzi în valoare de 91.000 de lei. Sancţiunile au fost aplicate pentru neaducerea la îndeplinire, la termenele stabilite, a măsurilor impuse anterior. Activitatea de inspecţie şi control a Compartimentului Inspecţia Teritorială a Apelor din cadrul A.B.A.D.L. constă în verificarea modului în care sunt respectate obligaţiile contractuale ale utilizatorilor de plajă, urmărind respectarea legislaţiei în domeniul gospodăririi apelor şi gospodării integrate a zonei costiere:

–  dotările de plajă cu respectarea suprafeţelor

–  gradul de igienizare

–  existenţa panourilor cu instrucţiuni privind utilizarea plajei

–  respectarea sectoarelor de agrement nautic pentru siguranţa turiştilor

Pe lângă această activitate, inspectorii analizează toate sesizările primite prin dispeceratul A.B.A.D.L.  sau de la alte instituţii.

În perioada sezonului estival, echipele de inspectori de la A.B.A. Dobrogea – Litoral sunt sprijinite în acţiunile de control de colegii de la cele zece Adminstraţii Bazinale de Apă din ţară şi de cei de la Administraţia Naţională „Apele Române”.

Rolul Inspecţiei din cadrul A.B.A. Dobrogea – Litoral este de îndrumare şi control şi nu de aplicare a unor măsuri coercitive, astfel că, în urma inspectării sectoarelor de plajă, se dau măsuri de remediere a deficienţelor constatate (igienizare defectuoasă, dezafectare, nerespectarea PUZ-ului, etc), iar dacă acestea nu sunt duse la îndeplinire operatorul de plaja este sancţionat. În ce priveşte fenomenul de înfloririre algală, în ultimele două săptămâni, acesta nu a mai avut aceeaşi intensitate ca la începutul lunii iulie, când numai din sudul litoralului s-au colectat peste 6.000 de tone de alge. Astfel că, de la începutul anului şi până în prezent, s-au adunat de pe întreg litoralul românesc 21.265 de tone de alge.

Colectarea depunerilor de alge de la linia ţărmului se face manual şi mecanizat cu ajutorul utilajelor din dotare. Angajaţii instiuţiei strâng algele depuse pe sectorele de plajă libere de contract (neînchiriate) şi intervin la linia ţărmului în zona sectoarelor închiriate doar atunci când intensitatea fenomenului algal depăşeşete capacitatea operatorilor de a le îndepărta. Pentru reducerea disconfortului produs turiştilor de fenomenul de înflorire algală, A.B.A. Dobrogea – Litoral acţionează în continuare în fiecare seară, în funcţie de necesitate, în medie cu 45 de muncitori şi peste 20 de utilaje (5 încărcătoare frontale, 5 tractoare cu remorcă, 7 basculante de diferite capacităţi, 4 buldoexcavatoare).

Strângerea algelor se face pe toata linia ţărmului din zona localităţii Năvodari şi până la Vama Veche, numai noaptea pentru a nu crea disconfort turiştilor aflaţi pe plajă în timpul zilei. Facem precizarea că, prezenţa algelor aduse de curenţii marini la ţărmul mării nu este dăunătoare sănătăţii.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Tulcea. Ambulanță care transporta o femeie însărcinată, blocată în zăpadă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, o femeie din județul Tulcea care era transportată la spital cu o ambulanță a trăit aventura vieții ei.

Jandarmii au intervenit pentru a scoate din nămeţi ambulanța care o transporta la spital pe femeia însărcinată, precum și pe alți trei bărbați care rămăseseră blocaţi cu maşinile în zăpadă.

Printr-o postare pe pagina de Facebook a instituției, Biroul de presă al Jandarmeriei Tulcea a anunțat că o ambulanţă, care transporta la spital o femeie însărcinată, a rămas blocată în zăpadă pe un drum din județ, între localitățile Nalbant și Cataloi.

”Ambulanța abia preluase o pacientă gravidă care a solicitat ajutor pentru a ajunge la maternitate întrucât urma să nască.

Jandarmii au participat la deblocarea ambulanței, care și-a continuat drumul pentru a transporta în siguranță femeia însărcinată.”, au precizat jandarmii tulceni.

Ei au făcut recomandarea să ascultăm cu atenţie previziunile meteorologice înainte de a pleca la drum.

”Echipați corespunzător autovehiculul cu anvelope de iarnă, circulați cu prudenţă și adaptați în permanenţă viteza la condiţiile meteo rutiere.”, au precizat reprezentanții Jandarmeriei Tulcea.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Intervenție în Portul Constanța. O persoană a căzut într-un siloz

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, în dana 18 a Portului Constanța a avut loc un grav accident.

Potrivit primelor informații, o persoană a căzut într-un siloz.

La fața locului intervin pompierii cu o autospecială de descarcerare grea, o autospecială de stingere cu modul de descarcerare și o ambulanță SMURD B.

Știre în curs de actualizare.

Update: În urmă cu puțină vreme, bărbatul a fost scos de către pompieri.

”S-a început protocolul de resuscitare. În sprijin se deplasează și un echipaj SMURD C.”, a precizat Anca Chiriță, purtător de cuvânt al ISU Constanța.

Update2: În urmă cu câteva minute, medicii care efectuau protocolul de resuscitare au fost nevoiți să declare decesul bărbatului de aproximativ 43 de ani.

Foto: ISU Constanța

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un bărbat beat a vrut să se arunce de pe un bloc din Constanța. Vezi de ce

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Azi-noapte, în jurul orei 02.00, polițiști din cadrul Secției 5 au fost sesizați, prin apel 112, despre faptul că o persoană ar tulbura ordinea și liniștea publică și ar amenința că se va arunca de pe terasa unui bloc din municipiul Constanța.

La fața locului au ajuns negociatori din cadrul IPJ Constanța, care l-au convins pe bărbatul de 28 de ani să renunțe la gestul său.

Surse demne de încredere au precizat, sub protecția anonimatului, că tânărul se afla  sub influența băuturilor alcoolice și era supărat ca a fost sancționat pentru nerespectarea măsurilor privind carantinarea municipiului Constanța.

Bărbatul în cauză a fost preluat de un echipaj al ambulanței și transportat la Spitalul Județean Constanța pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: