Connect with us

Politica

Oficial. Cîțu și-a anunțat candidatura la șefia PNL. Chițac și Lupu, printre susținătorii premierului

Publicat

la

Premierul Florin Cîțu și-a anunțat astăzi decizia de a candida la președinția PNL împotriva lui Ludovic Orban, precizând că partidul are nevoie de un suflu nou. Prim-ministrul a declarat la Consiliul Național al PNL că e nevoie de “un alt tip de politician”, în condiţiile în care România şi Europa se schimbă. Declarația a fost evident cu trimitere la Ludovic Orban, care și-a anunțat, la rându-i candidatura la șefia PNL. Potrivit stiripesurse.ro, printre liberalii care îl susțin pe Cîțu la șefia PNL se numără Vergil Chițac, primarul Constanței, și Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

„Am decis să mă înscriu în competiţia pentru preşedinţia Partidului Naţional Liberal. Vă mulţumesc că sunteţi azi alături de mine, când fac acest anunţ important pentru partid, pentru România şi pentru mine. Am decis să mă înscriu pentru competiţia pentru preşedinţia Partidului Naţional Liberal. Le mulţumesc şi liderilor politici puternici din PNL care au crezut în mine din primul moment în care m-am înscris în partid şi care şi astăzi mă susţin şi fac parte din echipa mea”, a declarat duminică Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă, citat de g4media.ro.

Premierul spune că are de partea lui votul a 30 de organizații pentru Congresul din septembrie.

 1. Raluca Turcan, ministrul Muncii, președinte PNL Sibiu
 2. Lucian Bode, ministru de Interne, președintele PNL Sălaj
 3. Virgil Popescu, ministrul Energiei, președintele PNL Mehedinți
 4. Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, senator de Dolj
 5. Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș și președinte PNL Maramureș
 6. Rareș Bogdan, europarlamentar și prim-vicepreședinte PNL
 7. Robert Sighiartău, deputat și secretar general PNL
 8. Dan Vîlceanu, deputat și presedintele PNL Gorj
 9. Alina Gorghiu, senatoare de Timiș
 10. Emil Boc, primar de Cluj-Napoca
 11. Daniel Buda, europarlamentar
 12. Adrian Cozma, deputat și președintele PNL Satu-Mare
 13. Cătălin Boboc, secretar de stat în Ministerul Muncii, președintele PNL Brăila
 14. Pavel Popescu, deputat, președintele PNL Sector 4
 15. Cristian Băcanu, deputat, președintele PNL Sector 5
 16. Mara Mareș, președinte TNL
 17. Vergil Chițac, primar Constanța
 18. Marcel Romanescu, primar Târgu-Jiu
 19. Gheorghe Flutur, președinte al CJ Suceava și președinte PNL Suceava
 20. Daniel Fenechiu, senator de Bacău
 21. George Lazăr, prefectul județului Neamț
 22. Tudor Polak, deputat și președinte al PNL Vaslui
 23. Alin Ignat, consilier de stat, prim-vicepreședinte TNL
 24. Gheorghe Pecingină, deputat de Gorj
 25. Daniela Câmpean, președintele CJ Sibiu
 26. Stelian Bujduveanu, viceprimar București
 27. Mara Calista, deputată de Neamț
 28. Mihai Lupu, președintele CJ Constanța
 29. Ștefan Stoica, deputat și președinte PNL Dolj
 30. Florin Roman, deputat și vicepreședinte PNL
 31. Ion Lungu, primarul municipiului Suceava
 32. Hubert Thuma, presedintele CJ Ilfov și președintele PNL Ilfov
 33. Victor Paul Dobre, vicepreședinte PNL
 34. Monica Anisie, senatoare și președinte PNL Sector 2
 35. George Tuță, deputat de Ilfov
 36. Cristian-Augustin NICULESCU-ŢÂGÂRLAŞ, senator de Maramureș.

Sursa: stiripesurse.ro, g4media.ro

Comments

comments

Politica

Liberalii cer USR-PLUS să se întoarcă la guvernare, dar ”fără precondiții inacceptabile”

Publicat

la data de

Scris de

Conducerea PNL a adoptat, sâmbătă, o rezoluție prin care liberalii cer USR PLUS la dialog „fără precondiții inacceptabile” și le cere să se dezică de AUR, formațiune „cu apologeți ai legionarismului sau ai comunismului, cu susținători ai lui Corneliu Zelea Codreanu sau Nicolae Ceaușescu”. Totodată, la propunerea președintelui PNL, Ludovic Orban, conducerea PNL a decis respingerea oricărei formule de colaborare cu PSD pentru guvernare.

Textul rezoluției:

Rămânem ferm angajați în actul guvernării României.

Asigurăm cetățenii și mediul de afaceri, care au exprimat îngrijorări cu privire la stabilitatea politică din România, că suntem perfect conștienți de responsabilitățile PNL și că toate eforturile noastre sunt îndreptate către asigurarea stabilității și funcționarea cât mai bună a guvernării, dincolo de orice dispută de pe scena politică.

Salutăm recenta aprobare în Guvernul României a Programului național de investiții „Anghel Saligny” și considerăm acest program o soluție bună și necesară pentru modernizarea țării, pentru dezvoltarea multor comunități locale.

Solicităm Guvernului României luarea tuturor măsurilor posibile pentru a proteja cetățenii în contextul scumpirilor care au avut loc în sectorul energetic și care le afectează nivelul de trai.

Reafirmăm susținerea categorică pentru parteneriatul dintre partidul nostru și președintele României, Klaus Iohannis. Acest parteneriat este esențial pentru buna conducere a României, pentru succesul guvernării liberale și pentru credibilitatea ei în plan intern și extern.

Cerem clasei politice din România, tuturor partidelor care se definesc drept democratice, să izoleze ferm extremismul politic și să refuze orice colaborare cu extremiștii, colaborare care nu face decât să credibilizeze ideologii nocive și să erodeze democrația. Niciun interes de partid nu poate justifica alianțe cu cei al căror ultim obiectiv este, de fapt, distrugerea democrației românești.

Facem apel la denunțarea imediată și totală de către USR PLUS a oricărei colaborări sau acțiuni politice comune cu Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), o formațiune extremistă, xenofobă și anti-europeană. Niciun partid care se pretinde democratic și pro-european nu poate intra în parteneriate de vreun fel – fățișe sau tacite – cu apologeți ai legionarismului sau ai comunismului, cu susținători ai lui Corneliu Zelea Codreanu sau Nicolae Ceaușescu.

Invităm USR PLUS la un dialog direct, nemijlocit, fără precondiții inacceptabile, pentru a reconstrui încrederea și a reface majoritatea parlamentară creată imediat după alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020.

Reamintim tuturor membrilor PNL obligația lor de corectitudine față de partidul din care fac parte, obligație care include solidaritatea cu echipa guvernamentală liberală și susținerea Guvernului condus de PNL, în fața celor care îl atacă în mod politicanist și care urmăresc să-l slăbească ori să-l demită.

Mandatăm premierul Guvernului României, Florin Cîțu, pentru a lua măsurile și deciziile necesare pentru asigurarea în continuare a stabilității guvernamentale și pentru respingerea tentativelor parlamentare de demitere a Guvernului prin moțiune de cenzură.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Cîțu: „Dacă miniștrii nu primesc votul Parlamentului, propun alte persoane“

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Florin Cîțu a declarat sâmbătă că va propune alți miniștri dacă propunerile nu vor fi acceptate de parlamentari. Procedura nu are legătură cu încredea în Guvern, a spus prim-ministrul. Premierul Florin Cîțu consideră că astfel respectă prevederile constituționale, scrie Mediafax.

„Eu voi respecta Constituția, merg în Parlament pentru votul miniștrilor… Voi veni cu noi propuneri (n.r.dacă miniștrii nu trec de votul parlamentarilor)… Este clară Constituția, nu știu de ce avem astfel de discuții”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul susține că votul din Parlament nu are legătură cu încrederea în Guvernul pe care-l conduce.

„Este un vot pentru miniștrii, nu are legătură cu încrederea în Guvern. Noi nu interpretăm Constituția, noi o aplicăm”, a precizat Cîțu.

Declarațiile au fost făcute la Palatul Parlamentului înainte de ședința Biroului Permanent al PNL.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Felix Stroe: „Patru din zece români nu vor putea să-și încălzească locuința la iarnă“

Publicat

la data de

Scris de

Senatorul de Constanța al PSD Felix Stroe a declarat, astăzi, că social-democrații propun un proiect de lege privind plafonarea pentru o perioadă de șase luni, la o medie pe ultima jumătate de an, a prețului la energie, electrice și gaze. Stroe a spus că Guvernul Cîțu trebuie să urmeze exemplu altor state democratice din vestul Europei care au aplicat aceeași măsură. El a afirmat că situația este agravată de lipsa măsurilor pe care guvernul ar trebui să le ia, pentru protejarea propriei populații, așa cum deja au procedat alte guverne europene!

„Li s-a permis furnizorilor de utilități să procedeze la debranșări, deși acest lucru era interzis prin lege în pandemie. Dar nu tuturor… furnizorilor de apă nu, deși au de recuperat sume uriașe, mai ales de la unii agenți economice. Să aibă oare legătură cu întâlnirile de la Cotroceni cu ANUMIȚI CEO ai marilor companii?

PSD va depune un proiect de lege privind plafonarea prețului la energie în România. Principiile de bază sunt următoare: plafonarea pentru șase luni a prețului, la o medie pe ultimele șase luni de la momentul intrării în vigoare a legii.

Va fi creat un fond la Ministerul Energiei care să compenseze pierderile la furnizori, contul acela va fi alimentat de către bugetul de stat, o parte, şi o parte de către sumele luate de la producătorii de energie, 50% din profitul fiscal declarat. Atragem atenția guvernului că aceasta este o soluție temporară, o soluție la adăpostul căreia guvernul trebuie să se apuce un pic de treabă”.

Dacă şi acum guvernul muribund Cîțu va scăpa din mână lucrurile, ele vor avea efecte în economie pe ani de zile, pentru că toate produsele finite şi subprodusele vor îngloba preţul acesta mărit al energiei şi se va rostogoli, va crea acel efect de bulgăre de zăpadă, iar tot ceea ce înseamnă economie românească va ieși din orice zonă de competitivitate, iar produsele de strictă necesitate vor nenoroci efectiv viața de zi cu zi a românilor.

Patru români din zece nu vor putea să-şi încălzească locuința la iarnă şi nici nu-şi vor putea plăti facturile la zi, potrivit Asociației Energia Inteligentă. Numărul este dublu faţă de anul trecut!“, a spus Stroe.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: