Connect with us

Administratie

Oficial! Constănțenii vor putea închiria al doilea loc de parcare, iar mașinile hibrid vor avea parcare gratuită

Published

on

Oficial, consilierii locali din Constanța au votat, astăzi, modificarea regulamentului parcărilor din municipiu, la propunerea aleșilor USR și PNL. În principal, principalele modificări sunt:

  • Menținerea gratuității parcării, în intervalul orar 20:00 – 08:00, în weekend și de sărbătorile legale.
  • Introducerea de noi abonamente pentru zona 0 și zona 1, abonamente zilnice și săptămânale, la valori mult mai mici decât dacă s-ar plăti tariful orar. Un abonament în Zona 0 pentru o zi este de 30 de lei și 100 de lei pentru șapte zile. În schimb, un abonament de o zi pentru Zona 1 va fi de 15 lei, iar pentru șapte zile va fi de 75 de lei.
  • Introducerea de abonamente anuale pentru toate zonele.
  • Hotelierii vor putea închiria locuri de parcare cu abonamente de 199 de lei/lună.
  • Mamaia devine zona 2 cu tarifele aferente ( cu următoarele exceptii care rămân încadrate ca zona 0: parcarea supraetajata Albatros, Promenada 2 ( Castel pana la Iaki ), Zona Pasarela Hotel Rex, Zona Summerland. )
  • Cetățenii vor putea să închirieze al doilea loc de parcare doar dacă 31 martie sunt locuri libere și nu sunt depuse cereri pentru primul loc de parcare. Pentru al doilea loc de parcare, tariful de închiriere va fi dublu. Iată cum sună amendamentul: „18. Art. 14 alin. (1) se modifică și va avea următorul cuprins: Se poate atribui un al doilea loc de parcare de reședință pe unitate locativă/sediu/punct de lucru, dacă la data de 1 aprilie a fiecărui an există locuri disponibile în parcarea/zonă respectivă și toate cererile formulate anterior pentru atribuirea primului loc de parcare au fost soluționate. Soluționarea cererilor pentru rezervarea celui de-al doilea loc de parcare de reședință se face în ordinea înregistrării solicitărilor. Cuantumul taxei pentru cel de-al doilea loc de parcare este dublul cuantumului taxei pentru rezervarea primului loc de parcare, așa cum acesta este stabilit anual prin hotărârea Consiliului Local privind impozitele și taxele locale la nivelul municipiului Constanța.“

Noile modificări intră în vigoare la 5 zile de la comunicarea către Prefectură.

Întregul proiect poate fi citit aici:

Download (PDF, 1.23MB)

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta