Conecteaza-te cu noi

Actual

Oficial din partea IPJ Constanța. Cum s-a produs accidentul mortal de la Corbu

Published

on

Astăzi, în jurul orei 8:30, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier, pe DJ 226, în localitatea Corbu.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că impactul s-a produs între 2 autoturisme, conduse de o femeie de 42 de ani, respectiv un bărbat, de 66 de ani.

În urma impactului, a rezultat decesul la fața locului a conducătorului auto, a pasagerului din față de 44 de ani și rănirea gravă a pasagerului din spate de 15 ani, toți din cel de-al doilea autoturism.

Totodată a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătoarei auto din primul autoturism.

Advertisement

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Polițiștii fac apel la participanții la trafic:  Respectarea legislației rutiere salvează vieți 

Acțiunile polițiștilor de la rutieră au drept scop prevenirea evenimentelor grave din trafic, iar respectarea regulilor de circulație de către toți cetățenii ar reduce semnificativ tragediile care se întâmplă în jurul nostru.

Deși statistica ne arată că numărul și consecințele accidentelor rutiere sunt în scădere, dramele care se întâmplă pe drumurile din țară ne cutremură de fiecare dată.

De aceea, facem un apel la toți participanții la trafic să circule cu respectarea legii – doar așa putem fii cu toții în siguranță.

Advertisement

În perioada 1 ianuarie – 30 august 2022, la nivel național, au fost înregistrate 78 de accidente, soldate cu decesul a 52 de persoane și rănirea gravă a altor 35.

Comparativ cu aceeași perioadă din anul 2021, au fost înregistrate cu 6 mai puține accidente (+8,33%), cu 2 mai puține persoane decedate (+4%) și cu 12 mai puține persoane rănite grav (34,28%) .

Principalele 2 cauze de producere a accidentelor rutiere grave au fost traversare neregulamentară pietoni (17.94%), fiind înregistrate 14 accidente grave, soldate cu decesul a 6 persoane și rănirea gravă a altor 8, viteza neadaptată la condițiile de drum (15.38%), fiind înregistrate 12 accidente grave, soldate cu decesul a 12 persoane și rănirea gravă a altor 11.

De asemenea, printre principalele cauze de producere a accidentelor rutiere grave sunt și alte preocupari de natură a distrage atenția (11.53%), rezultând 9  accidente, soldate cu decesul a 7  persoane și rănirea gravă a altor 5, neacordare prioritate vehicule (7.69%), fiind înregistrate 6 de accidente, soldate cu decesul a 3  persoane și rănirea gravă a altor 4 și conducere fără permis (6.41%), fiind înregistrate 5  accidente, soldate cu decesul a unei persoane și rănirea gravă a altor 5.

Accidentele produse pe fondul primelor cinci cauze reprezintă 63,6% din totalul accidentelor rutiere grave.

Advertisement

Totodată, cele cinci cauze menționate anterior au generat 55.76% din totalul deceselor, traversare neregulamentara pietoni 11.53%, viteza neadaptată la condițiile de drum 23.07%, alte preocupări de natură a distrage atenția 13.46%, neacordare prioritate vehicule 5.76%, conducere fără permis 1.92%.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere, au fost desfășurate  188 acțiuni, dintre care 17 privind indisciplina pietonilor, 48 pentru respectarea regimului legal de viteză, 5 privind indisciplina bicicliștilor, 9 pentru acordarea priorității de trecere vehiculelor, 12 pentru acordarea prioritații de trecere pietonilor, alcool/droguri 27 ,18 pentru transport mărfuri/persoane, 7 pentru depășire și alte acțiuni.

Astfel, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002, au fost aplicate 10.421 sancțiuni, dintre care 548 pentru indisciplina pietonilor, 3736 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 61 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 188 pentru indisciplina bicicliștilor, 99 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor.

De asemenea, au fost reținute 2297 de permise de conducere, dintre care 787 pentru nerespectarea regimului legal de viteză (705 pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h și 82 pentru depășirea cu mai mult de 70 km/h), 97 pentru consumul de alcool (contravenție), 61 pentru neacordare prioritate de trecere pietonilor și 99 pentru neacordare prioritate de trecere vehiculelor.

La nivelul județului Constanța, polițiștii au retras 711 certificate de înmatriculare/înregistrare, dintre care 400 pentru deficiențe tehnice, iar restul de 311 pentru alte situații, fiind retrase, totodată, și 52 de placuțe de înmatriculare.

Advertisement

De asemenea, au fost constatate 437 de infracțiuni la regimul rutier, dintre care 151 conducere fără permis (art. 335), 242 conducere sub influența unor substanțe psihoactive și alcool (art. 336) și 44 alte infracțiuni la regimul rutier.

Acțiunile polițiștilor pentru siguranța rutieră vor continua.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions