Conecteaza-te cu noi
SEAS

Politica

Oficial! Făina de insecte, INTERZISĂ în produsele tradiționale românești. Iohannis a promulgat legea

Published

on

faina insecte

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, astăzi, legea care se interzice făina de insecte în produsele tradiționale. Este vorba de decretul pentru promulgarea Legii privind reglementarea utilizării unor alimente noi autorizate în prepararea/producerea produselor alimentare, precum și a etichetării și comercializării acestor produse pe teritoriul României (PL-x 493/12.09.2023).

Legea a fost votată pe 29 noiembrie, de Camera Deputaților, for decizional, cu 171 de voturi „pentru”, două „contra” și 41 de abțineri.

„Proiectul de lege are ca obiect reglementarea utilizării făinii de insecte în ceea ce privește prepararea şi comercializarea produselor alimentare pe teritoriul României, ca urmare a autorizării introducerii pe piață ca alimente noi, provenite din spațiul Uniunii Europene, prin introducerea obligației pentru operatorii economici de a asigura consumatorilor informații clare şi complete cu privire la produsele alimentare ce sunt sau conţin făină / anumite specii de insecte”, potrivit raportului din comisiile de specialitate din Camera Deputaților.

Inițiatorii proiectului sunt premierul Marcel Ciolacu și parlamentarii Alfred Simonis, Ștefan-Radu Oprea și Diana Tușa.

faina gandaci faina gandaci

Sursa foto: freepik.com

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions