Connect with us

Administratie

Oficial! Gigacaloria a fost MAJORATĂ de la 598 de lei la 1.034,78 de lei. Populația va plăti tot 250 de lei

Publicat

la

E oficial! Prețul prețului local al energiei termice furnizată de către Societatea Termoficare Constanța SRL a fost majorat de la 598 de lei la 1.034,78 de lei/gigacalorie. Proiectul a fost votat astăzi cu majoritate de voturi în Consiliul Local Constanța și se va aplica retroactiv de la 1 septembrie. Proiectul a fost votat cu 19 de voturi „pentru“ (PNL și USR) și 8 voturi „împotrivă“ (PSD). A fost cea de-a treia tentativă a primarului Chițac de a majora prețul gigacaloriei. Inițial, Chițac a spus că „prețul crește influențat de costul materiei prime și al pierderilor și că acesta trebuie să acopere costurile reale ale serviciilor prestate.“ Numai că în ședința CLM din septembrie, același primar a spus că prețul gigacaloriei se mărește pentru a putea acoperi pierderile pe rețea și pentru ca CET să nu intre în faliment. Chițac a reiterat în ședința de azi că acest preț de 1.034 de lei este prețul real și că „nu avem ce să facem“.

Tot în ședința de azi, aleșii locali au votat un proiect de hotărâre privind stabilirea prețului local pentru populație al energiei termice furnizată de către Societatea Termoficare Constanța SRL și a subvenției unitare acordată populației pentru perioada 01.11.2021 – 31.03.2022, în municipiul Constanța. Concret, prețul pe care populația îl va plăti pentru o gigacalorie va fi de 250 de lei, iar diferența până la 1.034 de lei să fie suportată de la bugetul local. Prețul va intra în vigoare abia de la 1 noiembrie și va fi valabil până la 31 martie 2022. Proiectul a fost votat cu 19 voturi „pentru“ (PNL și USR) și 8 voturi „abțineri“ (PSD).

La acest punct, consilierii social-democrați au solicitat ca prețul pentru populație să scadă la 230 de lei, propunere care a fost respinsă la vot.

Nivelul de 250 de lei/gigacalorie a fost o cerință a USR în negocierile cu PNL, în condițiile în care liberalii lui Chițac au insistat vehement ca și prețul pentru populație să crească. Inițial au propus ca prețul gigacaloriei pentru populație să fie de 325 de lei, iar apoi au scăzut la 300 de lei. După mai multe discuții între USR și primarul Chițac, edilul a acceptat ca prețul pentru populație să rămână la 250 de lei, așa cum a fost și până acum.

„Constănțenii vor plăti gigacaloria tot 250 lei.
Decizia a fost luată în ultima întâlnire a alianței PNL – USR și vine ca urmare a consultării specialiștilor din Primăria Constanța și din instituțiile subordonate Consiliului Local Constanța. Alături de argumentele specialiștilor, decizia de menținere a prețului de 250 lei pentru o gigacalorie plătit de populație vine și în urma unei susțineri financiare de 10.000.000 de lei din partea Guvernului României. Subliniem faptul că prețul real al gigacaloriei este de 1.034 lei și diferența până la 250 lei este suportată de autoritățile locale.“, spun cei de la USR.

Comments

comments

Administratie

Cinci noi medici pediatri vor asigura gărzi permanente la Centrul de Sănătate din Năvodari

Publicat

la data de

Scris de

Cinci medici pediatri au început din această lună activitatea la punctul UPU-SMURD din cadrul Centrului Multifuncțional de Sănătate Năvodari, urmând să asigure permanența pentru micuții pacienți care au nevoie rapidă de un consult medical.

Examenul pentru posturile disponibile s-a finalizat luna trecută, fiind ocupate 5 din cele 6 posturi scoase la concurs de către conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.

„Noilor medici le urăm bun venit în echipă și spor la treabă! Centrul Multifuncțional de Sănătate Năvodari face parte din structura SCJU “Sf. Apostol Andrei” Constanța și oferă servicii medicale gratuite în regim ambulatoriu dar și în regim de urgență, în cadrul punctului extern UPU-SMURD, doar pentru cazurile care reprezintă urgențe  minore. Cazurile grave vor fi redirecționate către Unitatea Primiri Urgențe din cadrul SCJU Constanța.“, notează conducerea Spitalului Județean.

Conducerea Primăriei Năvodari notează că le urează bun venit și mult succes celor cei 5 medici pediatri vor asigura permanența pentru micuții pacienți care au nevoie rapidă de un consult medical, la punctul UPU-SMURD Năvodari din cadrul Centrului de Sănătate Multifuncțional! În cadrul punctului extern de lucru UPU-SMURD Năvodari sunt tratate urgențele minore pediatrice, pacienții în stare gravă sau cu risc de agravare (cazurile de cod galben și roșu) vor fi preluați și transportați direct către UPU Constanța.

„Obiectiv îndeplinit: 5 noi medici pediatri la Năvodari, gărzi permanente pe Pediatrie la Centrul de Sănătate. Le urez bun venit și mult succes celor 5 noi medici pediatri care, începând de astăzi, s-au alăturat echipei UPU-SMURD Năvodari din cadrul Centrului de Sănătate. Astfel, cu data de astăzi, orașul Năvodari va avea 24h/24h, 7 zile/săptămână, servicii medicale pe Urgență Pediatrie. Puteți veni cu cei mici la spitalul nostru la orice oră, vor fi gărzi permanente! Bine de știut: Pacienții în stare gravă sau cu risc de agravare (cazurile de cod galben și roșu) vor fi preluați și transportați direct către UPU Constanța.“, a spus primarul Florin Chelaru.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Năvodari angajează îngrijitori pentru persoane vârstnice la domiciliu

Publicat

la data de

Scris de

Viceprimarul orașului Năvodari, Costel Aurelian Dumitrașcu, anunță că autoritatea publică locală angajează îngrijitori pentru persoane vârstnice la domiciliu.

„Este nevoie să suplimentăm personalul din cadrul Direcției Asistență Socială, Compartimentul de Îngrijire Vârstnici la domiciliu. Îngrijitorii din cadrul Unității acordă beneficiarilor care și-au pierdut autonomia funcțională din cauze fizice sau psihice, sprijin pentru asigurarea igienei corporale, îmbrăcare și dezbrăcare, hrănire și hidratare, asigurarea igienei eliminărilor, transfer și mobilizare, comunicare, prepararea hranei, efectuarea de cumpărături, activități de menaj, spălătorie și altele. În această perioadă, puteți depune dosarele pentru ocuparea unor posturi vacante scoase la concurs de către Primăria Năvodari.“, spune Primăria.

Iată anunțul complet al Primăriei:

Anunt organizare concurs pentru ocupare posturi vacante contractuale, in data de 21 iulie 2022 (proba scrisă și proba practică)

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. Mai multe mașini abandonate pe domeniul public, ridicate de Poliția Locală

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța anunță că în perioada 27 – 29 iunie, Direcția Generală Poliția Locală a desfășurat o nouă acțiune de eliberare a domeniului public de vehiculele abandonate și fără stăpân. Astfel, din cele 26 de autovehicule pentru care primarul Vergil Chițac semnase dispoziție de ridicare de pe domeniul public, conform Legii nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale, 12 autovehicule au fost ridicate de proprietari, iar 14 au fost ridicate și depozitate într-un spațiu special amenajat de reprezentanții municipalității.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: