Connect with us

Politica

OFICIAL PNL – USR-PLUS – UDMR și-au împărțit ministerele. Stelian Ion, favorit la Justiție

Tatian Iorga

Publicat

la

Ludovic Orban a anunțat, vineri seara, că negocierile pentru structura guvernului s-au încheiat, iar Florin Cîțu este premierul sprijinit de PNL, USR-PLUS și UDMR. PNL va primi șefia Camerei Deputaților, iar USR-PLUS pe cea a Senatului, iar guvernul va avea 18 miniștri, cu doi vicepremier.

”Cele 3 formațiuni politice au ajuns la o înțelegere în ceea ce privește structura Guvernului și pozițiile care vor fi ocupate de cele 3 formațiuni pentru cele mai importante funcții în stat. Florin Cîțu este candidatul la funcția de prim-ministru susținut de PNL, UDMR și USR-PLUS.

Președintele Senatului va aparține unui candidat de la USR-PLUS, președinția Camerei va merge la PNL.

Vom avea 2 vicepremieri și un guvern cu 18 ministere: 9 ministri pentru PNL, 6 de la USR-PLUS, 3 la UDMR.”, a spus Ludovic Orban.

Premier: Florin Cîțu (PNL)

Vicepremieri: Dan Barna (USR PLUS), Kelemen Hunor (UDMR)

PNL

Apărare

Externe

Finanțe

Interne

Educație

Energie

Agricultură

Cultură

Muncă

USR-PLUS

Justiție

Transporturi

Sănătate

Cercetare, inovare și digitalizare

Economie

Antreprenoriat și IMM

UDMR

Dezvoltare, Lucrări Publice și Administrație

Mediu, Ape și Păduri

Sport și Tineret

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Politica

Mihai Vîlcu este nominalizarea pentru subprefect din partea USR-PLUS Constanța

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

În urma negocierilor dintre PNL și USR-PLUS, la Constanța, Alianța va avea un post de subprefect. După ce liderii Organizației de la Constanța ai USR-PLUS au anunțat că au 3 nume pentru acest post: Dumitru Paris, Anca Mănăilă și Mihai Vîlcu, Biroul Național al partidului a decis ca viitorul subprefect al Constanței din partea USR-PLUS va fi Mihai Vîlcu, consilier local la Ghindărești. Acesta a candidat în toamna anului trecut la funcția de primar al comunei. Cel mai probabil, Mihai Vîlcu o va înlocui în funcția de subprefect pe Aura Bozdoacă, care a fost susținută de PMP.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Guvernarea PNL: Datoria statului a crescut cu 124 de MILIARDE de lei în doar un an

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Datoria guvernamentală a ajuns la finele lui 2020 la 498,3 miliarde lei şi la o pondere de 47,7% din PIB, faţă de 35,3% din PIB cât reprezenta în 2019, arată datele publicate de Ministerul de Finanţe.

În 2019, datoria administraţiei publice se ridica la 373 miliarde lei, conform Mediafax.

Cea mai mare parte a datoriei aparţine adminsitraţiei publice centrale, în sumă de 482 miliarde lei, restul fiind în contul administraţiei locale.

Din suma totală datorată la finele anului trecut, 480 miliarde lei au scadenţa pe termen mediu şi lung.

Din punct de vedere al instrumentelor, cea mai mare parte, respectiv 417 miliarde lei sunt titluri de stat vândute de Finanţe, iar 69 miliarde lei împrumuturi şi 11,4 miliarde lei numerar şi depozite.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Conferință internațională pentru legalizarea canabisului în scop medical

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Ieri, 23 februarie a avut loc prima conferință internațională din România pe tema utilizării canabisului medicinal. Cu toată deschiderea și tot suportul pentru acest demers am primit răspunsuri și explicații despre importanța canabisului medicinal și din partea altor invitați din domeniul legislativ, economic sau farmaceutic.

Proiectul de lege pentru legalizarea canabisului medicinal care se află pe ordinea de zi în Camera Deputaților este o inițiativă extrem de importantă care vine în sprijinul multor pacienți, suferinzi de multiple afecțiuni ce au dreptul la un tratament cu reale și dovedite beneficii.

“Conferința a creat contextul științific și profesional pentru ca toți factorii decidenți din Parlament, indiferent de culoarea politică să afle din experiența altor state din lume și să trateze cu seriozitate și responsabilitate acest proiect legislativ. Legalizarea canabisului în scop medical ar reprezenta o adevărată victorie pentru pacienții români care au tot atâtea drepturi ca cei din alte țări”, transmite Crestina Ileana Dumitrache, deputat PSD și inițiator al acestui proiect legislativ.

Conferința  s-a desfășurat online pe platforma Zoom și a fost transmisă live pe facebook și youtube. A fost un maraton de prezentări susținute de unii dintre cei mai prestigioși medici și cercetători din România și din lume.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: