Conecteaza-te cu noi

Actual

OFICIAL! Școlile se redeschid din 8 februarie

Published

on

Decizie de ultimă oră la Cotroceni. Școlile se vor redeschide din 8 februarie, așa cum se vehicula pe surse încă din luna ianuarie. Decizia a fost luată în urmă cu puțin timp.

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, marți, de la ora 15.00, cu premierul Florin Cîțu, cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, pentru a decide despre redeschiderea școlilor în data de 8 februarie. La discuții au participat și medicii Raed Arafat și Adriana Pistol.

Concret, de luni, 8 februarie, în bănci vor veni elevii claselor I-IV, cei din clasele a VIII-a și  XII-a, conform scenariilor stabilite, precum și a incidenței cazurilor de covid din localități. De asemenea, și creșele și grădinițele își deschid porțile tot de luni.

Scenariile pentru redeschiderea școlilor:
  • În localitățile care se încadrează în “scenariul verde”, toate școlile ar urma să se redeschidă fizic.
  • În localitățile care se încadrează în “scenariul galben” vor merge la școală elevii din ciclul primar și cei din clasele a VIII-a și a XII-a, precum și copiii de grădiniță.
  • Dacă localitatea intră în scenariul roșu, continuă pentru un timp să meargă fizic la cursuri copiii de grădiniță și de ciclu primar, dar ceilalți nu mai merg la școală.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions