Connect with us

Energie&Mediu

Oficial. SNN confirmă demisia directorului general al CNE Cernavodă

Publicat

la

Urmare a solicitării Ordinea.ro privind demisia directorului general al CNE Cernavoda, Marian Șerban, conducerea Nuclearelectrica a confirmat informatia.

Iată precizările:

  1. Directorul CNE Cernavoda, Dl. Marian Serban si-a anuntat intern intentia de a se retrage din functie si din activitate din cadrul CNE Cernavoda, motivele care au stat la baza acestei decizii fiind unele personale, pe care SNN, in conformitate cu protectia informatiilor personale, nu le poate face publice.  Incetarea relatiilor contractuale cu Dl. Marian Serban se realizeaza cu acordul partilor.
  2. In cadrul SNN nu exista o norma interna prin care un salariat sa poata fi obligat sa isi motiveze demisia, in cazul plecarii din organizatie prin demisie. Demisia este un act de vointa unilateral. In plus, nu exista nicio prevedere legala care sa instituie aceasta obligatie.
  3. Conform procedurilor aplicabile in SNN, continuitatea functiei de Director Sucursala este asigurata constant. In acest caz, va fi asigurat un interimat pana la finalizarea concursului intern de ocupare a functiei de Director Sucursala CNE Cernavoda. In conformitate cu obligatiile rezultate din prevederile legale ale pietei de capital, SNN va transmite raport curent dupa finalizarea concursului. Functia de Director Sucursala CNE Cernavoda va fi asigurata, asa cum a fost tot timpul, de un expert in energie nucleara, din cadrul CNE Cernavoda, in conformitate cu prevederile normei Comisiei pentru Controlul Activitatilor Nucleare (“CNCAN”) nr. 14.
  4. Conducerea SNN a apreciat si apreciaza profesionalismul, dedicarea, implicarea si angajamentul domnului Marian Serban pe durata intregii cariere in Nuclearelectrica si ii multumeste pentru toate rezultatele notabile obtinute. Decizia de retragere este una personala pe care SNN o respecta. Strategia de resurse umane este un demers constant si are in vedere atat atragerea de noi specialisti si formarea continua a acestora la locul de munca, cat si motivarea personalului actual si nu este opozabila deciziilor personale ale angajatilor, indiferent de functie.

 

Comments

comments

Energie&Mediu

Unitatea 1 a centralei nucleare de la Cernavodă va fi oprită pe 8 mai, timp de șapte săptămâni

Publicat

la data de

Scris de

Unitatea 1 a centralei nucleare de la Cernavodă, cu o putere instalată de 700 MW, se va opri, planificat, începând cu data de 8 mai, potrivit unui anunț făcut de Nuclerelectrica, operatorul centralei.

Iată anunțul făcut de Nuclearelectrica transmis Bursei de Valori București:

“SN Nuclearelectrica SA anunţă că Unitatea 1 CNE Cernavodă va intra în programul de oprire planificată începând cu data de 08.05.2022. Desincronizarea de la Sistemul Energetic Naţional va avea loc la ora 11:00.

Opririle planificate reprezintă proiecte complexe, inițiate cu 24 de luni anterior datei planificate, având o echipă de management de proiect, grafic de realizare, planificare de resurse umane și bugetare corespunzătoare.

În perioada opririi planificate, se vor efectua activităţi din următoarele programe:

– Programul de mentenanță preventivă;

– Programul de mentenanță corectivă;

– Programul de inspecții;

– Programul de testări obligatorii pe perioada opririlor planificate;

– Programul de implementare modificări de proiect.

Lucrările se vor executa în condiţii de siguranţă pentru personalul centralei, public şi mediul înconjurător, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă si cu respectarea tuturor măsurilor de protecție împotriva COVID-19”.

Nuclearelectrica nu a precizat și data la care unitatea va fi resincronizată la SEN, dar datele Transelectrica arată că acest lucru este planificat pentru 24 iunie.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Energie&Mediu

Ministrul Energiei: România va deveni o ţară independentă energetic şi prin amplasarea primului reactor modular de mici dimensiuni din Europa

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul Energiei, Virgil Popescu anunţă că compania americană NuScale Power şi Societatea Naţională Nuclearelectrica din România au convenit să colaboreze în vederea amplasării unei centrale cu reactoare SMR. Astfel, spune ministrul, România va deveni o ţară independentă energetic şi prin amplasarea primului reactor modular de mici dimensiuni (SMR) din Europa.

”România va deveni o ţară independentă energetic şi prin amplasarea primului reactor modular de mici dimensiuni (SMR) din Europa! Compania americană NuScale Power şi Societatea Naţională Nuclearelectrica din România au convenit să colaboreze în vederea amplasării unei centrale cu reactoare SMR”, a scris Popescu pe Facebook.

Ministrul arată că cei de la NuScale au anunţat că anul acesta încep procesul de fabricare a componentelor reactoarelor.

”Doosan Enerbility urmează să înceapă producţia de echipamente principale pentru reactoarele modulare mici (SMR) NuScale, în baza unui acord semnat zilele acestea. Salut încheierea acestui nou parteneriat, prin care, implicit, şi România îşi va asigura inclusiv securitatea energetică”, mai scrie Virgil Popescu.

foto: Facebook / Virgil Popescu

Comments

comments

Continuă să citești

Energie&Mediu

Staţia 400 kV Medgidia Sud, retehnologizată. O investiție de peste 58 de milioane de lei care va deveni stație de interconexiune a SEN cu Sistemul Energetic Bulgar

Publicat

la data de

Scris de

Transelectrica anunță că, luna aceasta, a recepționat lucrările de retehnologizare şi extindere a staţiei 400 kV Medgidia Sud, în tehnologie GIS (Gas Insulated Substation).

Este o investiție de peste 58 de milioane de lei.

“Prin procesul de retehnologizare a stației au fost implementate tehnologii avansate privind echipamentul primar și secundar (sistem de comandă-control, protecție și automatizare), precizează compania”, informează conducerea Transelectrica.

Stația 400 kV Medgidia Sud contribuie la evacuarea în condiții de siguranță a puterii produse în CNE Cernavodă, precum şi a energiei electrice produse în centralele eoliene din zona Dobrogea și va deveni stație de interconexiune a Sistemului Electroenergetic Național (SEN) cu Sistemul Energetic Bulgar.

Foto: Transelectrica

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: