Energie&Mediu

Oficial. SNN confirmă demisia directorului general al CNE Cernavodă

iul. 04, 2018 Mihaela Tîrpan

Urmare a solicitării Ordinea.ro privind demisia directorului general al CNE Cernavoda, Marian Șerban, conducerea Nuclearelectrica a confirmat informatia.

Iată precizările:

  1. Directorul CNE Cernavoda, Dl. Marian Serban si-a anuntat intern intentia de a se retrage din functie si din activitate din cadrul CNE Cernavoda, motivele care au stat la baza acestei decizii fiind unele personale, pe care SNN, in conformitate cu protectia informatiilor personale, nu le poate face publice.  Incetarea relatiilor contractuale cu Dl. Marian Serban se realizeaza cu acordul partilor.
  2. In cadrul SNN nu exista o norma interna prin care un salariat sa poata fi obligat sa isi motiveze demisia, in cazul plecarii din organizatie prin demisie. Demisia este un act de vointa unilateral. In plus, nu exista nicio prevedere legala care sa instituie aceasta obligatie.
  3. Conform procedurilor aplicabile in SNN, continuitatea functiei de Director Sucursala este asigurata constant. In acest caz, va fi asigurat un interimat pana la finalizarea concursului intern de ocupare a functiei de Director Sucursala CNE Cernavoda. In conformitate cu obligatiile rezultate din prevederile legale ale pietei de capital, SNN va transmite raport curent dupa finalizarea concursului. Functia de Director Sucursala CNE Cernavoda va fi asigurata, asa cum a fost tot timpul, de un expert in energie nucleara, din cadrul CNE Cernavoda, in conformitate cu prevederile normei Comisiei pentru Controlul Activitatilor Nucleare (“CNCAN”) nr. 14.
  4. Conducerea SNN a apreciat si apreciaza profesionalismul, dedicarea, implicarea si angajamentul domnului Marian Serban pe durata intregii cariere in Nuclearelectrica si ii multumeste pentru toate rezultatele notabile obtinute. Decizia de retragere este una personala pe care SNN o respecta. Strategia de resurse umane este un demers constant si are in vedere atat atragerea de noi specialisti si formarea continua a acestora la locul de munca, cat si motivarea personalului actual si nu este opozabila deciziilor personale ale angajatilor, indiferent de functie.

 

Comments

comments