Conecteaza-te cu noi
SEAS

Politica

Oficial! Spațiul Schengen NU se deschide și pentru România. Olanda și Austria au votat împotrivă

Published

on

interzis schengen

Oficial. România a ratat intrarea în Schengen la 1 ianuarie 2023. Austria și-a menținut până la capăt opoziția față de intrarea României în Schengen și a blocat intrarea țării noastre în spațiul de liberă circulație, transmite Antena 3 CNN. În Consiliul JAI Austria ar fi votat împotriva intrării României în spațiul Schengen, iar Olanda împotriva Bulgariei. Dat fiind faptul că România și Bulgaria a fost luată la pachet cu Bulgaria, votul a fost împotrivă pentru ambele țări. Aderarea Croației a trecut la vot.

La Consiliul pentru Justiție și Afaceri Interne (JAI), care a început joi și se desfășoară timp de două zile la Bruxelles, reprezentantul Austriei, ministrul de Interne Gerhard Karner (foto), a votat împotriva aderării României. El și-a anunțat decizia încă de dimineață, înaintea începerii lucrărilor Consiliului, într-o declarație doar pentru presa austriacă. “Voi vota astăzi împotriva extinderii spațiului Schengen cu România și Bulgaria. Cred că acest pas este greșit. Avem un sistem care, din multe puncte de vedere, nu funcționează și care s-ar înrăutăți și mai mult. În Austria avem peste 100 000 de treceri ilegale de frontieră în acest an, dintre care 75 000 nu sunt înregistrate.“ a spus Karner citat de Antena 3.

Sursa foto: Politico

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions