Connect with us

Politica

OFL Constanța are un nou președinte! Vezi cine este

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Comitetul de Coordonare Județean al Organizației Femeilor Liberale Constanța întrunit sâmbătă, 03 noiembrie a.c., la sediul Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, a desemnat-o pe Mihaela-Antoanela Scrieciu în funcția de președinte al noului Birou Politic Județean al OFL Constanța.

La eveniment au participat 143 de femei liberale din județul Constanța, cărora li s-au alăturat președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, secretarul general al OFL Daniela Nicolescu, secretarul general adjunct OFL Carmen Mirela Alecu, secretarul regional OFL Adriana Georgescu, secretarul regional OFL Adriana Câmpeanu, președinte al Organizației municipale OFL Constanța, președintele OFL Tulcea Doina Săcui, președintele OFL Vrancea Ana Maria Dimitriu, primari și consilieri județeni ai Partidului Național Liberal.

În discursul său, președintele Filialei PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, le-a felicitat pe femeile liberale care s-au implicat în reorganizarea OFL la nivelul județului Constanța și le-a asigurat de sprijinul său necondiționat în toate acțiunile viitoare.

Partidul Național Liberal este, în acest moment, un partid hotărât să ajungă la guvernare însă trebuie să fim conștienți că astfel de bătălii nu se câștigă ușor, ci cu oameni hotărâți, determinați, implicați. Trebuie să demonstrați că aveți capacitate de reacție, de a organiza acțiuni, de a atrage noi membri, că sunteți vizibile”, a afirmat deputatul Bogdan Huțucă.

La rândul său, secretarul general al Organizației Femeilor Liberale, Daniela Nicolescu, a declarat că

OFL are, începând cu alegerile de astăzi, o organizație puternică la Constanța. Sunt foarte încrezătoare cu privire la activitatea viitoare a OFL Constanța”.

Noul președinte al OFL Constanța, Mihaela-Antoanela Scrieciu, este antreprenor, are 44 de ani, este de profesie avocat și mamă a doi copii.

În discursul său, Mihaela-Antoanela Scrieciu a reamintit faptul că, în prezent, Organizația Femeilor Liberale are funcționale, la nivelul județului Constanța, 21 de organizații.

Mulțumesc pentru sprijinul acordat tuturor celor care s-au implicat activ în înființarea noilor organizații și vă asigur că nu ne vom opri aici! Am credința că noi, femeile liberale, vom deveni o forță reprezentativă pentru PNL la nivel județean și este foarte important ca, în orice acțiune pe care o vom întreprinde atât în politică, cât și în viața de zi cu zi, să ne păstrăm feminitatea și rolul activ în societate!”, a subliniat Mihaela-Antoanela Scrieciu.

În urma exprimării votului, structura Biroului Politic Județean al OFL Constanța este următoarea: președinte – Mihaela-Antoanela Scrieciu, prim-vicepreședinți -Carmen-Mirela Alecu și Dana Mariana Constantinescu, vicepreședinți – Mihaela Andrei, Anișoara Comăniță, Liliana Cristian, Dorina Iancu, Filiz Sadet Ismail, Luminița Iuruc, Costina Paraschiv, Antonela Tode și Florentina Țigmeanu, membrii cu rang de vicepreședinte – Guler Amet, Stana Babacea, Mădălina Călin, Anișoara Floroaei, Ileana Fușaru, Vasilica Glăvan, Niran Isleam, Alina Maria Mavrodin, Sorina Popa, Ioana Robu, Florica Stroe, Valentina Simona Tudose și Emilia Vrejoiu, iar trezorier este Lenuța Sima.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Cristinel Dragomir, altă ȚEAPĂ de la PSD. Ionuț Done este noul subprefect al Constanței

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Tocmai când primise asigurări de la însuși șeful PSD Constanța că nu mai scapă din mâini postul de subprefect al județului Constanța, Cristinel Dragomir a rămas iar pe dinafară. Pentru postul ăsta, Dragomir s-a făcut și funcționar de Giurgiu, după care s-a transferat la Constanța, a renunțat la postul de administrator într-o instituție subordonată Consiliului Judetean Constanța și… nimic.

Cristinel Dragomir s-a făcut funcționar la Giurgiu, ca să fie subprefect de Constanța

De altfel, Dragomir a declarat pentru “Ordinea.ro” că are susținerea lui Felix Stroe, președintele Organizației Județene a PSD Constanța. Potrivit declarațiilor acestuia, Felix Stroe i-a promis că va discuta “personal” cu ministrul MAI pentru numirea sa. Și dacă, în urmă cu trei săptămâni scaunul de subprefect al județului Constanța era doar o chestiune de timp pentru Cristinel Dragomir, azi… Ionuț Done a fost numit subprefect al județului Constanța.

“Ăștia-s oamenii”

Contactat telefonic pentru un punct de vedere, Cristinel Dragomir a declarat pentru “Ordinea.ro” că se aștepta și că nu avea așteptări prea mari, deși i s-a propus acest post, nu l-a solicitat el.

“Am bănuit că așa se va întâmpla. Foarte bine că avem subprefect, nu?! Cum s-a întâmplat asta, să-l întrebați pe președintele de organizație că el decide, hotărârea e la el. Despre mine, eu sunt obișnuit deja cu astfel de… întâmplări. De altfel, vă spun sincer că nici nu mi-am făcut iluzii prea mari. Mi s-a cerut CV-ul, l-am trimis că așa e civilizat și așa funcționează activitatea politică a partidelor, dar să spună cei de la organizație ce s-a întâmplat… Eu spun doar atât: ăștia-s oamenii!”

Felix Stroe, președintele PSD Constanța, nu a răspuns apelurilor venite din partea “Ordinea.ro” pentru un punct de vedere vizavi de acuzațiile ce i se aduc, însă îi așteptăm dreptul la replică.

Iată ce declara Cristinel Dragomir pentru ziarul nostru pe 21 noiembrie a.c.:

Felix Stroe se interesează personal la ministrul Carmen Dan ca Dragomir să ajungă subprefect

Cine este Ionuț Done

Despre Ionuț Done știm că a fost jurist la jardarmi și de aproape un an este auditor în cadrul Ministerul Administrației și Internelor.

Done a lucrat în cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța din anul 2003, în 2010 a activat ca jurist și, în prezent este auditor în cadrul MAI.

Decizia numirii lui Ionuț Done în funcția de subprefect a fost luată, astăzi, în ședința de Guvern.

Ionuț Done are 42 de ani, este căsătorit – soția lui este farmacist – și au trei copii.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Minivacanțe de Crăciun și Revelion pentru bugetari

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, la începutul ședinței de Guvern, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că bugetarii vor avea zile libere şi 24 şi 31 decembrie, ceea ce înseamnă câte o minivacanţă de 5 zile pentru Crăciun şi Revelion.

”Am o veste bună pentru angajaţii din sistemul bugetar. Se vor bucura de încă două zile libere, în preajma Crăciunului şi Anul Nou, respectiv 24 şi 31 decembrie. Sper ca tot mai mulţi români să aibă tihnă şi linişte în perioada sărbătorilor”, a spus premierul Viorica Dăncilă.

În acest fel, bugetarii pot lega week-end-ul cu cele două zile care sunt declarate libere de către Guvern de Crăciun şi Revelion, 24 şi 31 decembrie.

Prin urmare, perioada de vacanţă va fi între 22 şi 26 decembrie şi o alta între 29 decembrie şi 2 ianuarie.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Teodorovici: Bugetul pe 2019 nu va fi discutat joi în şedinţa de Guvern

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat, miercuri, că proiectul de buget pe 2019 nu va fi discutat joi în şedinţa de Guvern, în contextul în care mai trebuie dezbătute mai multe aspecte legate de modul în care vor fi cheltuiţi banii, dar nu a precizat dacă acest buget va fi adoptat până la 1 ianuarie 2019 sau după această dată. Teodorovici a precizat că, chiar dacă acest buget va fi adoptat cu întârziere, nu vor exista blocaje la nivelul Guvernului.

Teodorovici, a anunţat, marţi, după ce preşedintele Klaus Iohannis a suspendat şedinta Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), că bugetul de stat pentru anul viitor trebuie să fie foarte bine discutat şi dezbătut, în contextul în care Produsul Intern Brut (PIB) va depăşi în 2019, pentru prima dată, 1.000 de miliarde de lei, iar Guvernul mizează pe o creştere economică de 5,5%. Ministrul a subliniat că anul viitor trebuie să fie un an al investiţiilor.

Miercuri, Teodorovici a precizat că proiectul de buget nu va fi discutat, joi, în şedinţa de Guvern.

”Bugetul pe 2019 nu va fi discutat joi în şedinţa de Guvern (…), mai trebuie clarificate anumite aspecte. (…) Unii întreabă cum faceţi rost de fondurile pentru investiţiile locale, cele 10 miliarde de euro? Cum o să derulaţi investiţiile prin parteneriatele public private pe infrastructură? Aceste elemente au fost prinse în bugetul pentru 2019, dar mai sunt etape procedurale”, a spus ministrul.

Ministrul a subliniat că acest proiect trebuie dezbătut pentru a nu exista neclarităţi, dar nu a putut preciza dacă bugetul va fi adoptat până la 1 ianuarie 2019.

”Este foarte important să fie totul foarte clar, este mai important ca niciodată. Va exista o dezbatere şi va fi un buget foarte bine fundamentat”, a spus ministrul.

Teodorovici a precizat că, chiar dacă bugetul va fi adoptat după 1 ianuarie 2019, nu vor exista blocaje în ceea ce priveşte plăţile, iar Guvernul este pregătit pentru o astfel de situaţie, în contextul în care legea prevede că, în astfel de situaţii, poate fi utilizat modelul bugetului pentru anul anterior.

Guvernul intenţionează să înfiinţeze un “Fond de investiţii locale”, căruia i se va aloca un buget de 10 miliarde de euro, fondul fiind destinat unor proiecte privind dezvoltarea localităţilor. Liviu Dragnea a spus, recent, că banii pentru acest fond vor veni “din România”.

sursa: news.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: