Politica Slide

OIL Termina(T). PSD dă compania strategică pe mâna lui Cristinel Dragomir

Aug 22, 2017 Mihaela Tîrpan

Oil Terminal va convoca Adunarea Generală a Acţionarilor pentru numirea lui Cristinel Dragomir în postul de administrator, după care acesta ar urma să devină director general.

Cristinel Dragomir, fost vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța și, pentru o perioadă, președinte interimar al Consiliului Judeţean, ar putea fi numit director general al Oil Terminal, societatea care administrează cel mai mare terminal petrolier de la Marea Neagră, potrivit unor surse apropiate situaţiei, transmite Economica.net.

Mai intâi ar urma să fie numit administrator.

Oil Terminal este deţinută de stat, prin Ministerul Energiei. Numirea lui Dragomir a a fost cerută de PSD, potrivit sursei citate.

Dragomir este din Constanţa şi a absolvit Institutul de Marină Mircea cel Bătrân. A crescut în satul Aricești din Prahova, a lucrat pe postul de consilier la cabinetul președintelui Emil Constantinescu, unde s-a ocupat de problemele românilor din Ucraina, familia lui provenind din rîndul refugiaților, potrivit informațiilor relatate de presă de-a lungul anilor. Cum a ajuns la Cotroceni fostul vice al CJ Constanța? Asemeni fostului primar al municipiului Constanța, Radu Mazăre, Dragomir a făcut parte din liga studenților de la UMC, organizație care a participat la manifestările de stradă ale studenților din 1996 de la București, alături de liga Universității Ovidius. Student fiind, Cristinel Dragomir a manifestat împotriva lui Ion Iliescu și evident pentru susținerea profesorului universitar de atunci, Emil Constantinescu. Așa au fost recompensați șefii ligilor după alegerile prezidențiale din acel an cu diverse funcții în noua putere instalată în palatele Victoria și Cotroceni.

Cristinel Dragomir a fost vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța și, pentru o perioadă, președinte interimar al Consiliului. A demisionat din funcţie de vicepreşedinte în luna iunie.

În momentul de faţă, administratorii sunt numiţi interimari, iar aceştia ar trebui, legal, să fie schimbaţi doar după demisia lor, pe baza legislaţiei privind guvernanţa corporativă, însă actualii membri ai CA nu şi-au dat demisiile încă.

Cristinel Dragomir nu a răspuns apelurilor telefonice venite din partea Ordinea.ro, însă așteptăm un punct de vedere oficial cu privire la aceste informații publicate de jurnaliștii Economica.net.

Cel de-al doilea nume care apare în lista celor propuși să vină în CA al OIL Terminal este cel al actualului director general al SC Neptun Olimp SA, Mihai Cătălin Caracostea. Caracostea este licențiat în contabilitate și informatică de gestiune al Universității „Spiru Haret” și are domiciliul în municipiul Constanța.

Iată și ordinea de zi a ședinței, întâlnire în cadrul căreia urmează să fie înlocuiți și doi dintre administratorii provizorii ai Consiliului de Administrație al OIL Terminal.


OIL 20170822160927 Raport Curent Precizari Solicitare Convocare AGOA

 

 

Comments

comments

Mihaela Tîrpan

About The Author

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!