Connect with us

Politica

OIL Termina(T). PSD dă compania strategică pe mâna lui Cristinel Dragomir

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Oil Terminal va convoca Adunarea Generală a Acţionarilor pentru numirea lui Cristinel Dragomir în postul de administrator, după care acesta ar urma să devină director general.

Cristinel Dragomir, fost vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța și, pentru o perioadă, președinte interimar al Consiliului Judeţean, ar putea fi numit director general al Oil Terminal, societatea care administrează cel mai mare terminal petrolier de la Marea Neagră, potrivit unor surse apropiate situaţiei, transmite Economica.net.

Mai intâi ar urma să fie numit administrator.

Oil Terminal este deţinută de stat, prin Ministerul Energiei. Numirea lui Dragomir a a fost cerută de PSD, potrivit sursei citate.

Dragomir este din Constanţa şi a absolvit Institutul de Marină Mircea cel Bătrân. A crescut în satul Aricești din Prahova, a lucrat pe postul de consilier la cabinetul președintelui Emil Constantinescu, unde s-a ocupat de problemele românilor din Ucraina, familia lui provenind din rîndul refugiaților, potrivit informațiilor relatate de presă de-a lungul anilor. Cum a ajuns la Cotroceni fostul vice al CJ Constanța? Asemeni fostului primar al municipiului Constanța, Radu Mazăre, Dragomir a făcut parte din liga studenților de la UMC, organizație care a participat la manifestările de stradă ale studenților din 1996 de la București, alături de liga Universității Ovidius. Student fiind, Cristinel Dragomir a manifestat împotriva lui Ion Iliescu și evident pentru susținerea profesorului universitar de atunci, Emil Constantinescu. Așa au fost recompensați șefii ligilor după alegerile prezidențiale din acel an cu diverse funcții în noua putere instalată în palatele Victoria și Cotroceni.

Cristinel Dragomir a fost vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța și, pentru o perioadă, președinte interimar al Consiliului. A demisionat din funcţie de vicepreşedinte în luna iunie.

În momentul de faţă, administratorii sunt numiţi interimari, iar aceştia ar trebui, legal, să fie schimbaţi doar după demisia lor, pe baza legislaţiei privind guvernanţa corporativă, însă actualii membri ai CA nu şi-au dat demisiile încă.

Cristinel Dragomir nu a răspuns apelurilor telefonice venite din partea Ordinea.ro, însă așteptăm un punct de vedere oficial cu privire la aceste informații publicate de jurnaliștii Economica.net.

Cel de-al doilea nume care apare în lista celor propuși să vină în CA al OIL Terminal este cel al actualului director general al SC Neptun Olimp SA, Mihai Cătălin Caracostea. Caracostea este licențiat în contabilitate și informatică de gestiune al Universității “Spiru Haret” și are domiciliul în municipiul Constanța.

Iată și ordinea de zi a ședinței, întâlnire în cadrul căreia urmează să fie înlocuiți și doi dintre administratorii provizorii ai Consiliului de Administrație al OIL Terminal.

OIL 20170822160927 Raport Curent Precizari Solicitare Convocare AGOA

 

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Alexandru Ioniţă, noul preşedinte PMP Cumpăna

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Alexandru Eduard Ioniţă a fost numit în funcţia de preşedinte al organizaţiei PMP Cumpăna, prin decizia Comitetului Executiv Judeţean din 28.10.2020, ca urmare a expirării mandatului interimar al fostului preşedinte, Constantin Solomon.

„Am luat decizia de a-l nominaliza pe Alexandru Ioniţă la conducerea PMP Cumpăna văzând implicarea de care a dat dovadă în timpul campaniei de la alegerile locale. Alexandru Ioniţă este un profesionist în activitatea pe care o desfăşoară zi de zi şi sunt convins că de acelaşi profesionalism va da dovadă şi în conducerea PMP Cumpăna. M-am bucurat că a primit votul de încredere al colegilor din CEJ şi îi urez mult succes în noua funcţie, fiind convins că în 2024 Alexandru Ioniţă şi organizaţia PMP Cumpăna vor reprezenta o alternativă serioasă, evidentă, profesionistă pe care să se pună ştampila VOTAT”, a declarat Claudiu Palaz, preşedintele PMP Constanţa.

PMP precizează că Alexandru Ioniţă activează în mediul privat, fiind un cunoscut inginer proiectant din judeţul Constanţa.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Sondaj. PNL pierde teren în fața PSD și USR-PLUS

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Cu o săptămână înaintea declanșării campaniei electorale, un sondaj IMAS realizat la comanda Europa FM, indică faptul că liberalii sunt în scădere, în timp ce PSD și USR-PLUS sunt pe trend crescător. Concret, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, PNL ar obține 32,6% din voturi, față de 34,7 % în septembrie. În schimb, crește alianța USR-PLUS și ajunge la 20,4%, o creștere cu 3 procente față de luna precedentă. De asemenea, PSD este pe trend crescător, iar social-democrații ar obține 21,7%. PRO România rămâne aproximativ la același nivel: ar fi votat de 8,9% la sută dintre alegători. Ar mai trece pragul electoral doar UDMR – 5,1%, iar PMP, cu 4,8%, este la limită, ținând cont de marja de eroare. ALDE e, de asemenea, în acest sondaj, cu 2,5 la sută, dar între timp a fuzionat cu Pro România. Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM în perioada 7 – 28 octombrie, pe un eșantion de 1.010 persoane și are o marjă de eroare de 3,1%. Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Mircea Dobre, atac dur la ministrul Educației: „Declarația pentru părinți este abuzivă, o invenție a unui ministru incompetent“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Deputatul de Constanța al PRO România, Mircea-Titus Dobre, spune, într-o postare pe Facebook, că este revoltat de faptul că ministrul Educației, Monica Anisie, a introdus o declarație-tip obligatorie pentru părinţii care îşi vor duce copiii la şcoală. Adultul semnează că nu îşi va trimite copilul la cursuri dacă cel mic este suspect de Covid sau a intrat în contact cu o persoană infectată. Parlamentarul este indignat și de faptul că ministrul Anisie îi amenință pe părinți cu Codul Penal dacă mint în declarație.

„Dragi români,

Ca părinte al unui copil de gimnaziu și ca politician, sunt indignat de șirul interminabil de gafe, bâlbe și abuzuri care vin din partea Ministerului Educației.

Vă rog și vă îndemn să nu semnați această declarație abuzivă – cea mai recentă invenție a ministrului Anisie Monica, cea care parcă se străduiește să distrugă tot ce a mai rămas din sistemul nostru de educație. Cu o colosală incompetență, ne impune acum un document care sfidează legislația în vigoare.

Nu poți veni în fața românilor să inventezi o declarație pe proprie răspundere în care, la final, să faci trimitere la Codul Penal. În orice lege sunt prevăzute sancțiuni pentru cei ce încalcă prevederile legale, nefiind necesare alte declarații – mai ales cu trimitere la Codul Penal.

Această declarație este abuzivă și se face o suprareglementare, fără a avea la bază un temei legal. Este doar o invenție a acestui ministru care ne uimește prin incompetență.

În logica ei, ar trebui să semneze și ea același tip de declarație pe proprie răspundere, cu trimitere la Codul Penal, pentru tot ce face la minister! Dacă ar fi făcut așa ceva, ar fi avut mii de dosare penale pe numele ei, până azi.

Să stea liniștită dna Anisie, că nu va sta nimeni să înregistreze cursurile, pentru că nu acesta este scopul părinților. Sunt părinte și mă interesează ca și copilul meu și toți copiii să aibă acces la un sistem de educație cât mai performant, dar din păcate, acest guvern din care face parte și Anisie Monica nu face altceva decât să îngroape și umbra de învățământ care mai exista, provocând haosul în care se zbat profesorii, elevii și părinții. Din păcate profesorii sunt folosiți, fiind băgați la mijloc, ca intermediari între guvernul ucigaș al sistemului de învățământ și părinți… însă singurii care au DOAR de pierdut din tot ceea ce se întâmplă în sistemul de învățământ actual, sunt copiii.“, spune Mircea Dobre.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: