Connect with us

Actual

Omul de afaceri Ștefan Mandachi, lecție de umanitate. Găzduiește și hrănește refugiați din Ucraina în Suceava

Published

on

Omul de afaceri Ștefan Mandachi, proprietarul lanțului Spartan, cunoscut românilor și după ce a turnat prima autostradă simbolică din Moldova, ne oferă o lecție de umanitate.

Mandachi a anunțat pe Facebook că la hotelul său din Suceava a cazat gratuit primii refugiați: soț, soție, copil și bunica.

“Locurile sunt limitate, nu am fost pregătiți și există multe rezervări prealabile (inclusiv ucrainieni). Subliniez, prioritare sunt cazurile de refugiați CU CÂINI și PISICI. Vom construi până luni 30 țarcuri și cuști pentru “câinii refugiați” unde ar intra cam 40-50 animale (dacă nu se mușcă). Asta în primă fază! Chiar dacă depașim numărul, găsim soluții pentru necuvântătoare” a transmis omul de afaceri.

Mandachi a anunțat și că lanțul de restaurante Spartan, unde a anunțat că “poate servi GRATUIT o masă caldă orice cetățean ucrainian care prezintă un act de identitate”. De asemenea, Mandachi a pus la dispoziția autorităților o sală de evenimente de 1000 de metri pătrați unde ar putea fi cazați refugiații din Ucraina.

În postarea de pe Facebook, omul de afaceri a scris că este impresionat de relatarea unui prieten care a intrat în țară din Ucraina în vama Siret:

“La hotelul nostru din Suceava am cazat gratuit deja (la ora 17:45) primii patru refugiați: soț, soție, copil, bunica. Locurile sunt limitate, nu am fost pregătiți și există multe rezervări prealabile (inclusiv ucrainieni). Subliniez, prioritare sunt cazurile de refugiați CU CÂINI și PISICI. Vom construi până luni 30 țarcuri și cuști pentru “câinii refugiați” unde ar intra cam 40-50 animale (dacă nu se mușcă). Asta în primă fază!

Chiar dacă depașim numărul, găsim soluții pentru necuvântătoare.

La restaurantul Spartan din centrul Sucevei, poate servi GRATUIT o masă caldă orice cetățean ucrainian care prezintă un act de identitate

Vom pune la dispoziție gratuit o sală de evenimente de 1000 MP pt. paturi (dacă ne cer autoritățile).

Astăzi am văzut cele mai multe mașini de Ucraina în Suceava din toată viața mea. I-am salutat pe toți în trafic!

Un prieten din din Dorohoi a intrat în țară din Ucraina în vama Siret și mi-a povestit că e horror la vamă. Bărbații ucrainieni nu mai pot părăsi țara, doar femeile și copiii. Plânsete, urlete etc”, a scris Ștefan Mandachi pe pagina sa de Facebook.

Astăzi, într-o nouă postare pe contul său de socializare, Mandachi a anunțat că va deschide un cont special pe o fundație umaitară pentru donații refugiați, după ce va stabili detaliile la Consulat. De asemenea, cunoscut ca un mare iubitor de animale, Mandachi a anunțat că oamenii din echipa sa lucrează la 30 de țacuri și cuști pentru “cățeii refugiați”.

“Până ieri am crezut că cel mai mare nebun al planetei este Kim Jong-um, dar e mic copil pe lângă monstrul Putin. Dilimanul mondial poate fi oprit doar de o singură forță, propriul popor. Nimeni altcineva nu-i poate pune frână.

Am deplina convingere că în afară de cei câțiva ruși care au dat dovadă de o demnitate, omenie și integritate ieșite din comun (și ar merita premiul Nobel pentru pace) restul populației (nevinovate de altfel), oamenii de rând (la locul lor) au fost manipulați și îndoctrinați cu minuțiozitate de ani de zile. Totul a fost pus la punct de 10-15 ani, în niciun caz de ieri. Putin a simulat toate negocierile și a sfidat toată comunitatea internațională. Efectiv nu știu cine-l poate scoate din priză.

Repet încă o dată (și o s-o tot fac zilele astea). Restaurantul de la autogară, Spartan, din Suceava, va oferi o masă caldă oricărui cetățean ucrainian. Gratuit. Colectăm și donații pentru refugiați la aceeași adresă Str. Vasile Alecsandri, 10, Suceava.

Vom deschide un cont special pe o fundație umanitară pentru donații refugiați (publicăm azi după ce sunăm la Consulat)

Lucrăm la 30 țarcuri și cuști pentru “cățeii refugiați” și încercăm să configurăm un adăpost pentru pisici. Revin cu detalii în cursul zilei”

Comments

comments