Connect with us

Actual

OPC controlează depozitele de pește din Constanța. Un parton a fugit cu marfa într-o dubă! A fost sesizat Serviciul de Investigare a Fraudelor

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Inspectorii din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța contiuă și astăzi controalele la punctele de alimentație publică din Constanța. De data aceasta, echipa coordonată de șeful OPC Constanța, Horia Constantinescu, s-a deplasat în zona depozitelor de pește din municipiu. Aici, unul dintre patroni l-a recunoscut pe inspectorul șef și a încărcat mai bine de jumătate din marfa din depozit și a fugit! A urmat o urmărire ca în filme, respectivul a fost prins și adus la depozit.

Inspectorii CJPC au sesizat Serviciul de Investigare a Fraudelor, iar controlul este în desfășurare!

“Tocmai am găsit o gălușcă interesantă în zona depozitelor de pește din Constanța, furnizor de hamsie care, de fapt, este șprot. În momentul începerii controlului acesta a încercat să ne țină de vorba, atât pe comisar cât și pe mine încărcând jumătate cel puțin din cantitatea de calcan și din celelalte soiuri de pește într-o dubă și a fugit. Eu m-am lansat în următirea acestei dube pe care am prins-o și am întors-o la locație. Avem de-a face cu un băiat pe lungimea de inteligență și intelect a lui Pelehra și a celui cu paharul, având în vedere că m-a și recunoscut de la televizor și el a încercat să fugă. La acest moment, am solicitat participarea Serviciului de Investigare a Fraudelor, mai are trei dosare de evaziune fiscală, așa că povestea cu hamsia rămâne o ventuză, nu mai e nimic”, precizează șeful CJPC Constanța, Horia Constantinescu.

Numele patronului este Aurel Oțelea, iar societatea se numește SC Gab Destiny SRL, potrivit șefului CJPC Constanța. Constantinescu precizează că patronul riscă o amendă în valoare de 30.000 de lei pentru obstrucționare și anunță că parte din pește este expirat de câteva zile. “A fugit de la locul faptei, dacă putem descrie așa, cu 414 kilograme de calcan și 80 de kilograme de icre. Peștele era refrigerat și congelat de către comerciant”, a ținut să explice șeful CJPC.

 

 

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

5 bărbați din Constanța, reținuți pentru contrabandă cu țigări

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Polițiștii de la transporturi din Constanța, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au efectuat, astăzi, 10 percheziții la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu tutun. 5 bărbați au fost reținuți.

În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea confiscării, peste 249.500 de țigarete, de diferite mărci, fără ca acestea să aibă aplicate timbre de accizare românești.

De asemenea, în timpul efectuării perchezițiilor domiciliare, polițiștii au depistat în flagrant delict un bărbat, de 48 de ani, în timp ce ar fi oferit spre vânzare peste 10.000 de țigarete, în dreptul unui imobil, din municipiul Constanța.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 137.000 de lei.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, față de 5 persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, aceștia fiind reținuți pentru 24 de ore, urmând ca, la data de 20 martie a.c., să fie prezentați instanței de judecată, cu propuneri legale.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Doi bărbați din Hârșova, reținuți pentru braconaj piscicol

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Polițiștii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârșova, au efectuat 2 percheziții domiciliare, în orașul Hârșova. Două persoane au fost reținute.

La data de 19 martie a.c., polițiștii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârșova, au efectuat 2 percheziții la locuințele a 2 bărbați, bănuiți de săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat și deținere a uneltelor de pescuit de către persoane neautorizate.

În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au identificat și ridicat, în vederea confiscării, 1 barcă de tip lotcă din lemn gudronat, 4 setci de tip monofilament, în lungime de 250 de metri, 9 setci trifilare din nailon, în lungime de 390 de metri, 2 role cu fir pentru setci, în lungime de 200 de metri, 13 unelte tip vintire, 1 unealtă tip prostovol, 1 năvod și mai multe cabluri cu sârmă galvanizată și altele  cu sârmă din aluminiu.

Valoarea bunurilor ridicate în vederea confiscării este de aproximativ 17.200 de lei.

Din cercetări a rezulat că persoanle în cauză ar fi folosit bunurile  la comiterea de infracțiuni de braconaj piscicol, pe fluviul Dunarea.

În cauză, polițiștii continuă cercetările față de cei 2 bărbați, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și deținere a uneltelor de pescuit de către persoane neautorizate, aceștia fiind reținuți, pentru 24 de ore, și introduși în arestul IPJ Constanța.

La data 20 martie a.c., bărbații, în vârstă de 45, respectiv 50 de ani, vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârșova cu propuneri legale.

În activități au fost angrenați luptători ai  Serviciului Acțiuni Speciale Constanța.

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(Foto) Carambol rutier pe strada Cișmelei. Două persoane au fost rănite

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei după amiezi, în jurul orei 16.15, o femeie, de 34 de ani a provocat un carambol rutier între trei mașini, care s-a soldat cu rănirea ușoară a două persoane.

Potrivit IPJ Constanța, șoferița avea autoturismul în parcarea în spic de pe partea stângă a str. Cişmelei ( str. cu sens unic). Ea a manevrat cu spatele fără să se asigure corespunzător și a intrat în coliziune cu autoutilitara marca Fiat Ducato, care era condusă regulamentar, de un bărbat, în vârstă de 40 de ani, pe str. Cişmelei, dinspre str. Adamclisi către str. Dispensarului.

În urma impactului, aceasta a fost proiectată în autoturismul marca Renault Symbol, care se afla parcat pe partea stângă a sensului său de mers.

În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală uşoară a unei femei, de 65 de ani, şi a unui minor, de 1 an, ambii pasageri în primul autoturism.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: