Conecteaza-te cu noi

Actual

OPC ÎNCHIDE complexul Mega Image de la Trocadero timp de o lună

Published

on

În cursul zilei de azi, conducerea OPC Constanța a informat că, prin Decizia nr. 1 din data de 25 ianuarie 2019, Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Sud-Est a dispus închiderea temporară a punctului de lucru de la Trocadero a supermarketului MEGA IMAGE pentru o lună de zile.

Iată decizia:  ”RPC Regiunea Sud-Est (Galati) a emis Decizia nr.1 din 25.01.2018 prin care s-a dispus sancțiunea complementară prevăzută de art. 56 aliniatul 1 litera a) din actul normativ OG 21/1992 cu completările şi modificările ulterioare, constând în închiderea temporară a unităţii pe o durată de 1 (una) lună, respectiv a punctului de lucru supermarket MEGA IMAGE din Constanţa, bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, bloc LV16, jud. Constanţa ca urmare a propunerii facute de CJPC Constanta prin PVCC nr.883984 din 14.01.2019.De asemenea s-a emis si Decizia nr.1 din 18.01.2019 de incetare a practicilor comerciale incorecte catre acelasi operator economic.”

Horia Constantienescu, directorul OPC Constanța a precizat că acest mesaj este o formă de fermitate a acțiunilor noastre față de toți operatorii economici care se considera mai presus de lege.

Reamintim că, pe data de 8 ianuarie a.c., Horia Constantinescu, inspectorul șef al OPC Constanța, anunța că echipele de control au desfășurat o acțiune operativă în magazinele Mega Image, plecând de la observarea reetichetării sucurilor “fresh” de portocale, care erau de fapt expirate, după cum afirmă acesta. Asta înseamnă că reprezentanții Mega Image lipeau o altă etichetă, cu un alt termen de valabilitate pentru sucurile fresh de portocale pe care le comercializau.

“Au fost lăsate patru invitații, iar abaterile constatate sunt în mare majoritate repetate, raportându-ne la actele încheiate în ultimele șase luni: promoții expirate, traduceri incomplete, informații înșelătoare, lipsa informațiilor, așa cum sunt cerute de actele normative în vigoare, deficiențe majore la raionul de legume – fructe etc. De exemplu, cafea doar cu aromă, sosuri “de”, dar care conțin doar arome etc. Având în vedere cele de mai sus, CJPC Constanța analizează oportunitatea solicitării către Regională a unei decizii de suspendare a activității pentru o perioada de la 6 la 12 luni. Este de menționat faptul că, în timpul controlului, s-a încercat “remedierea” unor deficiențe, ajungându-se la lucruri comice, cum ar fi o ciocolata ambalata “pictată manual”, a explicat Horia Constantinescu.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions