Connect with us

Actual

Opt persoane acuzate de proxenetism și act sexual cu un minor, ARESTATE

Published

on

În urma acțiunii derulate marți, 10 mai, de polițiștii Serviciului Investigații Criminale Constanța și procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 8 muguri de substanță vegetală, 2 grindere și foițe pentru confecționat țigarete, precum și 7.980 de lei și 14.110 euro, dar și 6 autoturisme.

De asemenea, au fost descoperite și ridicate mai multe înscrisuri cu valoare probatorie, carduri bancare, telefoane mobile, cartele SIM, obiecte vestimentare și alte obiecte specifice desfășurării activității de prostituție.

12 persoane sunt cercetate pentru comiterea infracţiunilor de act sexual cu un minor și proxenetism, 11 dintre acestea fiind conduse la audieri, iar, în baza probatoriului administrat în cauză, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au dispus reţinerea acestora, pentru 24 de ore, fiind introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă.

În cursul zilei de ieri, 11 mai, cei 11 au fost prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă, fiind admisă propunerea pentru 8 dintre aceștia, iar, față de ceilalți 3, a fost luată măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Advertisement

Cu privire la cea de-a douăsprezecea persoană, aceasta se află încarcerată în Penitenciarul Poarta Albă, unde execută o pedeapsă privativă de libertate.

Din cercetări, a reieșit faptul că, în perioada 2020-2022, persoanele bănuite ar fi înlesnit practicarea prostituției și ar fi beneficiat, în mod direct sau prin intermediari, de sume de bani, în lei și valută, provenite din aceste activități, care au fost desfășurate atât în mai multe orașe din România, cât și în străinătate.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, precum și al Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Constanța.

La activități au participat și polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Constanța – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul pentru Acțiuni Speciale, Serviciul Criminalistic, Poliția municipiului Constanța, birourile de investigare a criminalității economice Mangalia și Medgidia, ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime Constanța, ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, precum și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Dâmbovița, Vrancea, Ialomița, Tulcea, Prahova, Bacău, Călărași, Galați și Buzău.

Foto: Ilustrativ

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement