Politica

Oraşul Năvodari ar putea avea wireless gratuit în spaţiile publice! Vedeţi cum

mart. 26, 2018 Maria Ionescu

Comisia Europeană a lansat recent portalul WiFi4EU.eu, unde localitățile din Uniunea Europeană se pot înregistra pentru a obține fonduri europene pentru instalarea de internet wireless gratuit în spațiile publice.

În prima etapă, vor fi finanțate 1.000 de cereri pe criteriul „primul sosit, primul servit”. Tocmai din acest considerent, consilierul local al PMP Năvodari Costel Aurelian Dumitraşcu  a solicitat Primăriei Orașului Năvodari să se înscrie pe site-ul oficial prin crearea unui cont în timp util. Este încă devreme, dat fiind faptul că încărcarea formularului de aplicaţie de wifi4eu.eu se va face de-abia pe data de 15-15, ora 13.00 CEE (ora 14.00 în România). Tot ce va trebui făcut este ca un responsabil desemnat din cadrul aparatului adminsitrativ al Primăriei Năvodari să se asigure că formularul a fost încărcat.

Voucherul în valoare de 15.000 euro acoperă costurile pentru achiziția și instalarea de echipamente și hotsporturi Wi-Fi, iar beneficiarii au obligația să asigure banii necesari pentru plata abonamentului la internet de mare viteză și mentenanța echipamentelor achiziționate pentru cel puțin 3 ani. Toate aceste amănunte extrem de importante pentru locuitorii din Năvodari au fost făcute publice de către consilierul local PMP Costel Dumitraşcu.

În cursul zilei de azi, el a depus la Primăria oraşului Năvodari un proiect de hotărâre privind exprimarea unui acord de principiu în vederea începerii demersurilor de înregistrare pentru a obţine fonduri europene pentru instalarea de internet wireless gratuit în spaţiile publice din oraşul Năvodari. Prin acest proiect, care are 3 articole, el propune începerea demersurilor de înregistrare pentru obţinerea acestor fonduri europene. De asemenea, propune ca aparatul primăriei să facă demersurile necesare pentru înscrierea oraşului Năvodari la programul WIFI4EU. Ulterior, compartimentul Autoritate Tutelară va transmite această hotărâre prefectului, primarului şi viceprimarului oraşului Năvodari precum şi direcţiilor Economice şi Juridice. Ideea consilierului este lăudabilă iar finanţarea pare a fi facilă dacă autorităţile se mişcă repede şi cu folos. Vă vom ţine la curent dacă se va lansa acest proiect.

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!