Conecteaza-te cu noi
stelian ion

Administratie

Orașul Năvodari, solidar cu refugiații ucraineni: alimente neperisabile, articole de igienă personală, pături și saci de dormit

Published

on

Primăria Năvodari a deschis, începând de ieri, un punct de colectare ajutoare pentru refugiații ucraineni la Piața Centrală din oraș și se organizează pentru creșterea capacității de cazare și transport a familiilor sosite din zona de război.

„Donațiile colectate au fost semnificative chiar din prima zi, constând în alimente neperisabile, articole de igienă personală, pături, saci de dormit etc. Acestea vor fi distribuite în funcție de necesarul identificat, fie prin intermediul Crucii Roșii direct în Ucraina, fie la nivel local, către refugiații aflați în staționare în orașul nostru. După prima zi a campaniei, au venit alături de noi peste 20 de persoane care și-au manifestat disponibilitatea de a sprijini autoritățile în acest demers. La momentul de față, au fost  înregistrate 12 oferte de cazare, 3 oferte de translator, precum și oferte de transport ori voluntariat general.“, notează Primăria.

Conducerea Primăriei Năvodari salută implicarea, mobilizarea și suportul excepțional pe care năvodărenii le arată.

„Ne-am alăturat campaniei „AJUT UCRAINA” inițiată de Crucea Roșie Filiala Constanța în derularea unor acțiuni umanitare menite să sprijine persoanele afectate de conflictul armat din Ucraina. Orice ajutor sau suport din partea societății civile năvodărene, în gestionarea crizei umanitare din Ucraina, este binevenit în continuare! Primăria orașului Năvodari se află în contact direct cu Ministerul Afacerilor Interne pentru amenajarea unor spații aparținând autorităților locale în vederea preluării în regim de urgență a unor fluxuri mari de refugiați, dacă situația o va impune. Pentru o gestionare eficientă a situației la nivel local, toți cei care pot oferi spații de cazare, transport și traducere sunt rugați să sune în continuare la numărul de telefon 0785.294.067 (luni-vineri, între orele 08.00-18.00) și vor fi contactați în cazul în care situația o va impune.“, notează Primăria.

Advertisement
palaz

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions