Conecteaza-te cu noi

Actual

Ovidius, singura universitate din lume care poartă numele poetului iubirii!

Published

on

La invitația primarului orașului Ovidiu, George Scupra, a sosit în județul Constanța o delegație din orașul italian Sulmona. Sâmbătă, 4 martie, oficialii italieni au fost primiți la universitatea Ovidius, de către rectorul Sorin Rugină!  Întâlnirea a fost una constructivă, într-un cadru relaxant, şi a stat sub semnul „Anului Ovidius”, în care se omagiază 2060 de ani de la naştere şi 2000 de ani de la moartea poetului Publius Ovidius Naso. Atât conducerea UOC, cât şi delegaţia italiană au accentuat necesitatea de a întări şi fructifica legătura dintre cele două puncte simbolice ale vieţii lui Ovidiu de pe harta lumii, Constanţa şi Sulmona, şi de a realiza o serie de colaborări culturale şi ştiinţifice viitoare. Totodată, primarul italian a lansat o invitaţie Universităţii „Ovidius” din Constanţa de a participa la manifestările dedicate lui Ovidiu, la Sulmona, care se vor desfăşura în luna aprilie a acestui an. După discuţii, delegaţia a vizitat sediul central şi campusul universitar, ale singurei instituţii de învăţământ superior din lume care poartă pe frontispiciu numele poetului iubirii şi al exilului. Italienii au fost impresionaţi de modul în care este integrat simbolul lui Ovidiu în viaţa comunităţii universitare de la UOC. La această întâlnire a participat și primarul George Scupra. În cursul zilei de azi, la primăria din Ovidiu, a avut loc festivitatea de înfrățire a celor două orașe. Din partea orașului Sulmona a participat o delegație condusă de către primarul Anamaria Casini.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions