Conecteaza-te cu noi

Societate

Pacienții de la Pediatrie și Chirurgie Pediatrică au participat la o lecție interactivă despre spălatul pe mâini.

Published

on

Micuții pacienți din secțiile Pediatrie și Chirurgie Pediatrică dar și însoțitorii lor au participat astăzi la o acțiune organizată de către Spitalul Clinic Județean de Urgență  “Sfântul Apostol Andrei” Constanța, prin echipa Serviciului de Prevenire a Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale , în cadrul campaniei „SALVEAZĂ VIEŢI: Igiena Mâinilor”, organizată în perioada 5 – 18 mai 2019.

Iniţiativa anuală „SALVEAZĂ VIEŢI: Igiena Mâinilor” este coordonată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS)  care îndrumă profesioniştii din domeniul sănătăţii să sprijine prevenirea infecţiilor asociate asistenței medicale (IAAM).

În acest an, tema campaniei este: “Îngrijirea curată pentru toți – este în mâinile voastre”.

Infecțiile asociate asistenței medicale duc la spitalizare prelungită, costuri suplimentare masive pentru sistemele de sănătate, costuri mari pentru pacienți și familiile aparținătoare, chiar decese care puteau fi evitate. Multe măsuri de prevenire și control al infecțiilor ( inclusiv igiena mâinilor) sunt simple, ieftine și eficiente, dar presupun responsabilizarea personalului medico-sanitar, inclusiv schimbări de comportament.

Advertisement

Campania susținută la nivelul SCJU “Sfântul Apostol Andrei” Constanța constă în acțiuni de informare și instruiri atât în rândul  personalului medical și auxiliar cât și în rândul pacienților și aparținătorilor.

”Astăzi, copiii internați în secțiile clinice Pediatrie și Chirurgie Pediatrică au participat la activități al căror scop a fost acela de a învăța despre igiena mâinilor și cum este corect să se spele pe mâini.  La final au primit diplome și premii constând în produse de igienă.”, a precizat Crina Kibedi, din partea Compartimentului Comunicare și Relații Publice.

Tehnica spălării mâinilor

Udaţi-vă mâinile sub un jet de apă caldă folosind o baterie cu robinet care amestecă apa rece și caldă;

Aplicaţi săpun lichid de la un dozator și acoperi-ţi mâinile în întregime pentru a crea spumă;

Advertisement

Frecaţi ambele palme împreună;

Frecaţi spatele fiecărei mâini cu palma mâinii opuse și întrepătrundeţi degetele;

Frecaţi palmele cu degetele întrepătrunse;

Frecaţi spatele degetelor de palma opusă, cu degetele strânse;
Frecaţi pe rând fiecare deget mare în palma opusă folosind o mișcare de rotaţie;

Frecaţi vârfurile degetelor în palma opusă printr-o mișcare circulară;

Advertisement

Frecaţi fiecare încheietură cu mâna opusă;

Limpeziţi mâna cu apă curgătoare/curentă;

Inchideţi robinetul cu cotul dacă robinetul permite, dacă nu, folosiţi un prosop de hârtie;

Uscaţi complet mâinile cu un prosop de hârtie de unică folosinţă;

Aruncaţi prosopul de hârtie la coşul de gunoi.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions