Conecteaza-te cu noi

Politica

Pagina de Facebook a Ministerului de Finanțe, spartă! Doi bolizi, puși ca poză de profil

Published

on

cont de FB spart la Finante

O fotografie cu două mașini de lux a fost setată, marți dimineață, ca poză de profil pe pagina Ministerului de Finanțe. Ministrul PSD Adrian Câciu a spus pentru Libertatea că „se lucreză la remediere”. Nu e clar în acest moment dacă a fost un atac cibernetic.

Două mașini de lux, în fața unui restaurant. Aceasta este poza de profil apărută pe pagina oficială a Ministerului Finanțelor, marți dimineață, 14 februarie. Potrivit Arad Online, imaginea a fost realizată în Hanoi. Asta arată o căutare pe Google. Imaginea a fost setată la prima oră, iar internauții au reacționat destul de rapid. „Felicitări! Să le stăpâniți sănătoși”, „Cât ați dat pe ele?” sau „Dau la schimb cu Dacia 1100” sunt doar câteva dintre comentarii.

Nu este singura modificare a paginii cu peste 42.000 de urmăritori, care are și „bifa albastră”, ceea ce confirmă că este pagina oficială. Fotografia de copertă a fost ștearsă, iar în prezent, profilul arată așa:

Libertatea l-a contactat pe ministrul PSD de finanțe, Adrian Câciu, pentru a afla ce s-a întâmplat cu pagina de Facebook a instituției publice. „Se lucrează la remediere”, a spus Câciu, care nu a oferit explicații privind cauza incidentului.

Advertisement

Reprezentanții biroului de presă au precizat pentru Libertatea că deocamdată nu se cunoaște cauza. „Conturile celor doi administratori au fost suspendate temporar”, au spus aceștia. Ultima postare care apare pe pagina de Facebook a Ministerului Finanțelor este din 20 decembrie 2022, atunci când au fost publicate mai multe fotografii și filmulețe cu grupurile de colindători care au trecut pragul instituției.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions